Sosyal Medya

Windows

Microsoft, Windows 10 desteğini Ekim 2025’te sonlandıracak

Microsoft yeni işletim sistemini duyurmadan önce mevcut Windows 10'un desteğinin ne zaman sona ereceğini açıkladı. Bu açıklamaya göre, 14 Haziran 2025'e kadar Windows 10 desteği devam edecek...

Microsoft, Windows 10 desteğini Ekim 2025’te sonlandıracak

Windows’un yeni sürümü Windows 11 ise 24 Haziran’da tanıtılacak!

Microsoft yeni işletim sistemini duyurmadan önce mevcut Windows 10’un desteğinin ne zaman sona ereceğini açıkladı. Bu açıklamaya göre, 14 Haziran 2025’e kadar Windows 10 desteği devam edecek…

Bu açıklamanın bir başka anlamı ise Microsoft’un 24 Haziran’da tanıtacağı bir sonraki Windows sürümüne geçişin yaklaşık dört yıl sürmesini beklediğini gösteriyor.

Microsoft, ilk olarak Thurrott tarafından tespit edildiği gibi, bir destek sayfası güncellemesinde haberi sessizce dikkatli takipçilere duyurdu. Daha önce de  ilgili sayfada, Microsoft’un belirli Windows 10 sürümleri için desteği ne zaman sonlandıracağı belirtilmişti. Ayrıca Microsoft’un 29 Temmuz 2015’te Windows 10 Home ve Pro’yu desteklemeye başladığını belirtilirken şimdi de  işletim sisteminin “emekli tarihini” ortaya koyuyor. Destek sonu zaman çizelgesi, işletim sisteminin önceki yinelemelerine benzer şekilde, Windows 10 yaşam döngüsünü 10 yıldan fazla bir süreye getiriyor.

Windows 11’den (veya adı her ne ise) beklediğimize gelince, muhtemelen yenilenmiş bir Windows Mağazası da dahil olmak üzere bir yeniden tasarım olacak. Microsoft özellikle çift ekranlı sistemler için geliştirmeye başladığı Windows 10X’i ise kısa bir süre önce iptal etti. İptal edilen sürümdeki özellikler muhtemelen yeni standart sürümde olacak. Zira üreticiler belki de farklı işletim sistemleri istemedi..