Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Kan Zehirlenmesinde, Mıknatıslı Yeni Kan Arındırma Yöntemi, Umut Verici!

Yeni Kan Arındırma Yöntemi, Kan Zehirlenmesinde, Mıknatıslı Yeni Kan Arındırma Yöntemi, Umut Verici! YENİ YÖNTEM SEPSİS TEDAVİSİNDE!

Kandaki zararlı bakterileri temizleyecek yeni yöntem gerçekten umut verici görünüyor.

Yeni Kan Arındırma Yöntemi, Yeni yöntemle doktorlar artık kandaki zararlı bakterileri  mıknatıs kullanarak temizleyebiliyor. Üstelik Hiç Antibiyotik Gerekmiyor!

Sepsis yani kan zehirlenmesi şaka değil, Koşulları ihlal edenler hayatlarını kaybedebiliyor. Konvansiyonel tedavi, enfeksiyonun ilk belirtisinde liberal antibiyotik uygulaması yapmak ancak bu bile yeterli olmayabiliyor.

Harvard Üniversitesi, Empa araştırma grubu ve Adolphe Merkle Enstitüsü’nün ortak bir araştırma gayreti, yeni bir “Kan Arındırma” yönteminin ortaya çıkmasına yol açtı. Bakterileri Mıknatıs Yardımıyla emmek yada toplamak.

Yeni Kan Arındırma Yöntemi, Demir Parçacıkları ile kaplanan  Bakteriler, Mıknatısla Toplanıyor!

Bakteriler manyetik kan temizleme yöntemiyle uzaklaştırılabilir (solda). Manyetik demir parçacıkları olan bir süspansiyon (sağ üst) bir mıknatıs kullanarak (sağ alt) “temizlenebilir”

İlk olarak, araştırmacılar zararlı bakterilere bağlanan antikorları demir parçacıklarıyla kapladılar.Kullanılan solüsyonla birlikte bakterilere üzerine antikorlar yaptıklarını yaptı ve onlara yapıştı. Kan daha sonra bir diyaliz makinesinden geçirildiğinde, mıknatıslar kelimenin tam anlamıyla antikorları – ve patojen yolcularını– kanın dışına çekerek temizledi.

Buradaki tek sorun antikorların tek bir bakteriye göre inşa edilmiş olması. Dolayısıyla birden fazla bakteri türünüz varsa işlemin tekrar tekrar uygulanması gerekiyor. İyi haber ise şu, tesadüf eseri bulunan ve birden fazla bakteri üzerine tutunabilen tek bir sentetik antikor üzerinde çalışmalar yapıyorlar.

Başarılı olması durumunda Antibiyotik kullanımı Sepsis tedavisinde tarih olabilir!

Bu molekül henüz insanlar için onaylanmadı, ancak Empa etkinliğini “umut verici” olarak nitelendirdi. Tedavinin klinik kullanıma ne zaman sunulacağı konusunda henüz zaman çizelgesi yok.

Empa

New Atlas

Engadget