Sosyal Medya

Sağlık

Nöroteknolojik ürünleriyle ALEA, özel bileklikle el titremesini tedavi ediyor!

Tedaviye dirençli el titremesi, epilepsi, migren, depresyon ve diyabet rahatsızlıklarına nöroteknolojik ürünler ile çözüm bulan yerli girişim: ALEA!

Tedaviye dirençli el titremesi, epilepsi, migren, depresyon ve diyabet rahatsızlıklarına nöroteknolojik ürünler ile çözüm bulan yerli girişim: ALEA!

Tremor olarak da adlandırılan el titremesi, sıklıkla ellerde olmakla birlikte kol veya bacak gibi uzuvlarda görülen, istemsiz, kontrolsüz ve tekrarlayıcı şekilde ortaya çıkan salınım hareketidir.

Uzuvlarda yaşanan tremorü azaltan Alea, Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi’nde şirketleşme için ilk adımını attı. Prof. Dr. Sultan Tarlacı, Pusat Furkan Doğan ve Metehan Kaya tarafından kurulan ALEA, geliştirdikleri özel bileklikle el titremesine tedavi imkanı sunuyor.

Hayat Kalitenizi Artırın

Yaşlanma, kafein-alkol gibi uyarıcı maddelerin tüketimi, stres, kan şekerinin düşmesi, hipertiroid, inme, travma, parkinson veya ilaç yan etkileri gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanan tremor, hastalara; yeme-içme eylemelerini gerçekleştirmede, günlük aktivitelerin genelinde aksama, yazı yazma ve alet (elektronik, mekanik) kullanmada, halsizlik ve yorgunluk, denge kaybı gibi zorluklar yaşatmakta.  ALEA, sıvı kütle sönümlemesi tekniğini kullanarak ortaya koyduğu Titreme Sönümleyici Bileklik Tedavisi ile hastaya ağırlık yapmadan titremeyi azaltarak kaliteli bir hayat imkânı sunuyor.

“Yerel ve global pazarda kolay ve uygun giyilebilir teknoloji sunmanın gururunu yaşıyoruz.”

Şiddetli el titremesini hafif ve kullanımı kolay tek bir bileklikle azaltan ve hayat kalitesini artıran ALEA Kurucu Ortağı Prof. Dr. Sultan Tarlacı;

“Yaş ve cinsiyetten bağımsız olarak gerçekleşen, uzuvlarda yaşanan titremelerin, hayat kalitesini düşürdüğünü ve bu titreme yüzünden birçok sorunla baş etmeye çalışan insanların daha depresif olduğunu gözlemledik. Geliştirdiğimiz bileklik ile titremeleri azaltarak hayat kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Şimdilik sadece el bilekliği ile başladığımız yola diğer uzuvlardaki titremeyi iyileştirecek giyilebilir teknolojiler ile devam edeceğiz. Bunun yanısıra epilepsi, migren, depresyon, ülseratif kolit, atriyal fibrilasyon,hipertansiyon, diyabet ve tinnitus (kulak çınlaması) gibi nörolojik hastalıklar için de geliştirdiğimiz ürünleri çok yakında tanıtacağız. Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi’nde şirketimizi kurduk. Ticarileşme, yatırım ve globale açılma konularında Kuluçka Merkezi’mizle birlikte hareket etmekten ve verdikleri destekten ötürü çok memnunuz. Yerel ve global pazarda kolay ve uygun giyilebilir teknoloji sunmanın gururunu yaşıyoruz.dedi.

BrainPark Kuluçka Merkezi

BrainPark Kuluçka Merkezi Altunizade’de, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede 1000 m2’lik alanda ön kuluçka/kuluçka hizmeti vermektedir. BrainPark Kuluçka Merkezi Üsküdar Üniversitesi’nin ana AR-GE odakları Davranış Bilimleri ve Sağlık olmak üzere; Sinir Bilim, Dijital Sağlık, Yapay Zeka, Giyilebilir Teknolojiler, Siber Güvenlik, Adli Bilimler ve Kişiselleştirilmiş Tıp dikey alanlarında teknoloji tabanlı girişimlere odaklanmaktadır. Bu alanda yenilikçi iş fikirleri olan teknoloji tabanlı girişimler için merkezi konumu ile bir cazibe merkezidir.