Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Monster Laptop Modelleri ile Oyun Seanslarınızı Ertelemeyin!

Aylık abonelik sistemiyle hizmet veren oyun platformlarından yararlananlar veya uzun süredir bekledikleri oyunları satın alarak oynamaya başlayanlar, bilgisayarlarının bu oyunların birçoğunda zorlanmaya başladığını görebiliyor.

Monster Laptop Modelleri ile Oyun Seanslarınızı Ertelemeyin!

Aylık abonelik sistemiyle hizmet veren oyun platformlarından yararlananlar veya uzun süredir bekledikleri oyunları satın alarak oynamaya başlayanlar, bilgisayarlarının bu oyunların birçoğunda zorlanmaya başladığını görebiliyor. Eski nesil donanım bileşenlerine sahip laptop modelleri, RAM (sistem belleği) veya depolama alanı yükseltme işlemlerinden fazlasına izin vermiyor. Yine eski nesil donanımlı masaüstü bilgisayarlar ise yerine göre kullanıcılarına ya ekran kartı masrafı çıkarıyor ya da sahiplerini güç kaynağından anakarta, işlemciden RAM’e ve ekran kartına kadar uzanan bir masraflar silsilesi ile karşı karşıya bırakıyor. Kripto para madenciliğinin ekran kartı başta olmak üzere birçok donanım biriminin, madencilikle uğraşanlar tarafından tam anlamıyla kapış kapış alınması ve donanım üretim sürecinin istenilen seviyeye ulaşamaması, sistem yenileme süreçlerine ket vuruyor. Bu nedenle oyuncular, yeni çıkan oyunları ya deneyimlemeyi erteliyor ya da oynamaktan tamamen vazgeçiyor. Ancak her koşulda göreve daima hazır olan gaming laptop modelleri, oyunseverlerin imdadına yetişiyor. Peki, oyuncu laptop’ları, güncel oyunların donanım gereksinimleriyle gerçekten baş edebiliyor mu ve bir masaüstü bilgisayarın yerine geçebiliyor mu?

Yeni Nesil Gaming Laptop’lar, Tahmin Ettiğinizden Daha Güçlü!

Bilgisayar donanımlarının üretim süreçleri, her geçen dönem farklılaşıyor ve bu durum, donanım birimlerinin daha az elektrik tüketip daha fazla performans sergilemesine imkân tanıyor. Yıllar önce oyuncuların masaüstü bilgisayarlarda elde edebildikleri performansın birkaç katı, gaming laptop modelleri aracılığıyla kolayca yakalanabiliyor. Donanım üreticilerinin masaüstü bilgisayarlar için geliştirdiği işlemci, ekran kartı gibi bir bilgisayarın donanım gücünü doğrudan doğruya belirleyen parçalarının taşınabilir bilgisayar sürümlerinde büyük bir kısıntıya gitmemeleri, bahse konu üstün performansın başlıca mimarı oluyor.

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından Intel’in Core serisi işlemcilerinde, sekizinci nesilden itibaren çekirdek artışına gitmesi ve üretim süreçlerini iyileştirmesi, oyuncular için hazırlanan dizüstü bilgisayarlarının gücünü zirveye taşımasında önemli rol oynuyor. Yeni nesil bilgisayar oyunları, artık işlemcilerin tüm çekirdeklerinden yararlanabildiği için bir laptop’taki işlemcinin kaç çekirdekli olduğu, çekirdeklerin hangi frekans aralıklarında çalışabildiği, işlemci çekirdek önbelleklerinin miktarı gibi parametreler, oyun deneyiminin nasıl olacağını belirleyebiliyor. Yalnızca oyun oturumlarında değil, oyun yayınlarında ve video kayıtlarında-düzenleme işlemlerinde de güncel işlemciler, hem seleflerine hem de birkaç nesil önceki masaüstü bilgisayar işlemcilerine oranla çok daha başarılı sonuçlara imza atıyor.

Oyuncu Laptop’larında 4K Çözünürlükte Oyun Oynamak Hayal Değil!

İşlemci, RAM ve yüksek hızlı SSD gibi birimlerle genel performansı artan oyuncu laptop’larında, oyunların saniyede kaç kare ile oynanabileceğini belirleyen en temel bileşen, ekran kartı oluyor. Artık yalnızca ekran kartlarındaki “kas gücü”ne değil de grafik belleği miktarlarına da Forza Horizon 5 gibi oyunlar, yetersiz grafik bellekli ekran kartlarına sahip oyuncuları zaman zaman “ağır çekim”e dönüşen oyun sahneleriyle ve VRAM yetersizliğiyle ilgili uyarı mesajlarıyla baş başa bırakabiliyor. Hâlâ popülerliğini koruyan Doom Eternal ise “Ultra Nightmare” grafik detay seviyesini, VRAM’i yüksek ekran kartlarında etkinleştirilebilir kılıyor.

Oyun geliştirme stüdyolarıyla iş birliği hâlinde olan ve geliştirdiği grafik işlemcileriyle olduğu gibi yapay zekâ çözümleriyle de oyun dünyasına bambaşka bir perspektif kazandıran NVIDIA, güncel oyunların geldiği nokta nedeniyle oyuncuları memnun edecek ekran kartları hazırlıyor. İleri taşıdığı üretim süreçlerini, 4K (2160p) çözünürlükte bile akıcı görseller sunabilen güçlü birer grafik işlemcisiyle taçlandırıp bu grafik işlemcilerinin azametine gölge etmeyecek kapasitede grafik belleklerini oyuncularla buluşturan NVIDIA, oyuncu bilgisayarlarında özellikle aranan markaya dönüşüyor.

Canavar Gibi Oyunların Üstesinden Ancak Bir “Canavar” Gelebilir!

Sunduğu donanım çözümleriyle oyuncuların yakından tanıdığı Intel ve NVIDIA ile partnerliğini tüm hızıyla sürdüren Monster Notebook, geliştirdiği gaming laptop modelleriyle en güncel oyunların, yüksek çözünürlükte ve akıcı görüntülerle oynanabilmesini sağlıyor.

Kısıtlı bütçeli oyuncuların yönelebilecekleri Monster Abra serisi dizüstü bilgisayarlar, Full HD (1080p) çözünürlük için uygunluk gösterirken WQHD (1440p) çözünürlükte güncel oyunları deneyimlemeyi hedefleyenler, Tulpar serisine yöneliyor. Her zaman en güçlüsünü arayan ve 4K çözünürlükte oyun keyfini sürdürmeyi isteyenlerse Monster Semruk serisi laptop’ları alışveriş listelerine ekliyor. Tamamında Intel ve NVIDIA’nın en güncel donanım birimlerinin yer aldığı taşınabilir bilgisayarlar, geniş kapasiteli sistem belleği ve yüksek hızda veri aktarımı yapan SSD’lerle geliyor. Ekran genişlikleri ve özellikleri, farklılık sergileyen gaming laptop’lar, Monster’a özel tasarım detayları, yazılımlar ve satış sonrası destekle elini güçlendiriyor.

Eğer siz de donanım sorunları ve bilgisayar yenileme süreçlerinden ziyade oyunlarınıza odaklanmak istiyorsanız, vakit kaybetmeden Monster gaming laptop modelleriyle tanışabilirsiniz.