Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

myViewBoard, gerçek sınıfın dijital ikizini yansıtıyor

myViewBoard Classroom üzerinde oluşturulan dijital sınıf, gerçek sınıfta var olan tüm etkileşim imkanlarını içerisinde barındırıyor.

myViewBoard, gerçek sınıfın dijital ikizini yansıtıyor

Gerçek sınıfın dijital ikizi: myViewBoard Classroom

ViewSonic tarafından geliştirilen ve dünya genelinde iki milyonun üzerinde kullanıcının tercih ettiği myViewBoard platformunun Classroom 3.0 aracı gerçek bir sınıfın dijital ikizini oluşturuyor. myViewBoard Classroom üzerinde oluşturulan dijital sınıf, gerçek sınıfta var olan tüm etkileşim imkanlarını içerisinde barındırıyor.

ViewSonic tarafından geliştirilen, internet tarayıcı üzerinden, cihaz fark etmeksizin çalışan myViewBoard Classroom, öğretmen ve öğrencilerin birbirleriyle gerçek bir sınıfta kurabildikleri etkileşimi dijital ortama taşıyor. Platform sayesinde zenginleşen dijital etkileşim olanakları, uzaktan eğitimin başarısını artırıyor. İnternet tarayıcının iki farklı sekmesinde eş zamanlı çalışabilen myViewBoard Classroom, hem öğretmen hem de öğrencilerin çalışmaları için dijital beyaz tahtaların yanı sıra canlı öğretmen video aktarımı, gerçek zamanlı ortak çalışma ve öğrenci etkileşimini yönetmenin etkili bir yolunu içerir. Sekmelerden birinde ders materyallerini gösterirken, ikinci sekmede ise öğrencilerin etkinliklerin takip edilmesini sağlıyor.

Uzaktan eğitime etkileşim gücü

Geleneksel eğitim ve teknoloji temelli uzaktan eğitimin önümüzdeki dönemlerde bir arada eğitim sisteminin içerisinde yer alacağının herkes tarafından fark edildiğini belirten ViewSonic Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit, ViewSonic’in uzaktan eğitimde etkileşimin önemini kavradığını ve bu alana yoğunlaştığını kaydediyor. Koçyiğit, sözlerine şöyle devam ediyor: “Uzaktan eğitim teknolojileri konusunda tüm dünyada edindiğimiz deneyim, uzaktan eğitimde etkileşimin rolünün ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu sebeple, çözümlerimizi bu anlayış temelinde geliştiriyoruz. myViewBoard platformumuz, aslında birbirini tamamlayan birçok özelliği ile dört dörtlük bir uzaktan eğitim ekosistemi. Gerçek zamanlı birlikte çalışma, parmak kaldırma, öğrencinin derse katılımının takibi ve grup çalışmalar için toplantı odası, reklamsız Youtube entegrasyonu, tüm dünyada üretilen ders içeriklerinin paylaşımı, 70’in üzerinde dilin birbirine çevrilebilmesi ve sık kullanılan tüm dosya biçimlerinin desteklenmesi gibi birçok özellikle ekosistemimiz, örgün ve uzaktan eğitim arasında kusursuz dengeyi yakalamak isteyenlerin tercihi oluyor.”

Gerçek sınıfın dijital ikizi

myViewBoard, gerçek bir sınıfın dijital ikizini oluşturarak, öğrencilerin tümünün eğitmen tarafından görülebilmesini sağlıyor. Gerçek bir sınıf görüntüsünün dijital yansıması olan bu ekran üzerinden, öğrencilerin derse gösterdikleri ilgi takip ediliyor. Öğrenci belli sürelerde işlem yapmaz ise yahut farklı ekranlara geçiş yaparsa eğitmen uyarılabiliyor. Bu etkileşim temelli özellik ayrıca, öğrencinin bağlantı ve dersi takip durumunu da gösterirken, soru sormak isteyen öğrencileri de bildiriyor.

Ücretsiz olarak sunuluyor

Küresel salgın nedeniyle myViewBoard ekosistemi Türkiye’de ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Ekosistemi kullanmanın hiçbir koşulu bulunmuyor. Bu süreçte platforma üye olan herkes platformdan ömür boyu ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin 21 Haziran’a kadar myviewboard.com adresine girip kayıt yaptırmaları yeterli.