Sosyal Medya

Otomobil

Opel Experimental, Opel’in Yeni Konsept Otomobili!

Opel’in gelecekte üreteceği otomobillere ışık tutacak olan Opel Experimental isimli konsept otomobili, ilk olarak Münih’teki IAA Mobility’de sergilenecek.

Opel Experimental, Opel’in Yeni Konsept Otomobili!


Opel
’in gelecekte üreteceği otomobillere ışık tutacak olan Opel Experimental isimli konsept otomobili, ilk olarak Münih’teki IAA Mobility’de sergilenecek. Opel’in elektriklenen “Şimşek” logosunu taşıyan ilk otomobil de aynı zamanda Opel Experimental olacak.

Opel, yeni konsept otomobilinin ismini Opel Experimental olarak açıkladı. Alman marka, yeni konsept otomobilini, 5-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Münihteki IAA Mobilitydetüm dünyaya tanıtmayı hedeflerken, o tarihe kadar otomobile dair yeni ayrıntıları da gün yüzüne çıkaracak. Opel Experimental, ilk olarak GT X Experimental’da görülen veeleştirmenlerce beğenilen, Cesur ve Yalın tasarım felsefesinin evriminde bir sonraki aşamayı temsil ediyor. Yeni konsept otomobil, aynı zamanda Opel’in yeni marka değerleri Detoks, Modern Alman ve Çevreci İnovasyonu vurgulayarak Stellantis bünyesindeki markanın daha da keskinleşmesini temsil ediyor. Rüsselsheim Tasarım Merkezinin en son kreasyonu, yakın zamanda tanıtılan yeni Opel Şimşek logosunu kullanan ilk Opel olacak. Daha keskin ve daha fazla özgüven barındıran yeni Şimşek”,“Compass” dediğimiz pusula tasarım ögesinin merkezinde konumlandırılıyor. Bu, Opelin temel grafik tasarım ilkesinive aynı zamanda ön, arka, iç tasarım dilinin de omurgasını oluşturuyor.

Opel CEO’su Florian Huettl; “Adından da anlaşılacağı gibi, Opel Experimental sadece bir otomobil serisini değil, aynı zamanda markamızın net olarak vizyonunu da ortaya koyuyor. Markamızın önümüzdeki yıllarda hangi yöne gideceğini gözler önüne seriyor. Ayrıca tüm yeni nesil seri üretim araçlarımızı etkileyecek olan bu vizyoner konsept otomobil, Opel markasıyla başarmak istediklerimizin bir simgesi olacak dedi. Opel, 1965 yılında efsanevi Experimental GT gibi bir tasarım çalışması sunarak bir geleneği başlattı ve bunu yapan ilk Avrupa markası oldu. Bugün ise Opel Experimental, “Rüsselsheim’da üretilmiş” konsept otomobillerin uzun ve başarılı geleneğini sürdürüyor.