Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Norm Coating, Altıncı Tesisini Sakarya’da Açtı

Başta otomotiv ana ve yan sanayi olmak üzere, beyaz eşya, inşaat, makine, mobilya, elektrik-elektronik ve çeşitli sektörlere sektör lideri olarak kaplama hizmeti sunan Norm Coating, Sakarya’da altıncı üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Norm Coating, Altıncı Tesisini Sakarya’da Açtı

25 yıllık tecrübesiyle, ulusal ve uluslararası pazarlarda otomotiv başta olmak üzere yedek parça, beyaz eşya, elektronik ve daha birçok sektörde faaliyet gösteren Norm Coating, altıncı üretim tesisini Sakarya’da açtı. Fabrika doğrudan yüz, dolaylı olarak ise 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Başta otomotiv ana ve yan sanayi olmak üzere, beyaz eşya, inşaat, makine, mobilya, elektrik-elektronik ve çeşitli sektörlere sektör lideri olarak kaplama hizmeti sunan Norm Coating, Sakarya’da altıncı üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Norm Coating Sakarya Fabrikası, Arifiye Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Norm Holding Yönetim Kurulu Üyeleri ve Norm Coating çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirilen törenle açıldı.

Norm Holding CEO’su Nedim Uysal, Sakarya’da açtıkları fabrikaları ile doğrudan yüz, dolaylı olarak ise 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirterek, “Fabrikamız toplam 18 bin m² alan içerisinde, yıllık 1.000.000 m² askı çinko ve askı çinko nikel kaplama kapasitesiyle çalışıyor. Başta otomotiv ana ve yan sanayi olmak üzere, makine, mobilya sektörlerine, sac parça ve döküm parça kaplama hizmetleri sunuyoruz.“ dedi.

41 Milyon Euro Yatırım

Norm Coating için, Sakarya yatırımları da dahil olmak üzere geçtiğimiz yıldan bu yana 41 milyon Euro yatırım yaptıklarını belirten Uysal, “Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek için, üretim tesislerimizi hedef pazarlarımıza yakın konumlandırmaya özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda, İzmir ve Manisa Salihli’den sonra, sektöre yakınlığıyla lojistik avantaja sahip Sakarya’da yeni fabrikamızı açarak Norm Coating üretim tesisi sayımızı altıya çıkardık. 2024 yılı başında tesisimize yapacağımız kataforez ve toz boya yatırımlarımız ile beraber kaplama kapasitesini artırarak, orta vadede yatırımlarımızı sürdürmeyi ve Norm Coating’in yurt içindeki başarısını global arenaya taşımayı hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Norm Coating Hakkında: Norm Coating, 1998 yılında ilk otomatik elektrolitik çinko kaplama hattını devreye alarak başlayan müşteri ve kalite odaklı üretim faaliyetlerini bugün 3 farklı şehirde bulunan 6 üretim tesisi ile sürdürüyor. Zengin kaplama çeşitliliği, kalite ve değerleri üzerine inşa ettiği yenilikçi insan kaynakları perspektifiyle, her yıl yapmış olduğu teknolojik yatırımlarıyla Türkiye’de kaplama sektörünün lider firması olarak öne çıkıyor. İzmir, Salihli ve Sakarya’daki 6 üretim tesisinde bulunan tam otomatik kaplama hatları ile üretim yaparken dünyadaki gelişmeleri takip etmekte ve yatırım yaptığı en üst düzeyde otomasyona dayalı hatlar ile makina parkurunu genişletmektedir.