Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Opera Tarayıcı, Opera One adlı en son sürüme güncellendi

Opera Tarayıcı, Opera One adlı en son sürüme güncellendi. Bu sürüm, tamamen yeniden tasarlanmış bir görünüm ve yeni işlevler sunuyor.

OPERA, OPERA ONE OLARAK GÜNCELLENDİ

Opera Tarayıcı, Opera One adlı en son sürüme güncellendi. Bu sürüm, tamamen yeniden tasarlanmış bir görünüm ve yeni işlevler sunuyor.

 

OPERA ONE NEDİR?

Opera One, tamamen yeniden tasarlanmış bir görünüm ve yeni işlevler içeren Opera Tarayıcı’nın son sürümü. Sekme Adaları gibi yeni özellikler ve modüler tarayıcı tasarımıyla Opera One, daha fazla alan, sezgisel gezinme ve tarayıcınızla sorunsuz etkileşim için gezinme deneyiminize uyum sağlıyor.

 

Artık Sekme Adaları ve Opera’nın tarayıcı yapay zekası Aria ile gezinebilirsiniz

Sekme Adaları: Bir web sayfasından açılan yeni sekmeler bağlanarak bir sekme grubu oluşturuluyor. Onları istediğiniz gibi daraltıp genişletebilirsiniz ayrıca, sürükle bırak yöntemi ile adaları taşıyabilirsiniz.

 

SEKME ADALARI

Sekme Adaları ile Opera, size daha fazla alan ve odaklanmış gezinme sağlamak için sekme işlevini yeniden tasarladı. Sekmeler, kolayca daraltılabilen veya genişletilebilen ayrı gruplar veya adalar halinde düzenlenebilir. Tarayıcınızın üst kısmında yeni bir sekme açtığınızda yeni bir grup başlatılır. Bununla birlikte bir grup içinde açılan sekmeler bağlı kalır ve böylece ilgili sekmeler kolayca bulunabilir. Ayrıca sekmeleri adalar arasında sürükleyip bırakabilir ve tüm grupları tek seferde yönetebilirsiniz.

Sekme Adaları, gezinme oturumlarını sekmelere boğulmadan ayrı tutmanın basit ve sezgisel bir yoludur. Kenar çubuğunun üst kısmındaki çalışma alanları ile birlikte bu özellik, sekmelerinizi düzenli tutarken gezinme oturumlarını ayrı tutmanın kolay bir yolunu sunar. Deneyin ve gezinmenin ne kadar basit olabileceğini görün.

 

 

 

Yeni özelliklerden en önemlisi ise artık “Yapay Zeka ve Gezinme” dönemi başlıyor.

ARIA – Opera’nın Tarayıcı Yapay Zekası

Sorularınızı yanıtlayabilen ve web’den güncel bilgilerle içerik oluşturabilen Aria, Opera’nın yerleşik yapay zeka hizmetinin adı olarak karşımızı çıkıyor.

Aria’yı aktifleştirmek ve ona soru sormak için Ctrl + / kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz. Aria,  Hava durumu, haberler ve güncel olaylar hakkında size web’deki en yeni bilgileri sunacaktır.

 

Kullanıcı arayüzü de değişen Opera Web tarayıcısına kesinlikle bir göz atmanızda fayda var…

Kullanıcı arayüzü, özellikler eklendikçe veya sekmeler açıldıkça uyum sağlayan modüler bir tasarımla yeniden tasarlanmış.

Kenar çubuğunda eski ögeler, yenileri eklendikçe dinamik olarak ayarlanır ve daha ileri teknolojili yapay zeka entegrasyonları için yer açılır. Eklentiler yeni üretken yapay zeka özellikleriyle giderek daha alakalı hale geldikçe, Opera One bunları adres çubuğunda daraltılabilir bir modülde gruplandırarak alanı sadeleştirir ve hızlı erişimi sürdürüyor.

İşlevsel olarak Opera One, animasyonların kesintisiz ve sorunsuz çalışmasını sağlayan yeni bir teknolojiyle yeniden tasarlanmış.

Modern web aktif ve hareketlidir ve bu dinamik ortamı tarayıcılara yansıtmaya yönelik geçmişteki girişimler gecikme ve takılmalara neden olmuştur. Opera One, tarayıcıdaki etkin ögeleri boyayan ayrı bir birleştirici iş parçacığı sunarak bu sorunu çözmüştür. UI iş parçacığı yerine tamamen birleştirici iş parçacığında çalışan katman tabanlı animasyonlar, UI işlemleri kesintiye uğrasa bile çalışmaya devam ediyor.

 

Ücretsiz VPN ve Reklam Engelleyici

Gelişmiş gizlilik ve güvenlikle gezinirken rahatsız edici reklamları engelleyin; üstelik bunların tümü Opera’da ücretsiz.

Entegre Tarayıcı Yapay Zekası

ChatGPT ve Opera’nın ücretsiz ve sınırsız tarayıcı yapay zekası Aria, Opera’ya sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir.

 

Oynatıcı

Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal ve çok daha fazlası. Müzik ve podcast dünyası parmak ucunuzda.

 

Mesajlaşma Uygulamaları

Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram ve çok daha fazlası. Bütünleşik bir deneyim için tamamen entegre.