Sosyal Medya

Kripto Para

OKX, Bahamalar’da Dijital Varlık İşletmesi olarak kaydolduğunu açıkladı

Global kripto para borsası OKX, Bahamalar’da Dijital Varlık İşletmesi olarak kaydoldu ve Nassau’da bölgesel bir merkez ofis açtığını açıkladı.

OKX, Bahamalar’da Dijital Varlık İşletmesi olarak kaydolduğunu açıkladı

Global kripto para borsası OKX, Bahamalar’da Dijital Varlık İşletmesi olarak kaydoldu ve Nassau’da bölgesel bir merkez ofis açtığını açıkladı. Borsa, bu doğrultuda kurmuş olduğu yan kuruluşu OKX Bahamas ile kapsama alanını regüle edilen piyasalara doğru genişletmeye devam ederken attığı son adım ile şirketin hizmetlerinin daha büyük kitlelere ulaşmasının önünü açıyor.

Sahip olduğu işlem hacmiyle dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası ve web3 alanında öncü bir platform olan OKX, Bahamalar’da yeni yürürlüğe giren Dijital Varlıklar ve Kayıtlı Borsalar (DARE) Yasası kapsamında Dijital Varlık İşletmesi olarak kaydolduğunu bugün resmî bir duyuruyla açıkladı. Şirket, OKX Bahamas adlı yeni bir yan kuruluş kurdu ve blok zinciri sektörünün önde gelen isimlerinden, aynı zamanda bir Bahamalı olan Dr. Jillian Bethel’i, OKX Bahamas’a CEO olarak atadı. Bölgesel bir merkez olarak hizmet vermeyi amaçlayan OKX Bahamas, Nassau’da bir merkez ofis açtı ve yerel bazda 100 personeli işe almayı planladığını açıkladı.

Dönüm noktası olarak nitelendirilebilecek bu gelişme tam da OKX’in kayda değer bir büyüme kaydettiği dönemde yaşandı. Şu anda 180 piyasada dünya çapında 20 milyondan fazla kullanıcısı olan OKX’in yılbaşından bugüne kadarki aylık Spot işlem hacmi 84 milyar doları geçti. OKX Bahamas’ın Nassau’da açtığı bölgesel merkez ofis ile yerel bazda sayıları her geçen gün artan kripto para yatırımcılarının ve alım-satım yapan kullanıcıların bu alandaki ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanabilecek.

“Varlığımızı Bahamalar’a genişletmenin heyecanını yaşıyoruz”

Attıkları yeni adıma ilişkin açıklamalarda bulunan OKX Küresel Kamu İlişkileri Yetkilisi Tim Byun,

“OKX olarak, yenilikçi DARE Yasası kapsamında varlığımızı Bahamalar’a genişletmenin heyecanını yaşıyoruz. Dünya çapında kripto alım-satım işlemleriyle ilgili sorumlu faaliyetlere alan açmak için regüle edilen piyasalarda büyümeye önem veriyoruz. Tıpkı Bahamalar’ın Menkul Kıymetler Komisyonu gibi ileri görüşlü yetkililerle iş birliği yaparak kriptonun tam anlamıyla var olabileceği güvenli ve sürdürülebilir bir ortam yaratabiliriz.” dedi.

OKX, Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından oluşturulan etkin düzenleyici çerçeveler nedeniyle Bahamalar’ı stratejik büyüme lokasyonu olarak seçti. Hâlihazırda prestijli bir uluslararası ticaret ve finans merkezi olarak bilinen Bahamalar, yenilikçi mevzuatları ve düzenleyici yapılarıyla dijital varlıklar alanında dünya lideri olma yolunda ilerliyor.

OKX Bahamas CEO’su Dr. Jillian Bethel ise yaptığı açıklamada

DARE Yasası sayesinde Bahamalar, dijital varlıkların benimsenmesi konusunda öncü oldu. Kriptonun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için OKX Bahamas ekibini yönetecek olmaktan dolayı gururluyum. Karayipler ve geniş Amerika coğrafyasına açılan bir kapı konumunda olan Bahamalar, uyguladığı ileri görüşlü politikalarla hem Bahamalar’daki profesyoneller hem de dünya çapındaki işletmeler için yeni fırsatların yolunu açıyor.” dedi.

OKX’in Bahamalar’da Dijital Varlık İşletmesi olarak kaydolduğu gelişmesi, tam da OKX’e Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA) tarafından geçici lisans verilmesinin ardından gerçekleşti. OKX, Dubai’de de bölgesel bir merkez ofis açtı ve Birleşik Arap Emirlikleri ile çevre ülkelerdeki nitelikli yatırımcılara hizmet vermeye başladı.

OKX, kripto alım-satım işlemlerine yönelik sorumlu bir yaklaşım sergilemek ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların yatırım yapmasını desteklemek için faaliyet yürütmek üzere lisans almaya devam ediyor. Lisans almanın yanı sıra OKX, İngiltere Premier Ligi şampiyonları Manchester City FC, McLaren Formula 1, profesyonel golfçü Ian Poulter, olimpiyat madalyalı Scotty James ve F1 pilotu Daniel Ricciardo gibi üst düzey ortaklıklarla sorumluluğun ön planda tutulduğu kripto faaliyetlerinin ve web3 piyasasının benimsenmesinde öncü rol oynuyor.