Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Otomatik Oynayan Facebook Videoları Nasıl Kapatılır!

Kullanıcılarının canını çok sıkan Facebook özelliğini kapatmanın yolu!

Kullanıcılarının canını çok sıkan Facebook özelliğini kapatmanın yolu!

Bilindiği gibi Facebook bir süredir kullanıma sunduğu yeni bir özellikle birlikte ekrana gelen videoların otomatik olarak oynatılmasını sağlıyordu.

Haber kaynağında gezinti yaparken ekrana gelen videoların otomatik olarak oynamaya başlaması, özellikle mobil veri paketlerinizi bir anda sömürebiliyor.

Neyse ki videoların otomatik başlamasını, ister PC’nizde, ister akıllı cihazınızda durdurabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

PC’de, Web tarayıcısı için

Facebook ana ekranının sağ üst kısmındaki ok simgesine tıklayarak açılan menüden “Ayarlar” bölümünü ekrana getirin. “Videolar” sekmesi altında yer alan “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini kullanarak videoların otomatik olarak oynatılmasını iptal edebilirsiniz. Bu işlem sadece web tarayıcısından Facebook‘a bağlandığınızda geçerli olacaktır.

Telefon ve tablette, Facebook uygulaması için

Eğer popüler sosyal ağ Facebook’a bağlanmak için mobil uygulamasını kullanıyorsanız tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir. Zira otomatik oynayacak videolar internet paketinizi gereksiz yere tüketebilir.

Android kullanıcıları Facebook uygulamasının sağ üst kısmıda görünen “hamburger” menüsünü açıp burada yer alan “Uygulama Ayarları” bölümüne girerek “Genel Ayarlar” seçeneği altından “Video Otomatik Oynatımı” seçeneğini kapatabilirler.

iOS kullanıcıları ise Facebook uygulamasının sağ alt kısmındaki “Diğerleri” seçeneğini dokunmalı ve “Hesap Ayarları” kısmını seçmeli. Açılan ekranda “Videolar ve Fotoğraflar” başlığı altındaki “Otomatik oynat” seçeneğini kapalı konuma almak, otomatik oynatmadan kurtulmayı sağlayacaktır.

Dilerseniz videoların sadece Wi-Fi internet bağlantısı aktifken otomatik olarak oynatılmasını da sağlayabilirsiniz.