Sosyal Medya

Donanım

NVIDIA Studio Sürücüsü, Blender, V-Ray, Redshift ve Autodesk Arnold!

Şubat Studio Sürücüsünü (sürüm 461.69) bugün GeForce Experience aracılığıyla veya sürücü indirme sayfasından indirebilirsiniz.

NVIDIA Studio Sürücüsü, Blender, V-Ray, Redshift ve Autodesk Arnold için Gelişmiş Destek Sunuyor

NVIDIA Stüdyo Sürücüsü Şubat ayından itibaren, Blender, V-Ray, Redshift ve Autodesk Arnold olmak üzere en iyi dört render geliştiricisini destekliyor. NVIDIA DLSS daha yaratıcı uygulamalarda kullanılabilir hale geliyor. Ayrıca, yeni GeForce RTX 30 Serisi Studio dizüstü bilgisayarlar ve içerik oluşturucular için yeni RTX 3060 masaüstü GPU’lar da piyasaya sürüldü.

Blender, Render’ı Getiriyor

Sektörün öncülerinden olan açık kaynaklı 3D oluşturma uygulaması Blender, Blender Cycles 2.92 GPU hızlandırmalı NanoVBD’ye  yeni eklenen destek sayesinde Blender kullanıcıları, duman, ateş, bulutlar ve toz gibi render hacimlerinin daha zengin etkileşiminden yararlanabilecekler.

NVIDIA OptiX artık hibrit render ile destekleniyor, böylece sistemde bulunan tüm GPU’lar ve CPU’lar kullanılabilir ve maksimum sistem kaynağı kullanımı sağlanır. Optix aktifleştiğine pişirme (baking) kullanılabilir.  Böylece sanatçıların en hızlı render yazılımını kullanmaya devam etmeleri sağlanır.

Son olarak, NVIDIA GPU’lar, GPU görevlerini tamamladıktan sonra CPU tarafından oluşturulan modellerin bölümlerinin oluşturulmasına yardımcı olmada otomatik olarak katkıda bulunabilir; hibrit render performansını daha da artıran karo çalma (tile stealing) adı verilen bir işlemdir.

Kısacası, işlem ne olursa olsun Blender ile render çok daha da iyi hale geldi.

V-Ray’de Render Atağı

V-Ray 3D render yazılımı, sanatçıların ve tasarımcıların birinci sınıf rendeleme özellikleriyle fotogerçekçi görüntüler oluşturması için tasarlanmıştır. Render, verimliliğini büyük ölçüde artıran hafif önbellek artık GPU ile hızlandırılarak piksellerin oluşturulmaya başlama hızını daha da hızlandırıyor. Çekirdek dışı renderleme, GPU belleği geometri veya dokular için aşıldığında, çok daha büyük sahneleri işlemek için sistem belleğini kullanır. Bu hayati özellik artık tüm V-Ray GPU özelliklerini destekleyerek herhangi bir sahnede kullanılmasına izin veriyor. Ek olarak, sanatçılar artık partikül simülasyonları için popüler 3ds Max eklentisi olan tyFlow ile ek V-Ray GPU hızıyla render yapabilirler.

Redshift Yeni Render Özellikleri Ekliyor

Çağdaş üst düzey prodüksiyon işlemenin belirli taleplerini karşılamak için tasarlanmış, GPU hızlandırılmalı güçlü bir renderer olan Redshift’in  heyecan verici birkaç güncellemesi var.

Redshift’te NVIDIA RTX ışın izleme, artık OptiX 7.2 ile tam olarak destekleniyor ve daha fazla performans artışı sağlıyor.

OSL shader desteği, Redshift kullanıcılarının kendi gölgelendiricilerini yazmasını veya farklı bir renderer için bile render topluluğundaki OSL gölgelendiricilerini kullanmasını sağlayarak tonlarca yeni gölgeleme olanağı ekliyor.

Geliştirilmiş saç gölgelendiricisi, sanatçı dostu kontroller ve harika yerleşik varyasyon özellikleri sunarken çok daha gerçekçi bir aydınlatma üretiyor.

Redshift ayrıca NVLINK desteğini alıyor. Olağanüstü büyük modellere sahip projeler, devasa sahneler oluşturmak için birden fazla GPU’nun VRAM’ini paylaşabiliyor.

Arnold’da Daha Hızlı Renderleme

Autodesk Arnold, karmaşık karakterleri, sahneleri ve gelişmiş aydınlatma zorluklarını güvenilir bir şekilde yönetmek için üretime hazır araçlar sağlayan güçlü bir 3D render uygulamasıdır. Karo görüntüleme (tile rendering) artık Arnold’da erişilebilir durumda. Sınırlı GPU belleğine sahip içerik oluşturuculara cisimleri daha hızlı renderleme fırsatı veriyor.

DLSS, gerçek zamanlı içerik oluşturmada fotogerçekçi görsellerin kapısını aralıyor

Oyuncular, NVIDIA DLSS 2.0 (Deep Learning Super Sampling) sayesinde NVIDIA RTX GPU’larının sağladığı gelişmiş görselliğe artık aşinalar. DLSS, düşük çözünürlükte işlenen görüntüleri daha yüksek çözünürlüğe dönüştürmek için yapay zeka kullanır. Ve tensör çekirdekleri adı verilen özel AI işlemcileri kullanarak RTX GPU’larda gerçek zamanlı olarak çalışır. Bu güçlü araç, özellikle sanal üretim ve mimari görselleştirme gibi hesaplama açısından karmaşık görevlerde içerik oluşturucular için de bir hayat kurtarıcıdır.

DLSS şu anda mimariden ürün tasarımına ve sanal üretime kadar bir düzineden fazla yaratıcı uygulamaya entegre edilmiş durumda. İş ortaklarının kaliteden ödün vermeden render sırasında 2 kata kadar hızlı çalışmaya olanak tanıyan DLSS teknolojisini nasıl kullandığına tanık olmak için NVIDIA’nın en son DLSS bloğunu okuyabilirsiniz.

En Son 30 Serisi Stüdyo Ürünleri Piyasaya Sürüldü

NVIDIA Studio’nun en yeni dizüstü ve masaüstü bilgisayarları artık piyasaya sürülmüş durumda. Gelişmiş GeForce RTX 30 Serisi GPU’lar, ışık hızında bellek ve depolamaya, canlı renkli ekranlara ve hassas bir mühendisliğe sahiptir.

NVIDIA’nın tam özellikli dizüstü ve ultra güçlü masaüstü bilgisayarlardan oluşan yenilenmiş stüdyo serisine, bilinen ve güvenilen donanım ortaklarından satın alınabiliyor:

Yeni stüdyo sürücüsü, bugün piyasaya sürülen GeForce RTX 3060 masaüstü GPU’larını da destekliyor. GeForce RTX 3060 GPU’lar 12 GB çerçeve arabellekle birlikte hızlandırılmış ışın izleme, yapay zeka ve yüksek çözünürlüklü video işleme sunuyor.

Tüm Studio ürünlerine göz atmak için NVIDIA Studio Mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

GTC 2021 Hızla Yaklaşıyor

NVIDIA GTC, yaratıcı fikirlerini tutuşturmak, yeni beceriler geliştirmek ve yeni bağlantılar kurmak isteyen parlak, zihinleri bir araya getiren dijital bir etkinliktir. 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak olan etkinlik NVIDIA CEO’su ve Kurucusu Jensen Huang’ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

Kayıtlar ücretsizdir. Tüm canlı oturumlara, etkileşimli panellere, demolara, araştırma posterlerine ve daha fazlasına katılımcılar erişim sağlayabilirler. Bu harika uluslararası etkinliği kaçırmayın. Www.nvidia.com/gtc adresinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

NVIDIA Studio ile Güncel Kalın

Şubat Studio Sürücüsünü (sürüm 461.69) bugün GeForce Experience aracılığıyla veya sürücü indirme sayfasından indirebilirsiniz. Studio Sürücüleri, içerik oluşturucular için özel olarak oluşturulmuştur ve en iyi yaratıcı uygulamalar ve iş akışlarına karşı kapsamlı bir şekilde test edilmiştir.