TeknoTalk

NISSAN Brain-to-Vehicle, Sürücünün Eylemlerini Önceden Takip Ediyor

NISSAN, “Brain-to-Vehicle” teknolojisiyle sürüşün geleceğini yeniden tanımlıyor.

NISSAN Brain-to-Vehicle Teknolojisi, Sürüşün Geleceği Yeniden Tanımlanıyor. Sürücünün Eylemlerini Önceden Takip Edecek Sistemin Detayları…

Geliştirmiş olduğu teknolojilerle otomotiv sektörüne yön vermeye devam eden NISSAN, sürüşün geleceğini yeniden tanımlıyor. Nissan Intelligent Mobility teknolojisinde yaşanan en güncel gelişmeler, sürücünün eylemlerini önceden tahmin eden ve sürücüden 0,2 ila 0,5 saniye daha hızlı reaksiyon gösteren bir sistem ile sürüşü daha heyecan verici ve keyifli hale getiriyor.

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden NISSAN, sürücünün beynindeki sinyalleri yorumlayan ve bu sinyallerle insanların otomobillerle nasıl etkileşim kurduğunu tespit eden yenilikçi bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

YOKOHAMA, Japan (Jan. 3, 2017) – Nissan unveiled research today that will enable vehicles to interpret signals from the driver’s brain, redefining how people interact with their cars. The company’s Brain-to-Vehicle, or B2V, technology promises to speed up reaction times for drivers and will lead to cars that keep adapting to make driving more enjoyable.

NISSAN’ın Brain-to-Vehicle, ya da B2V adını verdiği bu teknoloji, sürücüler için reaksiyon sürelerini hızlandırmayı vaat ederken, otomobillerin sürüşü daha keyifli hale getirmek üzere kendini uyarlamaya devam etmesini sağlıyor.

B2V, otomobillerin nasıl sürüleceği, motor teknolojilerine sahip olacağı ve topluma nasıl entegre edileceğine ilişkin şirketin vizyonu niteliğinde olan Nissan Intelligent Mobility’deki en son gelişmeyi gözler önüne seriyor.

NISSAN Global Genel Müdür Yardımcısı Daniele SCHILLACI yapmış olduğu değerlendirmede;

“Pek çok insan, konu otonom sürüş olduğunda, insanların makine üzerindeki kontrolü bırakacağı yönünde pek de gerçekçi olmayan bir düşünceye sahip. Bunun tam aksini ortaya koyan B2V teknolojisi, insanların beyinlerinden gelen sinyalleri kullanarak sürüşü daha heyecan verici ve keyifli hale getiriyor. Nissan Intelligent Mobility ile daha otonom, daha fazla elektrifikasyon ve daha fazla bağlanabilirlik sunuyoruz.” dedi.

NISSAN’ın bu girişimi, sürücü eylemlerini tahmin etmek ve sorunu tespit etmek için beyin kod çözme teknolojisine dayanıyor:

Sistemin ayrıca iç ortamı ayarlama gibi avantajlar da sunabileceğini ifade eden NISSAN’ın Japonya’daki Ar&Ge merkezinde kıdemli inovasyon araştırmacısı ve B2V proje lideri Dr. Lucian GHEORGHE yapmış olduğu değerlendirmede;

“Örneğin teknoloji sürücünün gördüğünü ayarlamak ve daha rahatlatıcı bir ortam yaratmak için artırılmış gerçekliği kullanabilir. Teknolojinin sunabileceği uygulama olasılıkları inanılmaz. Bu araştırma önümüzdeki yıllarda araçlarımızda daha fazla NISSAN yeniliği görmemizi sağlayacak.” dedi.

NISSAN’ın B2V teknolojisi dünyada türünün ilk örneği. Sürücü, otonom sistemler tarafından analiz edilmek üzere beyin dalgası aktivitesini ölçen bir cihaz kullanıyor. Direksiyon simidini döndürme veya aracın hızını yavaşlatma gibi sürücünün eylemlerini önceden tahmin eden sistem; sürücüden 0,2 ila 0,5 saniye daha hızlı reaksiyon gösteriyor.

NISSAN, Las Vegas’taki CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) 2018’de bu özel teknolojinin becerilerini sergileyecek ve yeni teknolojinin bazı unsurlarını göstermek için bir sürüş simülatörü kullanacak.

Nissan


NISSAN Brain-to-Vehicle, Sürücünün Eylemlerini Önceden Takip Ediyor

Exit mobile version