Sosyal Medya

Otomobil

Elektrikliye geçişte menzil kaygısının yersiz olduğunu gösteren anket!

Avrupa'da yapılan Nissan Anketi, Elektrikliye geçişte menzil kaygısının ne kadar yersiz olduğunu gösteriyor. EV kullanıcıları aslında daha fazla km yapıyor.

Elektrikli otomobil tercihi için menzil kaygısının yersiz olduğunu gösteren Nissan anketi!

Avrupa’lı elektrikli otomobil kullanıcıları aslında içten yanmalı motorlardan daha fazla km yapabiliyor… Nissan, elektrikli otomobillerin benimsenmesini engelleyen efsaneleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bir araştırma yaptı. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı…İşte detaylar…

Bu haftanın başlarında, Dünya Çevre Günü’ne hazırlık olarak Nissan, elektrikli araç sahipliği ve menzil kaygısı ile ilgili efsanelere son verebilecek bir araştırma yayınladı. Avrupalı ​​sürücülerin sürüş deneyimlerini ve algılarını anlamaya yardımcı olmaya çalışan Japon otomobil üreticisi Nissan, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, İtalya, Norveç, İsveç ve Danimarka’dan 700 Avrupalı ​​sürücünün katılımıyla gerçekleşen bir anket yaptı.

Bulgulara göre, Avrupalı ​​EV sürücüleri, benzinli veya dizel araç sahiplerinden yılda 630km daha fazla seyahat ediyor! Spesifik olarak, içten yanmalı motorlu (ICE) araba sahiplerinin kullandığı ortalama 13.600 km’ye kıyasla ortalama 14.200 km yol kat ediyorlar.

Konuyu daha da aydınlatmak için Nissan, Avrupalı ​​İçten yanmalı motorlu araç kullanan sürücülerinin elektriğe geçiş yapmasını engelleyen faktörleri de araştırdı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ankete katılanların neredeyse yarısı (%47) benzinli veya dizel otomobillerinin ana avantajı olarak daha fazla menzil özerkliğini tanımlıyor.

Benzer şekilde, elektrikli bir arabayı düşünme olasılığı düşük olan Avrupalı ​​benzinli ve dizel araç kullanan sürücülerin %30’unun çoğunluğu (%58) esas olarak EV’lerin düşük sürüş menziline sahip olduğundan endişe ediyor.

Buna göre aşağıdaki gereksinimler karşılanırsa, sürücülerin elektrik kullanmaya ikna olmaları yine şaşırtıcı olmayacak:

  • Daha büyük EV aralığı (katılımcıların %38’i)
  • Şarj kolaylığı (katılımcıların %32’si)
  • Daha iyi şarj altyapısı (katılımcıların %30’u)

Neyse ki, EV geçişini destekleyen bizler için aslında bu çalışma bu endişeleri gidermek için tam zamanında geldi.  Avrupalı ​​EV – yani elektrikli otomobil sürücülerinin etkileyici bir şekilde %70’i, sürüş özerkliği deneyimlerinin beklediklerinden daha iyi olduğunu belirtiyor.

Dahası, ankete katılan EV sürücülerinin dörtte birinden fazlası,  şarjının bitmesi (%28 ), yavaş şarj süresinin (%30 ) ve EV’lerin pahalı olmasının (%31 ) EV sürüşünün en büyük efsaneleri arasında olduğunu söylüyor .

Nissan AMIEO Ürün Stratejisi ve Fiyatlandırmadan sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Arnaud Charpentier,

“Elektrikli araçların yaygın olarak benimsenmesinin zirvesindeyken, bu olumlu bulguların, bir dereceye kadar menzil kaygısının hala elektrikli mobiliteye geçmelerini engellediği ICE-İçten yanmalı motor sürücülerinin görüşlerini değiştirmeye yardımcı olacağından emin olabiliriz,” diye belirtiyor.

Genel olarak, Nissan’ın anketinden açıkça anlaşılan şey, EV’nin benimsenmesinin önündeki en büyük engelin yeterli bilgi eksikliği olduğu. Zira sürücüler elektrikli bir arabayı gerçekten deneyimlediğinde,  menzil kaygısının bir sorun olmadığını, aracı şarj etmenin sadece bir alışkanlık meselesi olduğunu, şarj altyapısının yeterince gelişmiş olduğunda ve uzun vadede bir EV’nin bir ICE arabadan çok daha düşük maliyetli olduğunu görüyorlar. Doğrusu bizde öyle…