TeknoTalk

NVIDIA, Jetson Xavier ile Akıllı Robotlara Güç Vermek İstiyor

NVIDIA Akıllı Robotların Geleceğinde Daha Fazla Rol Almak İstiyor

NVIDIA, Jetson Xavier ile Akıllı Robotlara Güç Vermek İstiyor.

NVIDIA, yeni Jetson Xavier Yongada Sistem işlemcisi  ile çalışan Isaac platformu ile robotların geleceğinde daha büyük bir rol oynamayı umuyor. Bir çok kişiye bu isim tanıdık gelebilir. Zira Yeni Sistem de Xavier Drive SOC’undan duyduğumuz işlemciden güç alıyor.

Xavier, mevcut Jetson TX2 platformundan yirmi kat daha hızlıdır olduğunu NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang bugün Computex’de ortaya koydu.

Dünyanın akıllı robotlar için ilk bilgisayarı

Bu son SoC teslimat robotları ve dronlar gibi ürünler için yararlı olurken, Huang Xavier’i “dünyanın akıllı robotlar için ilk bilgisayarı” olarak adlandırıyor.

Kapağın altında, Jetson Xavier altı farklı işlemciye sahip:

Xavier saniyede 30 trilyon işlem kapasitesine sahiptir ve 9 milyardan fazla transistöre sahip. Otonom araçlarda olduğu gibi tüm işlemci gücü sensör işleme ve bilgisayar görüşü gibi şeylere yardımcı olmak için tasarlanmış.

Ne de olsa bir robot, herhangi bir ortamda kolayca manevra yapana ve insanlarla ve diğer makinelerle doğal olarak etkileşime girene kadar gerçekten akıllı olmayacaktır.

Jetson Xavier, NVIDIA’nın Isaac robotik platformunun çekirdeğini oluşturuyor ve bu da geçen yıl Computex’de duyurduğu Isaac Initiative’i ve akıllı robotlar için SDK‘yı izliyor. Newton temasına sadık kalarak şirket, akıllı robotları eğitmek için sanal bir ortam olan Isaac Sim’i de tanıttı.

NVIDIA, geçen yıl bu simülatörün daha basit bir sürümünü açıkladı, ancak bu son sürüm, yeni SoC tarafından desteklenen eğitim makineleri için özel olarak ayarlandı.

Geliştiriciler, Jetson Xavier’i Ağustos’ta başlayarak 1.299 dolara alabilecek. Bu fiyat tipik bir kullanıcın yararlanabileceği bir fiyat gibi görünmüyor. Ancak Asus’un Zenbo‘sunda daha yararlı ürünlerin yaratılmasına yol açabilir.

Exit mobile version