TeknoTalk

Oppo Find X Çentiği Öldürmek için Radikal Bir Yaklaşım Sergiliyor

Oppo, Find X ile Gerçek Tam Ekran Tasarımına Sahip Olmak için Radikal Davrandı

Oppo’nun yeni amiral gemisi Paris’te düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Oppo Find X Çentiği Öldürmek için Radikal Bir Yaklaşım Sergiliyor. Resmi Tanıtımından önce size motorlu selfi kamera sistemine sahip Find X modeli ile ilgili aslında detaylı bilgiler paylaşmıştım.

Hemen hemen her telefon üreticisi, gerçekten uçtan uca bir ekrana sahip bir telefon geliştirmeye çalışıyor. Çoğu üretici bu sörünü çözmeye çalışsa da mevcut teknik yetersizlikler yüzünden sonuç hep bir “Çentikli” ekran modeli ile sonuçlandı.

Resmi tanıtımında detaylarının daha fazla paylaşıldığı yeni Oppo Find X modelinde ise aşağıda göreceğiniz Gif,’te olduğu gibi harika bir motorlu pop-up selfi kamerası sistemi mevcut. Bir çok üreticinin aksine Oppo radikal bir yaklaşım sergileyerek pratikte çentik sorununa gerçekçi çözüm bulmuş durumda. Burada bazı soru işaretleri de yok değil, mesela su geçirmezlik sorunu olabilir mi? gibi.

Yine de yenilikçi Find X tasarımı iş yapar gibi duruyor. Oppo Find X ilk bakışta 6.4 inçlik 1080p yeni amiral gemisi “ki Samsung Galaxy S9 Plus’ı andırıyor” akıllı telefon gibi duruyor. Ancak telefonu açtığınızda yada kamera uygulamasını açtığınızda, üst kısmında 25 Megapiksellik bir selfi kamerası ve buna bir başka dual kamera sistemi eşlik ediyor. Kamera uygulamasını kapattığınız anda sistem otomatik kapanıyor.

Yüz kilidi ile telefonu açmak içinde bu benzer Pop-Up Kamera Hilesini kullanıyor.

Oppo bu yenilikçi ve radikal tasarımın yanında 2018 model yeni amiral gemisi akıllı telefonlardan bekleyeceğiniz tüm özellikleri karşılıyor.

Tasarım bana Vivo NEX ile olan çözümü andırıyor. Ancak bu daha güzel.

 

Oppo Find X Özellikleri Neler?

Eşsiz tasarımının dışında Yeni Oppo Find X, 2018 yılında üretilen son teknoloji ürünü Premium Android Telefonlardan bekleyebileceğiniz tüm özelliklere sahip.

Qualcomm Snapdragon 845 mobil işlemcisine, 8GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunuyor. 3,730 mAh’lik bir batarya için OnePlus Dash Charge sistemine benzer, Oppo VOOC Fast Wired Charging sistemi bulunuyor.

Find X ayrıca Dual-SIM kart Desteğide sunuyor. Yazılım tarafında ise Android 8.1 OREO

tabanlı COLOR OS işletim sistemi hem iOS hemde Samsung’un Android sistemlerinde kullandığı pek çok fikiri kendinde buluşturuyor. Bu da harika bir kombinasyon oluşturuyor.

Bu arada Global LTE uyumluluğu önemlidir çünkü Oppo’nun Kuzey Amerika ve Avrupa’da satılacak bu ilk telefonu olacak. Bundan önce, Oppo telefonları Çin, Hindistan, Filipinler ve diğer birkaç Asya ülkesi ile sınırlıydı.

Oppo Find X Avrupa ve Amerika Satış Fiyatı?

Oppo büyük bir satıcı ancak etkisi daha çok Asya Pazarındadır. Yine de yeni Oppo Find X, şirketin resmi olarak Kuzey Amerika’da satacağı ilk telefon olacak (kullanılabilirlikten bahsedilmedi) ve Avrupa pazarındaki fiyatı  ( 999 € olarak belirlenmiş durumda. Ağustos ayında satışa sunulacak) .

Daha güçlü bir şey isteyenler için Lamborghini Edition Find X bile var.

1,699 € ‘luk bir Automobili Lamborghini özel sürümü var, bu da sadece size zorunlu karbon fiber efekti ve arkadaki boğa güreşi logosunu vermekle kalmıyor, aynı zamanda daha da hızlı bir şarj sistemi sunuyor.

Sadece 35 dakikada telefonu tam şarj etmek için 10V, 50W SuperVOOC adaptörü kullanıyor.

Exit mobile version