Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Netflix Zam Yapıyor, ABD’de standart ve premium planlarının fiyatını yükseltiyor

Netflix Zam Yapıyor, ABD'de standart ve premium planlarının fiyatını yükseltiyor. Kanada'dan sonra şimdi de ABD'de fiyatlar yükseliyor...

Netflix Zam Yapıyor, ABD’de standart ve premium planlarının fiyatını yükseltiyor

Netflix, standart ve premium planlarının fiyatlarını yükseltiyor. Önceden ayda 13 dolar olan standart planı şimdi 14 dolar olurken, prime planı ayda 16 dolardan 18 dolara yükseltildi. Temel hizmetin fiyatı değişmeden ayda 9 dolar olarak kaldı.

CNBC’ye göre, mevcut aboneler için yeni fiyatlandırma önümüzdeki iki ay içinde başlayacak ve Netflix kullanıcıları bu değişikliklerden 30 gün önceden bilgilendirilecek…

Netflix’in bu son zammı yada fiyat artışı aslında beklenmedik bir durum değil. Zira şirket bu ayın başlarında Kanada’da fiyatlarını artırmıştı ve analistler birkaç aydır yeni fiyat artışların yolda olduğunu tahmin ediyordu. Netflix ayrıca kısa süre önce ABD’de uzun süredir devam eden ücretsiz deneme süresinden de vazgeçmişti.

Yayın hizmetinin son fiyat artışı, şirketin ABD’deki tüm planlarının fiyatlarını artırdığı 2019 yılında gerçekleşti. Şirketin diğer pazarlarda da özellikle dolar kurunun hızla yükseldiği Türkiye pazarında fiyatları artırmayı planlayıp planlamadığı henüz belli değil.

Ancak Türkiye’de de Netflix zam yapmaya hazırlanıyor gibi…