Sosyal Medya

Otomobil

MTV Yeni Taksitler Nasıl Ödenecek? Araç Sahipleri Şokta!

Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar oldu, yeni taksitler ne zaman ödenecek? Ekonominin faturası bir anlamda araç sahiplerine çıktı ve 2023 yılında tahakkuk eden vergi kadar ek vergi ödemek zorunda kalıyoruz.

MTV Yeni Taksitler Nasıl Ödenecek? Araç Sahipleri Şokta!

Ekonominin faturası bir anlamda araç sahiplerine çıktı ve 2023 yılında tahakkuk eden vergi kadar ek vergi ödemek zorunda kalıyoruz. Peki Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar oldu, yeni taksitler ne zaman ödenecek? İşte merak edilen detaylar…

Motorlu Taşıtlar Vergisi bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 100 zamlı olarak ödenecek. Daha önce deprem vergilerinde gördüğümüzün bir benzerini düşündüren bu yeni zamla araç sahipleri büyük bir şok yaşadı. Yeni zammın kalıcı olmasından endişe ediliyor.

MTV bu yıl iki kez ödenecek!

MTV zammına ilişkin detaylar merak konusu oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2023 yılında iki kez ödenecek. Araç sahipleri Ocak ve Temmuz aylarındaki MTV tutarının dışında bir MTV tutarı daha ödeyecek. İşte 2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yeni taksitlerin ödeme tarihlerine ilişkin merak edilenler?

2023’TE EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ÖDENECEK

2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere tüm araçlar için ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV), ödenecek.

Torba kanun teklifinde yer alan maddeye göre söz konusu ek ödeme 2023 için tahakkuk edilen motorlu taşıtlar vergisi tutarı kadar olacak.

MTV 2023’ün YENİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bilindiği gibi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi, yasa meclisten geçerse;

  •  ilk taksiti Ocak’ta ödeyenler, ödedikleri taksit tutarı kadar ek vergiyi de kanunun yayımlandığı ayın sonuna kadar ödeyebilecek.
  • İkinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar iki eşit taksitle ödenebilecek.

Kanunun yayımlanmasından sonra trafiğe çıkacak araçların sahipleri ise, ek MTV tutarını araçların MTV ödemelerinin normal dönemi ile birlikte peşin olarak ödeyecek.

 

MTV NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltilirken, bu oran; finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinin kurumlar vergisi oranı yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltildi.