Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Beklenen Konsol Nintendo Switch Ortaya Çıktı

Taşınabilir oyun konsolu konusunda uzman olan Nintendo, merakla beklenen Nintendo Switch'in tanıtım videosunu yayınladı.

Taşınabilir oyun konsolu konusunda uzman olan Nintendo, merakla beklenen Nintendo Switch’in tanıtım videosunu yayınladı.

Nintendo Switch’in yeni özellikleri, kullanıcılarını çok sevindirecek. İster televizyona bağlayın, ister elinize alıp dışarı çıkın, ister tek kumanda ile iki kişi oynayın, mobil olarak başladığınız oyunu eve gelince televizyona bağlayıp devam edebileceğiniz özelliklerle donatılmış.

Yen oyun konsolu Nintendo switch

Nintendo Switch, modüler olarak tasarlanmış bir konsol. Sağında ve solunda bulunan, sökülüp takılabilen kumandalar sayesinde   tek kumandayla iki kişi oynama imkanı sunan konsol, oyun severlerin her ortamda kullanabilmesi için tasarlanmış. Kumandalar bağımsız kullanılabildiği gibi, Joy-Con Grip isimli parçaya takarak standart kumanda gibi oyun keyfini sürebilirsiniz. Tek kişilik bir oyunda birbirinden bağımsız çalışabildiği gibi co-op oyunlarda arkadaşınızla da oynamanızı sağlıyor. Burada kumandaların ebatlarından dolayı kullanıcılar biraz rahatsız olabilir. Nintendo bu konuyu önceden düşünerek Nintedo Switch Pro kumandası ile kullanıcılardan gelecek şikayetlerin önünü kesmiş.

Nintendo switch joy con

Nintendo’nun daha önceden piyasaya sürdüğü oyun kartuşlarının, Nintendo Switch ile kullanılması konsola ayrı bir değer katmış.  3DS kartuşlarını desteklememesi bekleniyor. Piyasanın önemli oyun geliştiricisi ve yayıncısı firmasıyla anlaştığını duyuran Nintendo (48 firma)  bu konuda övgüyü hak ediyor.

Nintendo Switch kumanda

Nintendo Switch’i hangi durumlarda nasıl kullanırım diye  soracak olursanız, beş farklı oynanış şeklini şöyle sıralaya biliriz. Dock’a oturttuğunuz tabletle sıradan bir konsol gibi hareket eden Switch’in keyfini televizyon üzerinden sürebilirsiniz. Tableti dock’tan çıkarıp her iki kenarına Joy-Con’ları monte ederek bir tablet veya konsol’a dönüştürebilirsiniz. Tableti tek başına bırakıp her bir Joy-Con bir elinizde oyun oynayabilir ya da Joy-Con’u kendi aparatına yerleştirip klasik kumandaya dönüştürebilirsiniz. Co-op oyunlarda Joy-Con’lardan birini arkadaşınıza verip oyun keyfini sürebilirken iki adet Switch’i bir araya getirip dört kişilik mini bir oyun partisi de düzenleyebilirsiniz.

Nintendo Switch’in çıkış tarihi Mart 2017 olarak duyuruldu.