Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Netflix, Öneri Algoritması için Beğeni Sistemini Güncelledi!

Sadece bir şovu beğenmekle, onun tüm zamanların favorisi olması arasında büyük bir fark var. Netflix, "İki Başparmak Yukarı - Two Thumbs Up" seçeneği ekliyor...

Netflix, Öneri Algoritması için Beğeni Sistemini Güncelledi!

İzleyiciler, en çok beğendikleri şovlara özel puan verebilecekler. Beğendiğin bir film veya dizi ile tüm zamanların en çok beğendiğiniz dizi veya filmlerini belirlemedeki fark ortaya çıkacak.

Sadece bir şovu beğenmekle, onun tüm zamanların favorisi olması arasında büyük bir fark var.

Netflix’in öneri algoritması artık ikisi arasındaki ayrımı daha kolay yapabilecek… Dünyaca ünlü akış hizmeti, derecelendirme sistemine “İki Başparmak Yukarı – Two Thumbs Up” seçeneği ekliyor…

Netflix izleyicileri, bugünden itibaren tüm cihazlarda geleneksel “Beğenme” ve “Beğenme” simgesinin hemen yanındaki yeni seçeneği fark etmeye başlayacak.

Bir şovun veya filmin bir veya iki “Beğenmeyi” hak edip etmediğini nasıl anlarsınız?

Bir şovun türünü veya stilini beğendiyseniz ve benzer başlıklar görmek istiyorsanız, tek bir başparmak güvenli bir seçenektir. Örneğin, Russian Doll gibi bir şova tek bir beğeni vermek, bir kadının başrolde olduğu daha fazla gizem veya dramatik şov göreceğiniz anlamına gelebilir. Midsomer Murders gibi bir şovu beğenmek ise, Netflix’in size daha fazla İngiliz dedektif draması sunacağı anlamına gelir.

İki Parmak Yukarı Beğeni Seçildiğinde ise,  Netflix’in önerileri oyunculara veya belirli yaratıcılara göre daha da uygun hale gelecek şekilde düzenlenecek. Bir anlamda size en uygun içeriklerin çok daha fazla çıkmasını sağlar.

Netflix’in ürün inovasyonu direktörü Christine Doig-Cardet bir blog yazısında bu yeni özellik için;

 “Bridgerton’ı sevdiyseniz, oyuncu kadrosu veya Shondaland’dan daha fazla şov veya film görebilirsiniz,” dedi.

Netflix’in tek baş parmak beğeni sistemi aslında son yıllarda eleştirmenlerden olumlu tepkiler aldı ve kararsız kaldığınızda size uygun seçeneklerin sunulması hep bu beğeniler üzerinden gerçekleştirildi.

Netflix, Öneri Algoritması için Beğeni Sistemini Güncelledi!

Elbette şimdilik sevdiğiniz bir yönetmenin vasat filmini nasıl değerlendirebileceğiniz muallak bir soru olarak kalıyor. Ayrıca izleyiciler sevdikleri bir kategorilere daha az beğeni verdiklerinden kendilerine sunulan içeriklerin bozulmasından da endişeli.

Uygulamanın sonuçlarını göreceğiz. Bu arada Netflix’in içerik ücretlerine de zam geldiğiniz aktarmıştık. Hazır daha fazla para veriyorken, beğendiklerimizi işaretleyerek en azından sevdiğiniz seçeneklerin size daha fazla sunulmasına yardımcı olabilirsiniz.