TeknoTalk

Milliyet Mimarlık Dergisi Farklı Mimari Üslupların Gelişimini İnceliyor

Milliyet Mimarlık Dergisi Farklı Mimari Üslupların Gelişimini İnceliyor

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık Dergisi, mimarlar, iç mimarlar, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından her ay beklenen bir yayın olmaya devam ediyor. Milliyet Mimarlık Dergisinin on yedinci sayısı 29 Mayıs Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak okurlarıyla buluşuyor.

Türkiye ve dünyada tasarım, mimarlık ve kent gündemine dair yaşanan birçok gelişmeyi okurları ile buluşturan Milliyet Mimarlık Dergisi, alanında önemli bir kaynak olarak raflarda yer almayı sürdürüyor. Her ay olduğu gibi on yedinci sayıda da uzman isimlerin söyleşilerine yer vermeye, gerçekleşen etkinlik ve yarışmaları listelemeye, farklı mimari konseptleri okuyuları ile buluşturmaya devam ediyor.

On yedinci sayının kapak sayfasında Odtü Araştırma Parkı yer alıyor. EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan ODTÜ Araştırma Parkı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesi içinde konumlanıyor. Üniversitenin araştırma ve uygulamalarının nitelikli bir şekilde sürdürülebilmesi, disiplinler arası projelerin geliştirilmesi, kurumun sanayi ve topluma katkısının sağlanabilmesini hedefleyen proje, yaklaşık 28.000 m2 kapalı alana sahip. Yapının mimari dili, ODTÜ yerleşkesinin ilk aşamasında inşa edilen yapıların bütününe hakim olan bir ilksellikten türetilmiş. Derginin iç mimari sayfalarında ise sıradışı bir kurguya yer veriliyor. Wand Works Mimarlık tarafından, sağlık mekanlarının alışılmış hijyenik beyazının ötesinde bir his yaratmak amacıyla planlanan ve “wellness” anlayışını yansıtan K Eczanesi’ni inceleniyor.

Yeni sayıda Uygur Mimarlık kurucuları Semra Uygur ve Özcan Uygur ile söyleşi gerçekleştiriliyor. Yıllar boyunca sürdürdükleri prensipleri, özverili çalışmaları ve verdikleri mücadeleler ile Türkiye mimarlık ortamında yaşadıkları zorlukları anlatan ikili; kamusal tip projelerini eleştirel biçimde dönüştürerek mimarın rolünü yeniden tanımlıyor. Söyleşide İstanbul’da tasarladıkları 90’ı aşkın eğitim yapısı serisi ile depreme dayanıklılık ve eğitim yapıları reformunu okuyucu ile paylaşıyorlar. Derginin ilerleyen sayfalarında; 2022 Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı’nda Yapı ve Koruma dallarında ödüle layık görülen 6 yapıya, Bauhaus’un izlerini barındıran Florya Deniz Köşküne, Suha Özkan ve Ömer Selçuk Baz’ın yazılarına yer veriliyor.

29 Mayıs Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Mimarlık Dergisi’ne, dijital platformlarda Dergilik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.

Exit mobile version