TeknoTalk

OnePlus 9 Serisi 23 Mart’ta Hasselblad imzalı kamerayla geliyor!

OnePlus 9 serisi, 23 Mart’ta Hasselblad tarafından ayarlanmış kameralarla piyasaya sürülecek

OnePlus telefonlar, sınıfında lider performans ve 700 doların altında bir bütçeyle harika ekranlı modeller satın almak isteyenler için mükemmel bir seçenek olsa da, aynı şeyi mobil fotoğrafçılık tarafında söylemek çok mümkün değil…

Bu nedenle olsa gerek OnePlus, yeni amiral gemisi modelini bu alanda geliştirmek istiyor ve İsveç’in ünlü kamera şirketi Hasselblad ile bir ortaklığa imza attı. Hasselblad malum, orta format kamera sistemleri ve lensler de dahil olmak üzere üst düzey fotoğrafçılık ekipmanlarıyla biliniyor.

Hafızamızı tazelediğimizde OnePlus ürün müdürü Zack Zhang’ın 2019’da TNW’e yaptığı açıklamada şirketin mobil kamera sistemleri açısından olmak istediği yerde tam olarak olmadığını söylemişti. O zamandan bu zaman kamera sistemleri konusunda bazı iyileştirmeler yapılmış olsa da tam olarak tutarlı değişiklikleri görmedik.

İşte tam bu noktada Hasselblad devreye girmiş durumda ve artık Çinli akıllı telefon üreticisinin yeni modelinde çok daha iyi kamera iyileştirmeleri bekleyebiliriz.

Hasselblad imzalı OnePlus 9 Pro’nun kamerasında ne gibi özellikler bekleyebiliriz?

Bunlar esas olarak donanım değişiklikleri ve özellikleri. Peki  yazılım tarafında ne olacak?

3 yıllık bir ortaklık için 150 Milyon dolar!

OnePlus, üç yıl sürecek bir ortaklık için 150 milyon dolarlık stratejik yatırım yaptığını söyledi. Hasselblad’ın yardımıyla OnePlus, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya merkezli iki görüntüleme laboratuvarı dahil olmak üzere dünya çapında dört büyük araştırma merkezi kurmuş olacak.

Tüm bunlar kulağa harika geliyor, ancak Samsung, Google ve Apple gibi diğer şirketler yıllardır görüntüleme araştırmalarında yaptıklarıyla kendilerine avantaj sağlıyor. Bu yüzden, başlangıçtan itibaren doğrudan bir rekabet beklemek yanlış olur. Ancak, OnePlus’ın sonraki kameralarının daha çok yönlü olmasını ve öncekilerden daha iyi kalite sunması artık beklenebilir.

OnePlus 23 Mart’ta yeni amiral gemisini ve özelliklerini sunmuş olacak. Bekleyip göreceğiz. Daha önce olduğu gibi bütçe dostu bir amiral gemisi telefon geliyor olabilir.

Exit mobile version