Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Netflix Android’te veri tasarrufu sağlayacak AV1 Codec’ini sunuyor

Netflix Android cihazları için veri tasarrufu sunacak AV1 codec'ini seçimlik olarak sunuyor. Netflix AV1 ayarlarına Android cihazlarında....

Netflix Android’te veri tasarrufu sağlayacak AV1 Codec’ine geçiyor

Netflix Android kullanıcıları için veri tasarrufu sağlayacak yeni bir codec kullanmaya karar verdi. Yeni ücretsiz codec, henüz yaygın olarak kullanılmıyor.

2015 yılında Netflix, Amazon, Google, Intel ve diğer şirketler birlikte çalışarak modern cihazlarda çalışacak ücretsiz codec geliştireceklerini duyurmuşlardı. İki yıl önce bu çalışmalar sonuç vermiş, 4K HDR video akışını yüzde 30 veri tasarrufu sağlayacak AV1 codec bileşeni ortaya çıkmıştı.

Artık Netflix bir seçim olarak Android kullanıcılarına bu codec’i kullandırmaya başladı. Netflix’in Save Data – Veri Koruma seçeneklerinde bu seçim yer alıyor.

Video oynatma seçeneklerinde AV1 kullanımının seçimlik yapılmasının bir başka nedeni de donanım desteği ile ilgili olabilir. İnsanların bu videoları izlemek için daha fazla pil ömrü tüketmesi de muhtemel.

Oynatma ve Performans ayarları altında YouTube videolarında VP9 yerine AV1’i zaten etkinleştirebilirsiniz; ancak kullanıcıları 480p’nin üzerindeki herhangi bir şey için kullanmanın güçlü bir bilgisayar gerektireceği konusunda uyarılıyor.

Netflix Android’te veri tasarrufu sağlayacak AV1 Codec’ini sunuyor