Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Nasa Insight Lander’ın Çektiği ilk Temiz Görüntüyü Yayımladı

NASA 6 Yıl aradan sonra ilk uzay aracını Mars Yüzeyine İndirdi. Nasa Insight Lander'ın Çektiği ilk Temiz Görüntüyü Yayımladı

NASA 6 Yıl aradan sonra ilk uzay aracını Mars Yüzeyine İndirdi

Türkiye saati ile 22.55’te Mars‘a başarılı iniş gerçekleştiren uzay aracından ilk temiz görüntüler paylaşıldı.

6 yıl aradan sonra Mars’a inen ilk uzay aracı Insight oldu. NASA’nın Mars’ta görev yapan Opportunity adlı uzay aracının devre dışı kalmasıyla Mars araştırmaları hızını yitirmişti.

InSight’ın bu açığı kapatıp Mars’ın hem yüzeyi hem de yer altı yapısı hakkında detaylı bilgileri Dünya’ya iletmesi umuluyor.

Bu görüntü ise Insight’tın Mars’te çektiği ilk görüntü olma özelliğini taşıyor. NASA’nın daha önce Mars’a inmiş olan Curiosity ve Opportunity uzay araçları gezegenin yüzeyini görüntüledi ve örnekler toplamıştı.

Aracın cihazlarını tam olarak yerleştirmek için iki ile üç ay sürmesi bekleniyor; bu temizlenmiş görüntü ise  bir robot koluna monte edilen Cihaz Dağıtım Kamerasından geldi.

Nasa Insight Lander’ın Çektiği ilk Temiz Görüntüyü Yayımladı

 

Şimdiye kadar, Araca Bağlanan Yerleşik Kamera tarafından çekilen bu temiz görüntü dışında kir ve tozun fırlatıldığını gösteren iki resim var.

Resimler heyecan verici olsa da, 7 metrelik geniş güneş panelleri aslında bu uzay aracının en önemli bölümüdür, çünkü net bir şekilde bir günde 700 watt elektrik sağlıyorlar.

NASA