Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Netflix Profil Transferi Özelliğini Duyurdu!

Netflix Profil Transferi Nedir? Kimler kullanabilir? Bu ayarı daha sonra değiştirebilir miyim? Netflix, profilinizi başka bir hesaba transfer etmenin yolunu açtı.

Netflix Profil Transferi Özelliğini Duyurdu!

Netflix, profilinizi başka bir hesaba transfer etmenin yolunu açtı.

Aile kullanımlarının yaygın olduğu ülkemizde, Netflix kullanım alışkanlıklarını başka bir hesaba transfer etmek isteyen kullanıcılar için biçilmiş bir özellik geldi. Yeni özellik ile kullanım alışkanlıklarınızı istediğiniz bir başka hesaba aktarabilirsiniz.

Karşınızda Netfix Profil Transferi

Gönderilen bilgilendirme epostasında;

“Hayatın getirdiği değişiklikleri biraz olsun kolaylaştırabilmek için tasarladığımız Profil Transferi özelliğimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Profil Transferi, hesabınızı kullanan herkesin öneriler, izleme geçmişi, Listem, ayarlar, kayıtlı oyunlar ve daha fazlasıyla birlikte mevcut bir profili yeni bir hesaba aktarmasını kolaylaştırıyor.
Hesabınızda bu özelliğe izin vermek istemiyorsanız profil transferlerini aşağıdan kapatabilirsiniz. Bir işlem yapmazsanız bu özellik 21 Ekim 2022 tarihinden 10 gün sonra otomatik olarak etkinleştirilecektir. “ denildi.

 

Profil Transferi Nedir?

Profil Transferi özelliği, hesabınızı kullanan kişilerin profillerini aktarmasını sağlıyor. Böylece bu kişiler; öneriler, izleme geçmişi, Listem, ayarlar, kayıtlı oyunlar ve çok daha fazlasıyla birlikte profillerini kendilerine ait olan üyelik hesabına aktarabiliyor.

Ödeme bilgilerinizi ise asla yeni hesaba aktarmıyor ve bu özelliği etkinleştirmek için herhangi bir ücretlendirme de yapılmayacak. Çocuk profillerinin ve PIN ile korunan profillerin aktarılması mümkün bu kapsam dışında kalıyor. Bir profile bağlı tüm kayıtlı oyunlar ve oyun ilerlemeleri yeni hesaba taşınmış oluyor.

Kimler kullanabilir?

“İnsanlar taşınır. Aileler büyür. İlişkiler zamanla değişir. Hayatta her şey olabilir.” diyen Netflix, işte Profil Transferi özelliğini de bu durumdan yola çıkarak,  bazı değişimlerin daha kolay olmasına yardımcı olmak için tasarlandığını belirtiyor.

Bu özelliği kapatmadığınız sürece, hesabınıza erişimi olan herkes uygun bir profili yeni bir hesaba aktarabilir.

Profil transferlerine izin vermek, hesabınızdaki diğer cihazlarda oturumu kapatmıyor veya kimsenin Netflix’inizi kullanmasını engellemiyor.

Bu ayarı daha sonra değiştirebilir miyim?

Kontrol her zaman sizde elbette. Profil transferlerini dilediğiniz zaman hesap ayarları sayfanızdan kapatabilirsiniz.