Sosyal Medya

Otomobil

Opel 2023 Performansıyla Son 20 Yılın En Yüksek Büyüme Oranına Ulaştı!

Opel, dünya çapındaki büyüme ivmesini 2023 yılında da sürdürdü. Birbirinden iddialı modelleriyle geçtiğimiz yıl satışlarını dünya genelinde yüzde 15 artıran Opel, 670 bin adetlik satış rakamına ulaştı.

Opel 2023 Performansıyla Son 20 Yılın En Yüksek Büyüme Oranına Ulaştı!

 

  • Elektrikli Opel Satışları 2023’te Yüzde 22 Arttı!
  • 2023’te Satışlarını Dünya Genelinde Yüzde 15 Artıran Opel, Güçlü Bir Performans Sergiledi!

 

Alman otomotiv üreticisi Opel, dünya çapındaki büyüme ivmesini 2023 yılında da sürdürdü. Birbirinden iddialı modelleriyle geçtiğimiz yıl satışlarını dünya genelinde yüzde 15 artıran Opel, 670 bin adetlik satış rakamına ulaştı. Şirketin 20 yılı aşkın süredir yüzdelik olarak elde ettiği en yüksek büyüme olan bu başarı, markaya İngiltere ve Türkiye’de yüzde 6, Almanya’da ise yüzde 5,3’lük pazar payı kazandırdı. Uluslararası pazarlara açılma stratejisinde başarılı bir şekilde ilerleyen Opel, Avrupa dışındaki satışlarda yüzde 62 büyüme kaydetti. Hafif ticari araç segmentinde satışlarını yüzde 26 artıran marka, Astra ve Grandland satışlarında ise yüzde 57’lik bir büyüme kaydetti. 2023 yılında yaklaşık 90 bin elektrikli araç satışına imza atan Opel,  bu segmentteki satışlarını da yüzde 22 oranında artırarak dikkatleri üzerine çekti.

 

Otomotiv dünyasının üstün sürüş keyfiyle Alman kalitesini birleştiren temsilcisi Opel, iddialı ürün gamıyla dünya çapında büyümeye devam ediyor. Türkiye pazarında 2023 yılını 2 kat büyümeyle geride bırakan Opel, globalde de satışlarını yüzde 15 artırarak önemli bir başarıya daha imzasını attı. Markanın, globaldeki bu büyüme oranı, şirketin 20 yılı aşkın süredir yüzdelik olarak elde ettiği en yüksek büyüme olarak ayrıca bir öneme sahip. Dünya genelinde satışlarını 670 bin adede yükselten Alman üretici, bu rakamla son 4 yılın en yüksek araç satışına ulaşmış oldu.

 

Türkiye ve İngiltere’de yüzde 6 pazar payına ulaştı!

Opel, Almanya iç pazarında 2023’ü yaklaşık yüzde 5,3 pazar payı ile kapattı. Birleşik Krallık’ta Vauxhall markası yüzde 6 pazar payı elde etti. Türkiye’de de oldukça başarılı bir performans gösteren Opel, yüzde 6 pazar payına ulaşarak global sıralamada 3’üncü ülke konumuna yükseldi. Opel’in 2023 yılında çok güçlü bir performans ortaya koyduğunu söyleyen Opel CEO’su Florian Huettl,

“Opel önemli bir büyüme kaydetti. Özellikle elektrikli araçlar ile C segmenti ve hafif ticari araçlarda önemli kazanımlar elde ettik. Bunun yanında, uluslararası faaliyetlerimizi önemli ölçüde artırmayı başardık. Bu da, stratejimizin işe yaradığını açıkça gösteriyor” dedi.

2020 Opel Mokka-e

Opel’in elektrikli araç satışı yüzde 22 arttı!

Sektörün yükselen yıldızı olan elektrikli araçlar kullanıcılardan da yoğun ilgi gördü. Opel 2023 yılında, bir önceki yıla kıyasla elektrikli araç satışlarında yüzde 22 gibi önemli bir artış gerçekleştirdi ve yaklaşık 90 bin araç satışına ulaştı. Bu gelişme, markanın elektrikli araçlara geçiş hamlesinin başarısını etkileyici bir biçimde ortaya koyması açısından da önem teşkil ediyor. Uluslararası pazarlara açılma stratejisinde başarılı şekilde ilerleyen Opel, Avrupa dışı pazarlardaki satışlarını da yüzde 62 artırmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Avrupa pazarının (AB 29) dışında güçlü bir büyüme gösteren marka, satışlarını yaklaşık yüzde 62 artırdı ve 101 bin araca yükseltti. Bu da markanın toplam satışlarının yüzde 15’ine karşılık geliyor.

 

Hafif ticari araçta kayda değer büyüme!

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde toplam 125 bin hafif ticari araç satmayı başaran Opel ve Vauxhall, satış rakamlarını 2022’ye kıyasla yüzde 26 oranında artırdı. Avrupa pazarında (AB 29) satılan yaklaşık 17 bin adet Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik ile markalar, elektrikli van’lar arasında öncü konumda yer aldı.

Astra ve Grandland satışlarında güçlü büyüme!

Opel, oldukça rekabetçi C segmentinde de büyümeyi sürdürdü. Şirket, 2023’te Avrupa pazarındaki (AB 29) Astra satışlarını tüm çekiş versiyonlarında iki katına çıkarmayı başardı. Astra, Almanya’da kendi segmentinde 5’inci sırada yer aldı.

Opel Grandland Hybrid4

Toplam rakamlara bakıldığında ise Opel, C segmentinde dünya genelinde önemli bir büyüme kaydetti. Marka, bir önceki yıla kıyasla Astra ve Grandland modellerinde satış rakamlarını yaklaşık yüzde 57 yükseltti.

Avrupa’da Corsa ve Mokka’nın popülerliği devam ediyor!

Opel Corsa geçen yıl bir kez daha en çok satılan otomobil oldu. Bu model, şirketin en büyük iki pazarı olan Almanya ve Birleşik Krallık’ta en popüler B segmenti araç olmayı başardı. Yunanistan’da en çok satılan otomobil Opel Corsa oldu. Corsa Elektrik, Almanya ve Birleşik Krallık’taki lider konumunun yanı sıra İtalya, Hollanda, Portekiz ve Avusturya’daki tescil istatistiklerinde de kendi segmentinde ikinci sırada yer aldı. İngiltere’nin en popüler B-SUV modeli olan Mokka Elektrik ise Almanya, İspanya, Polonya ve Belçika’da ikinci sırada yer aldı.