Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Çocuğun Telefonunu Takip: Daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Çocuklar telefonlarını sadece bir “ulaşılabilirlik” aracı olarak değil daha çok sosyal medya ve dijital dünyanın ürünlerine ulaşabilmek ve hatta mümkünse bu dünyanın bir parçası olmak için kullanıyorlar. Bu durumda sosyal mecraların ne denli uçsuz bucaksız olduğunu bilen ebeveynlerin aklında elbette ki tek bir soru kalıyor: Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim?

ÇOCUĞUN TELEFONUNU TAKİP : DAHA ÖNCE HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI

Dijital dünyanın büyük oranda genç ve hatta daha alt jenerasyonlara hitap etmesi ile birlikte çocuk olarak kategorize ettiğimiz yaş grubundaki telefon kullanıcılarının sayısında da büyük bir artış yaşanıyor. Öyle ki, pek çok ebeveyn bu durumdan memnun olmasa bile, bazen kendileri ihtiyaç duydukları için çocuklarının telefon sahibi olmasını istiyor. Sebep ise çok açık: çocuklarının olası bir zor durumda ulaşılabilir olmalarını sağlamak.

Fakat elbetteki çocuklar telefonlarını sadece bir “ulaşılabilirlik” aracı olarak değil daha çok sosyal medya ve dijital dünyanın ürünlerine ulaşabilmek ve hatta mümkünse bu dünyanın bir parçası olmak için kullanıyorlar. Bu durumda sosyal mecraların ne denli uçsuz bucaksız olduğunu bilen ebeveynlerin aklında elbette ki tek bir soru kalıyor: Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim? Neden bir Telegram takip programı ve telefon görüşmesi izleyicisi aradığınıza şaşmamalı.

Soru ne kadar basit ise, cevaplandırması da bir o kadar komplike diyebiliriz. Öncelikle bireysel gözlem metodunun kesinlik mümkün olamayacağını söyleyebiliriz ki muhtemelen bu yazıyı okuyan hemen herkes de benimle aynı fikirde olacaktır. Hem zamansal olarak böyle bir vakit ayırmanın pek mümkün olmaması, hem de bireylerin yanlarında biri olduğu ve olmadığı zamandaki kullanım farkı çocuğun telefonunu takip etme eylemini sonuçsuz bırakacaktır. Kullanım kısıtlandırma metodunun da pek işe yaramayacağını söyleyebiliriz. Şöyle ki; çocuğunuzun telefon kullanım süresinde dilediğiniz kadar kısıtlamaya gidebilirsiniz fakat her bir telefon kullanımında, kullanmakta olduğu platformlarda karşısına neyin çıkacağını veya sizin fark bile etmediğiniz ne tür tehlikelerle yüz yüze gelebileceğini tahmin bile edemezsiniz. Üstelik, muhtemelen sizin hiç bir şekilde dikkatinizi bile çekmeyen bir şeyin, çocuğunuzun ilgi odağı haline gelmesi çok muhtemeldir ve sizin dikkatinizi çekmediği için de bunun bir tehlike unsuru olarak çocuğunuzun hayatında sürekli olarak kullanılan bir aygıt , araç veya platform olduğunu tahmin edemeyebilirsiniz. Ayrıca, siz her ne kadar çocuğunuzun kullanım süresini kısıtlasanız da, çocuğunuz muhtemelen kendisine verilen en ufak telefon kullanım süresinde ilk olarak o platformu kullanmaya yönelecektir. Bir kaç sürekli ziyaret, süre olarak kısa bile olsa muhtemelen onun kendisini bu yeni dünya içerisinde bulması için yeterli olacaktır.

Peki bu durumda ne yapmak gerekir? Muhtemelen bu ve benzeri soruların cevabını başkaları da çok yoğun olarak aramış olacak ki, dijital dünya her ne kadar korkunun ana kaynağıymış gibi gözükse de, aynı zamanda bize çözüm yolları sunmaktan da geri kalmıyor. Burada bahsettiğimiz çözüm yolu ise elbette ki çocuğun telefonunu takip etme hizmetini sağlayan uygulamalar oluyor. Bu uygulamalar ile bir telefon içerisinde aklınıza dahi gelmeyecek en kuytu köşeleri keşfedebilir, aynı zamanda sadece keşfetmekle kalmayıp bildirimler alabilir veya tamamıyla tehlike unsuru olarak gördüğünüz eylem ve / veya uygulamaları engelleyebilirsiniz. Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim diye düşünürken siz de en etkili yöntemin bu hizmeti sağlayan uygulamalar olduğunu fark ediyor fakat hangi uygulamayı tercih edeceğinizi bilmiyor veya bir kararsızlık yaşıyor iseniz, size kendi deneyimlerimi ve diğer kullanıcı yorumlarını da baz alarak önerebileceğim çok etkili ve güvenilir bir uygulama var: mSpy.

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan mSpy, ebeveyn dostu kullanıcı arayüzü, güvenilirliği ve çok yönlülüğü ile ön plana çıkıyor. Alanında aynı hizmeti sağlayan uygulamaların arasında öne çıkma sebeplerinden kuşkusuz ki en önemlisi, sizi sadece pasif bir izleyici konumundan çıkarması ve dilediğiniz anda size müdahale şansı tanıması. Bunların da ötesinde, çocuğun telefonunu takip etme görevini sizden tamamen alarak, ayarladığınız alarmlara göre size bildirimler gönderiyor. Bildirim sistemi tamamıyla otomatik ve hatasız çalışarak hiçbir riskli eylemi veya hareketliliği gözden kaçırmıyor ki bu şüphesiz mSpy uygulamasını tek başına bile favori uygulama yapmaya yetiyor. Şimdi gelin, bu hayat kolaylaştıran uygulamaya biraz daha yakından bakalım…

Öncelikle mSpy bir ebeveyn kontrol platformudur ve çocuğumu telefondan takip etme ihtiyacı hissediyorum diyen tüm anne-babalar için mükemmel bir çözümdür. Çocukların sosyal medya türevi dijital dünyadan uzaklaşmasının neredeyse imkansız olduğu günümüzde,  ebeveynlere çocuklarını izleme fırsatı sunuyor ve gerekli durumlarda müdahale etme şansı tanıyor. Peki mSpy uygulamasında hangi özellikler mevcut?

1. Ziyaret Edilen İnternet Sitelerini İzleme

Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim diye düşünürken, muhtemelen ilk etapta ziyaret ettiği internet siteleri sizi endişelendiriyor. İşte tam da bu noktada mSpy imdadınıza yetişiyor ve size çocuğunuzun giriş yaptığı tüm internet sayfalarını listeliyor. Üstelik bunları sadece görmekle kalmıyorsunuz, uygunsuz olduğunu düşündüğünüz web sitelerini engelleyebiliyor ve bundan sonra tekrardan o siteye giriş yapar mı korkusundan tamamen kurtuluyorsunuz!

2. mSpy İle Çocuğunuzun Kullandığı Uygulamaları Denetleyin

Tıpkı internet arama geçmişi gibi çocuğunuzun telefonunda yüklü olan uygulamaları denetleyebilir ve uygunsuz gördüklerinize erişim engeli koyarak, çocuğunuzu bu uygulamalardan tamamen uzak tutabilirsiniz…

3. Çocuğunuzun Mesajlaştığı Veya Arama Yaptığı Kişilerle İlgili Kaygılarınız Mı Var? Öyleyse mSpy Tam Da Aradığınız Uygulama!

Çocuğun telefonunu takip etme sadece internet ve yan araçlarını kontrol altına almakla bitmiyor malesef. Gün içerisinde görüşme yaptığı veya bir şekilde iletişim halinde bulunduğu kişiler ile ilgili de kaygılarınız olabilir. Bu durumda mSpy çocuğunuzun Skype, Whatsapp, Messenger gibi çevrimiçi uygulama mesajlarının yanı sıra, direkt telefonuna gelen sms mesajlarını da denetleme imkanı sağlıyor.

Sadece mesajlaşmaları izleyip denetlemekle kalmaksızın çocuğunuzun telefonuna gelen çağrılara da, konuşma süresinden konuşmanın yapıldığı saate kadar pek çok ayrıntıya ulaşabilir ve gerekli gördüğünüz durumlarda müdahale de edebilirsiniz.

4. Çocuğun Telefonunu Takip Edebilmenin de Ötesi: Çocuğun Konumunu Takip Edebilme

Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim diye aklında soru olan bir ebeveyn, esasında çocuğunun günlük hayatta kimlerle ilişkide bulunduğunu ve çocuğunun tehlikeli bir ortamda bulunup bulunmadığını merak ediyordur. Üstelik şu da bir gerçek ki; çocuğunun telefon kullanımı ile ilgili bir korkusu olmayan anne-babalar bile farklı sebeplerden ötürü çocuğunun nerede olduğunu bilmek ister. İşte mSpy tam da bu noktada sesinizi duyuyor ve sizinle çocuğunuzun konumunu paylaşıyor.

Bu uygulama ile; dilerseniz ev, okul veya yakın çevrenizden sıklıkla gidip geldiğiniz ve çocuğunuzun bulunmasında sakınca görmediğiniz konumları işaretleyip kaydedebilir, bunların dışında kalan alanlarda ise bir alarm sistemi ile bildirim alabilirsiniz. Konum hizmetini nasıl şekillendirdiğiniz, tıpkı diğer özellikler gibi tamamen sizin insiyatifinizde…

5. Multimedya Verilerinden Rehber Kayıtlarına Kadar Geniş Çaplı Erişim Olanağı

Bir çocuğun telefonunu takip etme eylemi, oldukça detaylı ve üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir işlemdir. Eğer ki amaç çocuğu dış dünyanın olası tehlikelerinden korumak ise, hiç bir detayın önemsiz olarak görülmemesi ve bilakis üzerinde durularak incelenmesi gerekmektedir. Bu da demek oluyor ki; çocuğun internetteki arama geçmişi kadar rehberine kaydettiği yeni kişiler, telefonuna indirdiği video ve diğer görseller ve hatta kendi kamera kayıtları da önemlidir. Bu noktada mSpy tıpkı diğer sunduğu hizmetlerde olduğu gibi, multimedya araçları başta olmak üzere telefona yapılan her bir kayıt ve diğer veri giriş çıkışlarını denetleme imkanı sunuyor. Burada bahsettiğimiz kayıt veya veri girişi, rehbere eklenen yeni bir arkadaş veya telefonun takvimine eklenmiş yeni bir etkinlik de olabilir. Diğer kullanımlarda olduğu gibi bu özellikte de tercihleriniz tamamen sizin insiyatifinize göre şekillenecektir.

Bu yazımızda, aklında “Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim?” gibi sorular olan ebeveynlere, gerek kendi deneyimlerimize gerekse diğer kullanıcı yorumlarına dayanarak bir çözüm yolu sunmaya çalıştık.

Daha farklı ve detaylı sorularınızın olması durumunda, mSpy uygulamasının aşağıdaki web adresini ziyaret ederek de bilgi alabilirsiniz.