Sosyal Medya

Genel

ÖTV indirimi Beyaz Eşya Fiyatlarına Nasıl Yansıdı?

ÖTV indirimi Beyaz Eşya Fiyatlarına Nasıl Yansıdı? Kaç Para İndirim Oldu! Kampanya ve fiyat takibi hizmetleri sunan BrandZone'un Sonuçları!

ÖTV indirimi Beyaz Eşya Fiyatlarına Nasıl Yansıdı?

Hatırlarsanız Bakanlar Kurulundan Flaş Karar çıkmış ve Beyaz Eşyada ÖTV 30 Nisan’a Kadar sıfırlanmıştı. Daralan ekonomiye can suyu vermek amacıyla ÖTV ve KDV indirimi ile ilgili yeni düzenleme yapılmıştı. Peki biz düşürülen vergi oranlarını fiyat listelerinde görebildik mi? ÖTV indirimi Beyaz Eşya Fiyatlarına Nasıl Yansıdı? Brandzone araştırma sonuçları?

Beyaz eşya sektörünün 2017’nin zorlu geçeceğine dair uyarıları dikkate alan Bakanlar Kurulu ÖTV ve KDV oranlarıyla ilgili bir nevi tüketimi teşvik edici karar alarak bazı ürünlerin ÖTV’si 30 Nisan’a kadar sıfırladı.

Bakanlar Kurulu’ndan vergi düzenlemesi (Beyaz eşyada ÖTV oranı sıfırlandı)

Bazı mobilyalarda ÖTV oranı 30 Nisan’a kadar yüzde 8 olacak. Peki, ÖTV indirimi hangi ürünlerde geçerli? İşte sıfır ÖTV’li ürünler?

ÖTV ve KDV indirimi, Beyaz Eşya'da ÖTV, Konutta KDV İndirimi

Vergiler Düştü ama fiyatlarda bunu gördük mü?

ÖTV indirimi Beyaz Eşya Fiyatlarına Nasıl Yansıdı?

ÖTV indirimi sonrası, Beyaz Eşya Kampanyalarında %6,7’lik fiyat düşüşü oldu.

Kampanya ve fiyat takibi hizmetleri sunan BrandZone’un araştırma sonuçlarına göre;

ÖTV indirimi sonrası yayınlanan beyaz eşya kampanyalarının ortalama fiyatı bir önceki aya göre %6,7 oranında düştü.

Kampanyalarda en çok yer bulan, popüler ürünlerin fiyatı ise ortalama %6,2 oranında düştü.

Beyaz Eşya Sektöründe; Buzdolabı kampanyalarında ortalama %1,8 oranında ve 48 TL tutarında, Bulaşık makinesi kampanyalarında ortalama %6,8 oranında ve 89 TL tutarında, Çamaşır Makinesi kampanyalarında ise ortalama %21,5 oranında ve 398 TL tutarında fiyat düşüşü oldu.

Küçük Ev Aletleri Kampanyalarında %10’luk Fiyat Düşüşü

Şubat ayında yürürlüğe giren ÖTV ( Özel Tüketim Vergisi ) indiriminden etkilenen diğer sektör Küçük Ev Aletlerinde ise kampanyalarda ortalama %10’luk fiyat düşüşü oldu.

Geleneksel buharlı ütü kampanyalarında %7,9 oranında ve 16 TL tutarında, Elektrikli Süpürge kampanyalarında %9 oranında ve 53 TL tutarında, Çay makinesi ve doğrayıcıların ortalama kampanya fiyatlarında ise %6 oranında ve 11 TL tutarında fiyat düşüşü oldu.

En Çok İlgi Gören Kategorilerde Fiyat Düşüşleri

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BrandZone Yönetici Ortağı Cem Köz;

“Bazı ürünlerde döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle zam yapılmış olsa da, hem mağaza, reklam kampanya fiyatları, hem de online fiyatlar önceki ayla karşılaştırıldığında, ÖTV indiriminin ortalama fiyatlara yansımış olduğunu gördük.” dedi.

Beyaz Eşya ve Ev Aletlerinin en çok tercih edilen alt kategorileri ayrıca incelendiğinde yine kampanya fiyatlarında düşüşlerin olduğunu belirten Köz;

“No-Frost özellikli çift kapılı buzdolaplarında %5,4; 8-9 kilogram kapasiteli çamaşır makinelerinde %4,4; 3 programlı bulaşık makinelerinde %4; 1000 Watt’tan fazla gücü olan toz torbasız süpürgelerde %8,2 ve 2000-2500 Watt gücündeki geleneksel buharlı ütülerde %2,6 ’lık ortalama kampanya indirimi oldu.” şeklinde konuştu.

BrandZone