Sosyal Medya

Mobil

MWC 2017’de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar

MWC 2017'de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar Neler? MWC 2017'de tanıtılacak akıllı telefonlar? MWC 2017 tanıtılacak cihazlar?

Mobil Dünya Konferansı “Mobil World Conference” MWC 2017 geçtiğimiz yıllardakinden çok daha farklı olması bekleniyor.

MWC 2017’de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar Neler? MWC 2017’de hangi telefonlar tanıtılacak? 

26 Şubat 2017’de çarpıcı mimarisi ve etli jambonu, futbol takımı ile meşhur Barselona; yakında yeni akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir ürünler, network cihazları,uygulama geliştiriciler ve bizim gibi teknoloji gazetecileri ile dolup taşacak.

Barselona’daki teknoloji şovun görmeyi umduğumuz akıllı telefonları bir sıralayalım istedik. Zira gelecekleri ve sahip olacakları hakkında fazlasıyla şey yazıldı çizildi.

MWC 2017’de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar!

LG

LG tarafından başlayım. Geçen yıl LG G5 gördüğümüzde oldukça heyecanlanmıştık. Bir çok yeniliği ve tabiki modüler özellikilere sahipti. Ancak bu modüler kumar şirketin umduğu şekilde para etmedi. Hal böyle olunca LG dramatik bir şekilde günümüzdeki akıllı telefonların sahip olduklarına doğru tekrar evrilmek zorunda kaldı. Şimdi ise LG G6 modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi G6 modüler olmayan bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Bazı açılardan bu bizi şaşırtmasa da G5 aksesuarları ile uyumlu gelecek olması bir çok eski kullanıcının içine su serpiyor. Quad-DAC ile Yüksek çözünürlüklü ses geçen yılki V20 de olduğu gibi ve G5 benzeri Dual-Kamera özellikleriyle gelecek.

LG’nin yeni amiral gemisinde belki de sıra dışı olan en önemli şey ise, LG G6 Fullvision özellikli 18: 9 geniş ekranı.

LG G6, eşsiz 18:9 görüntü oranı ve bütünsel kullanıcı arayüzü ile mobil içeriklerin keyfini daha önce eşi benzeri görülmemiş şekilde çıkarmanıza imkan veriyor.

Kullanılacak işlemci tarafında ise en son Snapdragon 835 yerine aynı seviyelere nispeten yakın Snapdragon 821 yonga seti kullanılacak. Snapdragon 835 yerine  821 kullanılması ile ilgili en büyük söylentide Samsung’un yeni amiral gemisi olacak cihazlar için tüm stokları Qualcomm tarafında tükettiğiyle ve LG’nin bu yüzden bu işlemciden yararlanamadığı yönündeydi. Ancak Samsung Exynos 9 serisi 8895 işlemcisini MQC 2017 öncesi duyurdu. Hal böyle olunca bunun ne kadar gerçekçi olduğu tartışmaya açık.

Bir başka beklenti ise Google Asistan Hizmeti, Google’ın en yeni Pixel telefonlarında kullanılan hizmeti G6’ya entegre geleceği iddia ediliyor. Android 7.0’nin bir önceki V20’de zaten yüklü geldiğini düşünürsek. Gelmezse şaşırırız.

HTC

HTC U Ultra: HTC'nin Yeni Amiral Gemisi Tanıtıldı!

 

HTC’nin yeni amiral gemisi HTC U Ultra Akıllı Asistanı ikinci ekrana taşıdı. HTC, geçtiğimiz yıllarda üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi için başlangıç ve tanıtım noktası olan hep MWC’yi seçmişti. Ancak Bu yıl farklı bir strateji ile CES öncesi tanıtım gerçekleştirdi. Dolayısı ile MWC’ye çok daha yeni bir üst düzey telefon tanıtacak birşey bırakmadı. Bu kendisi için alışılmadık yaklaşım başka bir rakibinin her zaman kullandığı bir taktik aslında.

Samsung

Bu yıl Samsung ilk defa amiral gemisini Barselona’da tanıtmadığı ir yıl olacak. Bu oldukça garip karşılansa da özellikle Galaxy Note 7 fiyaskosundan sonra yoğurdu üfleyerek içmeye çalışıyor gibi. Şirketin yeni Amiral Gemisi Olması beklenen Galaxy S8 ve Galaxy S8+ MWC 2017’den sonra Mart sonunda tanıtılacak ve 21 Nisan’da raflardaki yerini alacak.

Şirket yeni amiral gemisi olmasada bu sene yeni tabletlerini tanıtacak. Galaxy Tab 3 adı ile gelecek yeni 9.7 inçlik modelde Super AMOLED ekran ve Snapdragon 820 çip kullanılacağı rapor edilmişti. Tabi S Pen ile birlikte geliyor.

Bir başka yenilik ise Samsung’un Galaxy Book adlı bir Windows 10 tableti duyuracağı yönünde. Kavramsal olarak Kaby Lake i5 işlemcisi kullacak ve adlandırılması garip bulunan Galaxy TabPro S’e benzeyeceği söyleniyor. Sürpriz olan ise bu tabletin kendi kalemi ile birlikte geliyor olması. Windows uyumlu kalem göreceğiz bakalım.

Samsung’un tanıtım şovun Deneysel C-Lab ürünü güzel şeylerinde yer alması doğrulandı. Doğrulanan şeyler arasında AR ve VR cihazlarıyla birlikte, geleneksel PC monitörünüzün yerini alabilecek bir çift gözlük. Görme zorluğu yaşayanların TV ekranlarını daha net okumalarını sağlayacak Gear VR uygulamaları da yer alıyor. C-Lab çalışmaları başlangıç aşamasında olan projeler ile birlikte şirketin yenilikçi tarafını gösteren çalışmalardan oluşuyor. Bu yüzde garip gibi gelen çalışmalar duyabiliriz.

Huawei

MWC 2017’de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar

Şaşırtıcı bir şey yok gibi görünüyor. Huawei, büyük olasılıkla bir metal gövde ve her zamanki çift Leica kamera kurulumu ile yeni P10 akıllı telefonunu duyuracak.

Yayınladığı videoda da görüldüğü gibi

Bu Huawei P10’un ikili kameraları olacak bir ipucu olabilir, tıpkı iPhone 7 ve kendi selefi Huawei P9 gibi.

P10 ile ilgili bir çok söylenti çıktı bu güne kadar; bunlardan en önemlisi iPhone’larda olduğu gibi P10 ve P10 Plus şeklinde iki varyantının olacağı yönünde. Her ikisi modelde de Spor 5.5-inç qHD ekran olacak. Plus sürümünde ise Galaxy Edge gibi kavisli kenarlar olacak. Daha iyi bir yonga seti Kirin 960 chipset, 4 GB ile 6 GB arasında RAM ve 32GB ile 128GB arasında depolama alanına sahip olacak olması.

P10 Plus’ın Sızdırılmış görüntülerinde, S7 Edge’e benzer eğri bir ekrana sahip olabileceğini önermektedir.

 

Huawei ayrıca Android Wear 2.0 akıllı saatlerini de tanıtması bekleniyor. En son Weibo’ya gönderilen bir teaser görüntü orijinalinden daha sportif bir yapıya işaret ediyor.Üst seviye giyilebilir modellere damgasını vurmuş bir özelliğine dönüşen isteğe bağlı 4G LTE bağlantısı da mevcut.

MWC 2017’de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar

Sony

Geçen yılki Xperias Sony açıklandığında sevende oldu nefret edende. Bu yılki söylentilerde en heyecan verici olan 5.5 inçlik bir 4K ekran ve Qualcomm’un yeni Snapdragon 835 yonga setlerinden birisi içerdiği söylenen geniş bir Sony telefon serisine işaret ediyor olması.

Sony X Performans sıkıntılı günlerinde bile mobil tarafı canlandırma çabasını gösteren bir amiral gemisi görünüyor. Orta seviye de de olsa şirketin yeni port portföyünü tamamlamak için Mediatek P20 yonga setlerini ve 23 megapiksel arka kameraları ambalajlayan yeni Xperia XA telefonlarını da görebiliriz.

Bizi en çok şaşırtan ise bu yıl projektörler ile ilgili bir açıklama yapmaması oldu aslında. Xperia Projektör, MWC 2016’da büyüleyici bir konsept olarak ortaya çıkmış, CES 2017’de ise neredeyse hazır görünüyordu. Herhangi bir duvarı dokunmatik ekrana dönüştürmek hafife alınacak bir başarı değil aslında.

ZTE

ZTE daha bir çok sırrı açıklamamış olabilir. Ancak muhtemelen onun için en önemlisi olan cihazını duyurdu.

Buna şimdilik Gigabit telefon deniyor ve adından da anlaşılacağı üzere, 360 derecelik VR, 4K video akışı ve gerçekten kesintisiz bulut depolama birimini gerçek bir olasılık haline getirmesi gereken süper hızlı veri bağlantılarına sahip bir cihaz.

ZTE Gigabit Phone, 5G Uyumlu ilk Akıllı Telefon, Saniyede 1 GigaBit Hız

ZTE bu konuda tam detay vermese de; ZTE Gigabit Phone Qualcomm’un bu yılın başlarında Snapdragon 835 yonga setini kullanacak. Bilindiği gibi Snapdragon 835 yonga seti gigabit LTE uyumlu X16 modemi bulunduruyor.

Yine de cihazın ilk potansiyel kullanıcıları vaat ettiği maksimum 1 Gbps hızlarını bulmakta zorlanacaklar. Zira Gigabit LTE desteği barındıran ilk cihazlar 2016’da duyurulmuştu. Qualcomm; Netgear, Ericsson ve Avustralya’nın en büyük mobil operatörlerinden Telstra’nın desteğiyle, teknik olarak 1 Gbps indirme hızı sağlayacak mobil bağlantı noktaları üretmek için işbirliğine gitmişti.

MWC 2017’de Görmeyi Beklediğimiz Akıllı Telefonlar!