Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Online Alışveriş Tutkunlarına Efsane Kasım Uyarısı Geldi!

Av. Elvan Kakıcı Şimşek‘ten Online Alışveriş Tutkunlarına Efsane Kasım Uyarısı...Efsane indirimleri içinde barındıran Black Friday 24 Kasım Cuma günü başlıyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, tüketicilerin bu dönemde mağduriyet yaşamamaları için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Online Alışveriş Tutkunlarına Efsane Kasım Uyarısı Geldi!

 

Av. Elvan Kakıcı Şimşek‘ten Online Alışveriş Tutkunlarına Efsane Kasım Uyarısı…

 

Efsane indirimleri içinde barındıran Black Friday 24 Kasım Cuma günü başlıyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, tüketicilerin bu dönemde mağduriyet yaşamamaları için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

 

Av. Elvan Kakıcı Şimşek

 

Tüketiciler tarafından heyecanla beklenen Kasım indirimlerinin hem dünyada hem de Türkiye’de alışveriş festivaline dönüşmüş olduğunu belirten Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek,

“Kasım ayı ile birlikte yoğun bir şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilen indirim kampanyalarında tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için dikkat edilmesi gereken noktalar var. Tüketicilerin öncelikle alışveriş öncesi ihtiyaçlarını doğru belirlemesini, satıcı/sağlayıcı hakkında ön inceleme yapmasını, satın alınacak mal veya hizmetin emsallerine göre fiyatının iyi araştırılmasını, indirim oranlarına dikkat etmesini öneriyoruz. Yani aslında tüketicilerin indirime göre değil ihtiyaca göre alışveriş yapması gerekli.” dedi.

Ön bilgiler mutlaka okunmalı

İnternet sitesi adresinin satıcıya ait olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Kakıcı Şimşek,

“Sosyal medya kanalları aracılığıyla yönlendirilen sayfalara karşı dikkatli olunması şart.  İnternet sitesinde SSL sertifikası, 3D security gibi güvenlik unsurlarının olup olmadığının kontrol edilmesi ve ödeme yapmadan önce tüketiciye iletilmesi gereken ön bilgilerin ayrıntılı okunması da tüketicilerin daha sonrasında mağduriyet yaşamaması açısından çok önemli.

Alışveriş mağdurları tüketici hakem heyetlerine başvurmalı

Mağduriyet yaşayan tüketicilerin ise; şahsen, avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda E-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapıp haklarını aramaları gerekiyor. Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Tüketici Hakem Heyeti’nden çıkan karar her iki tarafa da tebliğ edilir. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesi’ne itiraz yolu açıktır. 15 günlük süre içerisinde Tüketici Mahkemesi’ne herhangi bir itiraz yapılmaz ise karar kesinleşir ve başvuru sahibince icra yoluyla ya da doğrudan karşı taraftan, kararın yerine getirilmesi istenebilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Elvan Kakıcı Şimşek Kimdir?

Elvan Kakıcı Şimşek, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Özel hukuk alanında yüksek lisans yapmıştır. 2003-2005 yılları arasında Londra’da bir hukuk bürosunda çalıştıktan sonra 2007 tarihinden bu yana Kakıcı Şimşek hukuk bürosunun kurucu ortaklarındandır. Özellikle Gayrimenkul hukuku, Aile hukuku, medeni hukuk başta olmak üzere özel hukuk alanında uzmanlaşmıştır. Ayrıca son zamanlarda girişimcilerin ihtiyaçları ile ortaya çıkan Girişim Hukuku üzerine de çalışmalar yapmaktadır. Makaleleri çeşitli yazılı ve dijital basımlarda yayınlanmakta olup hukukçunun akademik yönünü sürekli geliştirmesini çok önemsemektedir. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Özyeğin Üniversitesi 10.000 Kadın Mezunları Derneği ve İstanbul Barosu üyesidir. Sosyal sorumluluk projelerini desteklemekte ve “toplumsal cinsiyet eşitsizliği” kavramı üzerinde Türk toplumundaki kadının yeri konusunda yapılan her türlü sosyal farkındalık çalışmalarının gönüllü destekçisi olmaktadır.  2 çocuk annesidir.