Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Microsoft, Xbox Game Pass için bir aile planını test ediyor

Kolombiya ve İrlanda'da yaşayanlar Xbox Game Pass aile aboneliğini deneyimleyebilir. Aylarca süren söylentilerden sonra Microsoft, bu kış bir Xbox Game Pass Ultimate aile planını test etmeye başlıyor.

Microsoft, Xbox Game Pass için bir aile planını test ediyor

Kolombiya ve İrlanda’da yaşayanlar Xbox Game Pass aile aboneliğini deneyimleyebilir. Aylarca süren söylentilerden sonra Microsoft, bu kış bir Xbox Game Pass Ultimate aile planını test etmeye başlıyor.

Kolombiya ve İrlanda’daki Xbox Insider’lar, aynı ülkede oldukları sürece planlarına en fazla dört kişiyi eklemelerine olanak tanıyan yeni teklifi deneyebilir. Bu kişiler, konsol, PC ve bulut oyunları için yüzlerce oyundan oluşan bir kitaplık da dahil olmak üzere Game Pass Ultimate’ın tüm avantajlarına erişebilecekler. Ortalama Kişi başı ABD’de 5 dolardan 25 Dolara gelmesi bekleniyor. Ancak şu anda sunulan plan 18 dolardan fiyatlandırılmış.

Ancak farklı bir plana geçmeden önce üyeliğinizin süresinin dolmasını beklemeniz gerekecek. Bir aile planına davet etmek istediğiniz kişilerin de mevcut bir Game Pass aboneliğini iptal etmesi veya aboneliğin bitmesini beklemesi gerekecek. Elbette tüm bunlara alternatif olarak yeni bir Microsoft hesabı oluşturabilirler.

Bunun yanında zaten Ultimate – Tam Erişim planına sahip kişilerin aile paketine dahil edilemeyeceğini de ekleyelim..

Game Pass’i Xbox işinin kalbine yerleştiren Microsoft için bir aile planı çok mantıklı görünüyor. Netflix‘teki gibi birden çok kişinin kullanabildiği hesapları ben hep sevmişimdir. Zira bunlar şirketlerin kullanıcı sayısını hem kısa vadede hem uzun vadede daha da artırmasına destek olmuştur.