Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Netflix Çevrimdışı İzleme Özelliğini Devreye Aldı

Netflix Çevrimdışı İzleme Özelliği, Kullanıcı isteklerine daha fazla dayanamayan Netflix iOS ve Android için çevrimdışı izleme özelliğini!

Netflix sonunda iOS ve Android uygulamalarına çevrimdışı görüntüleme özelliğini ekledi.

Yıllarca süren abone talepleri ve bunun asla gerçekleşmeyeceği konusunda ısrar ettikten sonra, Netflix sonunda iOS ve Android uygulamalarına çevrimdışı görüntüleme özelliğini ekledi.

Yeni özellik, akıllı telefon ve tabletlerin internet bağlantısı olmadan Netflix filmlerini ve TV programlarını indirebileceğini ve depolayabileceği anlamına geliyor.

Rakibi Amazon bir süre benzer bir hizmet sunuyor, ancak indirilebilir içerikleri sınırlı. Netflix daha fazla içeriğe sahip ve yakında daha fazla şey katacağına söz veriyor.

Netflix çevrimdışı görüntüleme nasıl kullanılır?

  • 1. Güncellemeyi indirin
    Yeni özellik cihazınızda görünmüyorsa, ilgili Store mağazasından Netflix güncellemesini elle yapmanız gerekiyor.
  • 2. İndirilebilir İçerik  başlığına göz atın. (Arama kısmında aratabilir yada hesap menüsü üzerinden İndirilenler kısmında” İndirilebilir İçeriğe Göz Atın” seçeneğinden ulaşabilirsiniz.) Doğrudan indirilebilecek tüm içeriğin bulunduğu bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Ortam üzerinde bulunan içeriklerin tamamı lisans sorunları nedeniyle çevrimdışı indirmeye uygun değildir.
  • 3. İndirmek istediğiniz şovu veya filmi tıklayın
    İndirilebilir Menü ekranındayken, izlemek istediğiniz bir içeriği seçin. Narcos ve Stranger Things de dahil olmak üzere, tüm Netflix orijinal içeriği mevcut, filmlerin sayısı oldukça fazla.Şovun veya filmin minik resmini tıkladığınızda ve kendi Netflix sayfalarına yönlendirilirsiniz. Filmin açıklamasının altında  “İndir” simgesine dokunun, içerik cihazınıza indirilir.
  •  TV dizilerinde ise, listelenen her bir bölümün yanında İndir simgesini görünüyor. Üzerine dokunduğunuzda seçtiğiniz bölüm indirilecektir.Amazon, çevrimdışı görüntüleme için bir seferde iki karşıdan yüklemeye sınırlaması bulunuyor.  Netflix üzerinde böyle bir sınırlama bulunmuyor.
  • 4. Veri kullanımınızı kontrol edin
    Dikkat etmeniz gereken diğer bir konu, veri desteğinizin veya depolama alanınızın çok fazla kullanılıyor olmasıdır. Neyse ki, uygulama ayarlarından size uygun ayarları seçmenize olanak sağlanıyor.

Netflix Çevrimdışı İzleme Özelliği!

Hesap butonu üzerinden “Uygulama Ayarları” nı seçin. Burada, video indirmelerinin, Hücresel Ağ yerine, Kablosuz bağlantı üzerinden yapılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, video kalitesini “Standart” veya “Yüksek” olarak değiştirebilirsiniz. Daha yüksek kalite ayarı, doğal olarak daha fazla veri kullanıp indirme ve daha fazla depolama alanı gerektiriyor. Narcos’un 50+ dakikalık bir bölümünün standart kalitede yaklaşık 260 MB, yüksek kalitede 420 MB’lık yer kapladığını tespit ettik.

Akıllı telefon ekranında daha iyi resim kalitesine sahip olmanın neredeyse hiç bir anlamı olmadığını göreceksiniz ancak tablet kullanıcıları çözünürlük farklılıklarını fark edebiliyorlar.

Netflix fiyatları

Aylık 15,99 TL’den başlayan fiyatlarla hizmet veren Netflix’in Standart Paketi 27,99 TL, Premium Paketi ise 39,99 TL.

Netflix

Netflix Çevrimdışı İzleme!