Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Netflix, tek hesabı paylaşanlarla ilgili güncelleme duyurdu!

Netflix, farklı yerlerde aynı hesabı kullanan kullanıcıların önüne geçmek için adımlar atmaya başladı. Kullanıcılara gönderilen bilgilendirme mesajında açık bir şekilde Netflix'in sadece hesap sahibinin ve birlikte yaşadığı kişilerin kullanımı için olduğu ifade edildi. 

Netflix, tek hesabı paylaşanlarla ilgili güncelleme duyurdu!

Netflix, farklı yerlerde aynı hesabı kullanan kullanıcıların önüne geçmek için adımlar atmaya başladı. Kullanıcılara gönderilen bilgilendirme mesajında açık bir şekilde Netflix’in sadece hesap sahibinin ve birlikte yaşadığı kişilerin kullanımı için olduğu ifade edildi.  Yinede ben, Netflix’in bu şekilde kullanımın nasıl önüne geçeceğini yada buna nasıl engel olabileceğini? çok bu merak ediyorum…

Kullanıcılara gönderilen güncelleme bilgisi mesajında şu ifadeler yer aldı.

“Farklı evlerde hesap paylaşımıyla ilgili bir güncellememiz var

Merhaba ,
Netflix sadece hesap sahibinin ve birlikte yaşadığı kişilerin kullanımı içindir.

Netflix’i yoldayken ve seyahat ederken kişisel cihazlarınızda; konakladığınız otelin, yazlığın veya kiraladığınız tatil evinin televizyonunda kolayca izleyebilirsiniz.

Hesabınızın kullanımını yönetmek için:
Netflix hesabınızı kimin kullandığını kontrol edin. Hesabınızda hangi cihazlarda oturum açıldığını inceleyin. Erişimi olmaması gereken cihazlardan çıkış yapın. Gerekli görürseniz parolanızı değiştirmeyi de düşünebilirsiniz.

Haneniz dışında biri hesabınızı kullanıyorsa:
Profil transferi yapın. Hesabınızı kullanan herkes, ücretini ödediği yeni bir üyeliğe profil transferi yapabilir.

Sorularınız olabileceğinin farkındayız. Yardım Merkezimizden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Netflix’i seçtiğiniz ve üyemiz olduğunuz için teşekkür ederiz. Sizi daha pek çok harika dizi ve filmle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.
Netflix ekibi”

Netflix giderek düşen gelirleri artırmanın en kısa ve hızlı çözümü olarak mevcut şifrelerini paylaşan kullanıcıları, yeni kullanıcı olarak kazanmakta görüyor. Bu nedenle yeni bir netflix hesabına herhangi bir profili kalıcı olarak taşıma konusunda oldukça kolay çözümler sunuyor.

Ülkemizde diğer ülkelere göre görece daha makul fiyatlarla sunulan Netflix’in bir hesabı genelde en az dört kişi tarafından kullanıldığını düşünürseniz, Netflix bu konuda haklı olabilir. Ancak ben bunun önüne nasıl geçilebileceğini hala merak ediyorum.