Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Netflix Gaming, oyunun Netflix’i olabilir mi?

Oyun abonelikleri, teknolojinin bir sonraki savaş alanı olabilir. Netflix, TV hizmetinde yakaladığı başarıyı Oyun alanında da gerçekleştirebilir mi?

Netflix Gaming, oyunun Netflix’i olabilir mi?

Netflix, önümüzdeki yıl oynanabilir oyunları ekranlarınıza getirebilir…

Oyun abonelikleri, teknolojinin bir sonraki savaş alanı olabilir. Netflix, TV hizmetinde yakaladığı başarıyı Oyun alanında da gerçekleştirebilir mi? Rakipleri güçlü ve sektörde oldukça eski isimler. Oyun abonelikleri alanında kimler var. Google, Apple, Microsoft, ve Nvidia. Görünen o ki Netflix, bu alana girmeye hazırlanıyor.

The Information, Reuters ve Axios’ta Netflix’in oyun hizmeti pazarına gireceğine dair önemli raporlar yayınlandı. Söz konusu kaynaklar kesinlikle güvenilir kaynaklar ve yayınladıkları raporlarda yada haberlerde neler var bir bakalım.

  • Netflix, oyuna geçişi yönetebilmek için işi bilen aktif bir yönetici arıyor.
  • Hizmet, sabit bir ücret karşılığında bir oyun koleksiyonu sunan Apple Arcade‘e biraz benzeyebilir, ancak Axios’a göre başlangıçta Netflix daha küçük bir daha küratörlü içerik setini hedefliyor gibi görünüyor.
  • Şirket, indirilebilir oyunlar planlıyor gibi görünüyor ve mevcut planların mobil öncelikli olduğunu öne sürüyor, ancak Stadia gibi oyun akışlarının söz konusu olmadığı görülüyor.
  • Nemli bir ayrıntı, oyunlarda reklam kesinlikle olmayacak.
  • Şirket, üçüncü taraf oyunlara odaklanıyor gibi görünüyor, ancak birinci taraf bir stüdyo oluşturmayı veya satın almayı da göz ardı etmiyor.
  • Hizmet şu anda 2022 için planlanıyor.

Bu başlıklara baktığımız zaman Netflix’in özellikle indirilebilir oyunlara odaklanması biraz şaşırtıcı, oyun hizmeti için video hizmeti becerilerinden yararlanabileceğiniz düşünürsünüz. Bu nedenle Oyun’u da video içeriği benzeri bir platform olarak krugulamasını bekleyenlerdendim. Ancak bu pek mümkün olmayacak galiba. İndirilebilir oyunlar Oyunun nereye indirilip oynatılacağı gibi bir biri ardına yeni soruları akıllara getiriyor.

Netflix olmadan önce çoğu insan film veya oyun kiralamak zorunda kalıyordu. Ancak video akış hizmeti tüm bu zorunlulukları ortadan kaldırmayı başarmıştı. Buradan anlayacağımız ilk şey bence Netflix’in oyun hizmetini mevcutların şekliyle önce oynamayı deneyeceği ve belki daha sonra kendi alışkanlıklarına nasıl uyarlayacağını gösteriyor.

Bu gerçekten riskli bir strateji olur, Netflix’in oyun alanında da yenilikçi olmasını bekleyenler için bu adım hayal kırıklığı olacaktır. Yine de yaratıcı farklı bir yaklaşım ve evinde 4k akıllı tv’si olanların istediği oyunu oynamak için bir donanıma ihtiyacı olmadan bunu gerçekleştirmesi mümkün mü? Netflix Gaming, oyunun Netflix’i olabilir mi? hep birlikte göreceğiz…