Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Opera, Özel Bir “Kripto Tarayıcı – Crypto Browser” Duyurdu!

Kripto Tarayıcı artık Windows, Mac ve Android için beta sürümü olarak test edilebilir durumda...Opera, yerleşik bir kripto cüzdanı, kripto para birimi/NFT değiş tokuşlarına kolay erişim, merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) için destek ve daha fazlası gibi özelliklerle Web3 "Kripto Tarayıcısını" beta sürümü olarak başlatmış oldu.

Opera, yenilikçi adımlarına Kripto Tarayıcı -Crypto Browser ekledi!

Kripto Tarayıcı artık Windows, Mac ve Android için beta sürümü olarak test edilebilir durumda…

Opera, yerleşik bir kripto cüzdanı, kripto para birimi/NFT değiş tokuşlarına kolay erişim, merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) için destek ve daha fazlası gibi özelliklerle Web3 “Kripto Tarayıcısını” beta sürümü olarak başlatmış oldu.

Opera EVP Jorgen Arnensen yaptığı açıklamada, amacın “genel kullanıcılar için genellikle şaşırtıcı olan Web3 kullanıcı deneyimini basitleştirmek” olduğunu söyledi.

Önemli bir özellik, Ethereum, Bitcoin, Celo ve Nervos dahil blok zincirlerini en başından itibaren destekleyecek yerleşik velayetsiz cüzdanıdır. Buradaki fikir, üçüncü taraf cüzdanları kullanma seçeneği ile herhangi bir uzantıya ihtiyaç duymadan kriptonuza erişmenize izin vermektir.

Kripto para birimlerini fiat üzerinden kripto para birimine satın alabilir, kriptoyu doğrudan cüzdan içinde değiştirebilir, gönderip alabilir ve cüzdan bakiyenizi kontrol edebilirsiniz. Hatta, kopyaladığınız/yapıştırdığınız zaman diğer uygulamaların veri alamamasını sağlayan güvenli bir panoya da sahip…

Diğer önemli özellik, kripto meraklıları (ve şüpheciler) arasında yeni ve hareketli bir şey olan blok zinciri tabanlı merkezi olmayan internet olan Web3’ü desteklemesi. Opera ayrıca, blok zinciri şifrelemesi yoluyla ekstra güvenlik sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların GameFi gibi “her türlü metaverse’de oynarken kazanabileceğiniz” şeylere erişmelerine izin veriyor…

Opera’nın rakibi Mozilla kısa süre önce kripto para bağışlarını kabul edeceğini duyurdu, ancak kurucu ortak Jamie Zawinski de dahil olmak üzere kullanıcılardan blockchain’in çevresel etkisi konusunda ciddi bir tepki aldı. Bununla birlikte, Opera en azından kullanıcılarına birden fazla tarayıcı seçeneğiyle olması açısından yeni bir seçenek sunuyor. Biliyoruz ki normal bir tarayıcı yanında, oyunculara özel bir oyun tarayıcısı da var. Bunlara bir de kripto severler için Kripto Tarayıcı – Crypto Browser’da eklenmiş oldu.

Crypto Browser artık Android, Windows ve Mac için mevcut ve yakında bir iOS sürümü gelecek.