Sosyal Medya

Donanım

Nikon Z 8, “Yılın Fotoğraf Makinesi” Seçildi!

NIKON Z 8 “Yılın Fotoğraf Makinesi”, Portre Objektifi” kategorisinde NIKKOR Z 85mm f/1.2 S “En İyi Portre Objektifi” ve NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S “ En İyi Süper Telefoto Objektif” ödüllerinin sahibi oldu.

Nikon Z 8, “Yılın Fotoğraf Makinesi” Seçildi!

 

Nikon’un yepyeni amiral gemisi aynasız fotoğraf makinesi Z 8, Avrupa’nın en prestijli ödül organizasyonu EISA Awards’tan üç ayrı ödül kazandı. EISA jüri üyeleri Z 8’i, Z 9’un özelliklerini daha kompakt bir gövdede sunan, güçlü bir hibrit fotoğraf makinesi olarak değerlendirdi ve 3 farklı kategoride ödüllendirdi. Ve Z 8 “Yılın Fotoğraf Makinesi”, Portre Objektifi” kategorisinde NIKKOR Z 85mm f/1.2 S “En İyi Portre Objektifi” ve NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S “ En İyi Süper Telefoto Objektif” ödüllerinin sahibi oldu.

 

EISA Awards, her yıl en gelişmiş teknolojiyi, tüketici tarafından istenen özellikleri birinci sınıf performansla bir araya getiren ürünleri, en uygun fiyatlı ve yüksek değerli ürünlerden modern tüketici elektroniğinin en ilham verici örneklerine kadar geniş bir yelpazede ürünleri değerlendiren, Avrupa’nın en prestijli ödülü… Z 8’in bu yıl jüri üyelerini etkileyen en önemli özelliği, hızlı ve doğru otomatik netleme sisteminin fotoğrafçıların konuları her türlü aydınlatma koşulunda güvenilir bir şekilde izlemesine olanak tanıması… Ayrıca jüri üyeleri, “gecikmesiz ve kararmasız elektronik vizörü” önemli bir özellik olarak vurguladı.  EISA Awards jürisi NIKKOR Z 85mm f/1.2 S’i, son derece keskin maksimum diyafram açıklığı ve 11 adet yuvarlak diyafram bıçağı sayesinde kendi kategorisinde olağanüstü bokeh efekti sunan ve en iyisini isteyen portre fotoğrafçıları için tasarlanmış ultra objektif olarak gösterdi.

Z 8 hem fotoğraf hem de video için mükemmel bir seçenek…

Z 8, Z 9’un özelliklerinin çoğunu daha kompakt bir gövdede sunan, güçlü bir hibrit fotoğraf makinesi. Bu aynasız fotoğraf makinesi, olağanüstü görüntü kalitesi ve yüksek çekim hızları sunan 45,7 milyon piksellik tam çerçeveli bir sensöre sahip… Yılın fotoğraf makinesinde, konuları her türlü aydınlatma koşulunda güvenilir bir şekilde izleyebilen, hızlı ve doğru bir otomatik netleme sisteminin yanı sıra gecikmesiz ve kararmasız bir elektronik vizör bulunuyor. Dahili olarak 12 bit 8K/60 p ham görüntü kaydetme kabiliyeti ve 4K film çekerken yüksek çözünürlüklü 2 kat zoom özelliği gibi video özellikleri de ödüle giden yolda en önemli özellikler.


 

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S muhteşem bir portre objektifi…

Z 8’in ultra hızlı objektifi, en mükemmeli isteyen portre fotoğrafçıları için tasarlandı. 11 adet yuvarlak diyafram bıçağı, olağanüstü bokeh efekti sunuyor ve f/1.2 maksimum diyafram açıklığında bile son derece keskin. S-Line özelliği taşıyan kaliteli yapı ve taşınabilirlik özellikleri, zorlu koşullarda bile güvenilirlik sağlıyor. Nikon’un yansıma önleyici Nano Kristal Kaplaması sayesinde ışığa karşı çekim yaparken bile keskin ayrıntılar korunuyor.

Süper Telefoto Objektif…

NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S, Nikon’un mükemmel görüntü kalitesi sunan aynasız fotoğraf makinesi sistemi için şaşırtıcı derecede kompakt bir süper telefoto objektif. Yalnızca 1.245 gramlık ağırlık, 234,5 mm’lik uzunluk ve 5,5 duraklamaya kadar telafi için dahili Titreşim Azaltma (VR) mekanizması ile birçok çekim durumunda tripod olmadan bile keskin görüntüler elde edilebiliyor. f/4,5 maksimum diyafram, konunun arka plandan iyi bir şekilde ayrılmasını sağlarken boyutun nispeten küçük olmasını sağlıyor. Nikon’un Z serisi 1,4 kat ve 2,0 kat teleobjektif dönüştürücüleri ile menzil, sırasıyla 560 mm ve 800 mm’ye kadar uzatılabiliyor.