Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Okullar açılınca oyun alışverişi de hızlı düştü, İşte Rakamlar!

Okullar açılınca oyun alışverişi de hızlı düştü, İşte Rakamlar...

Okulların açılması oyun alışverişlerini etkiledi

Oyunfor’un verilerine göre eylül ayı, oyun alışverişleri açısından yılın en düşük dönemi oldu. Ağustos ayına göre %17 düşüş yaşanan eylülde, okulların açılması sonrasında mobil oyun alışverişleri artarken konsol ve PC oyunlarının satışları geriledi.

Türkiye’nin dijital oyun mağazası Oyunfor, aylık oyun verileriyle Türkiye’de oyun dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını ile oyunlara ilgide yaşanan büyük artış, insanların işlerine gitmeye başladıkları ve daha çok dışarıya çıktıkları normalleşme döneminde eski temposuna dönmüştü. Eylülde ise okulların açılması, konsol ve PC oyunlarında senenin en düşük rakamlarının ortaya çıkmasına sebep oldu.

Tüm alışverişlerde ağustos ayına göre %17 düşüş yaşandığını belirten Oyunfor.com Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, “Okulların açılması ile özellikle konsol ve PC gibi ev oyun sistemlerinde satışlar düştü ancak önceki aylarda oyun alışverişlerinin yarısı seviyesinde olan mobilin toplam alışverişlere oranı, %67 ile senenin en yüksek oranına ulaştı” değerlendirmesini yaptı.

Oyunfor verilerine göre eylülde en çok satılan oyunlar listesinin zirvesinde PUBG Mobile değişmeden yer aldı. Mobil oyun Rules of Survival ilk kez listeye girerken, FPS oyunu Point Blank de uzun bir aradan sonra listede yer almayı başardı.

Eylül 2020’de en çok oynanan oyunlar

  1. PUBG Mobile
  2. Rules of Survival
  3. Call of Duty Mobile
  4. Microsoft Flight Simulator
  5. Valorant
  6. Lords Mobile
  7. Metin2
  8. World of Warcraft
  9. League of Legends
  10. Point Blank

Oyun satışlarının cihazlara göre dağılımı

Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül
PC %22 %20 %18 %19 %14
Konsol %27 %28 %25 %23 %19
Mobil %51 %52 %57 %58 %67

Oyun satışlarının illere göre olarak dağılımı

Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül
1 İstanbul İzmir İstanbul İstanbul İstanbul
2 İzmir İstanbul İzmir İzmir Ankara
3 Ankara Ankara Ankara Ankara İzmir
4 Konya Bursa Bursa Bursa Bursa
5 Bursa Eskişehir Konya Antalya Antalya

Oyun satışlarının cinsiyetlere göre dağılımı

Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül
Kadınlar %30 %29 %31 %30 %29
Erkekler %70 %71 %69 %70 %71

En çok etkileşim alan erkek yayıncılar:

  1. Buray Baysan (BurakBaysan)
  2. Tuğkan Gönültaş (Elraenn)
  3. Kemal Can Parlak (KendineMuzisyen)
  4. Tuna Akşen (Pintipanda)
  5. Mete Özbey (Easter GamersTv)

En çok etkileşim alan kadın yayıncılar:

  1. Pelin Baynazoğlu (Pqueen)
  2. Merve Burcu Durak (targetlocated)
  3. Gözde Demiral (Miafitz)
  4. Ceren Pektaş (LunaSpia)
  5. Figen Örtün (Fiona)


Oyunfor.com hakkında:

2010 yılında kurulan Oyunfor, çevrimiçi ve çevrimdışı PC, konsol ve mobil oyunları için “oyuncuyu esas alan” bir anlayışla hizmet veren dijital bir platformdur.Oyun severlerin istek ve ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla kurulan Oyunfor, her sene istikrarlı bir şekilde büyüme başarısını, müşteri memnuniyeti odaklı, hızlı, güvenilir, pratik, ulaşılabilir ve anlık geri bildirim veren alışveriş hizmeti sağlamasına borçludur.
Electronic Arts (EA), Ubisoft, Gameforge, Konami, Bethesda, Capcom, Riot Games, PUBG Corp, Crytek, Paradox, Techland dahil 85 oyun firmasının Türkiye’deki yetkili satıcısı olan Oyunfor, her biri alanında uzman, dinamik ve yenilikçi çalışanlardan kurulu ekibiyle en hızlı ve en iyi fiyat garantisini, satış öncesi ve sonrası sunulan en yüksek kalitede destek hizmetleriyle birleştirmektedir. Oyunfor, yerli ve yabancı iş ortakları ile küresel düzeyde markalaşma vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.