Sosyal Medya

Yazılım

Microsoft, Windows 11 için 3D emoji üzerinde çalışmaya devam ediyor!

3D Emoji - 3 Boyutlu Emoji her ne sebeple olursa olsun harika olabilir. Microsoft ısrarla 3D Emoji üzerinde çalışmaya devam ediyor. Windows 11'deki 2D emoji görünüşe göre geçici olabilir... İşte detaylar...!

Microsoft, Windows 11 için 3D emoji üzerinde çalışmaya devam ediyor!

3D Emoji – 3 Boyutlu Emoji her ne sebeple olursa olsun harika olabilir. Microsoft ısrarla 3D Emoji üzerinde çalışmaya devam ediyor. Windows 11’deki 2D emoji görünüşe göre geçici olabilir… İşte detaylar…!

Microsoft geçen yıl duyurduğu ve 2D emoi ile gelen Windows 11 sürümlerini değiştirmek konusunda kararlı görünüyor. 2D yani 2 boyutlu sürümlerde bence fena değil ancak 3D 3 Boyutlu olanlar bir başka ilginç olacak gibi.

Microsoft’ta seçkin bir tasarımcı olan Nando Costa, geçtiğimiz günlerde şirketin hala Windows 11’in emojisini daha 3D göstermek için çalıştığını açıkladı. Costa, Cuma günü, Microsoft’un emoji sistemi için yeni yönü hakkında bir blog yazısı yazdı ve şirketin 2020 hackathon’undan sonra 3D’ye geçişini detaylandırdı.

Windows 11’de 3D emoji’nin ne zaman görüneceğini kesin olarak hala bilmiyoruz, ancak en azından Microsoft hala orijinal vizyonunu hayata geçirmek için çalışıyor.

Microsoft etkileyici 3D emojiyi ortaya çıkarırken ve Windows 11’in bir parçası olacaklarına söz vermişti. Ancak ne olduysa hiç bilgi vermeden 2D ile yoluna devam etmişti. Bu açıklamalardan sonra, henüz tamamlanmamış olduğu belli… Yada belli teknik sınırlamaların henüz aşılmadığı söylenebilir. Örneğin 2D emojinin bir çok uygulamada daha düzgün çalışması gibi şeyler olabilir…

Costa’nın blogu ayrıca Microsoft’un kırışıklıklar ve saç stilleri gibi insani niteliklerin yer aldığı emojilerinde nasıl bir tasarım seçtiğini, ekibin bu emojileri Microsoft Teams gibi uygulamalarda nasıl öne çıkardığını ve özel tasarımlarından bazılarının “the new reality of a hybrid workplace” nasıl ilham aldığını ayrıntılarıyla anlatıyor.  Microsoft, 3D emojisini oluşturmak için Adobe Illustrator, Maxon’s Cinema 4D, Figma, Font Lab ve diğerleri gibi araçlar kullandığını da belirtiyor…