Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Oyuncu Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru bir oyuncu sandalyesi seçimi yaparak oyun kalitenizi ikiye katlayabilir, uzun soluklu turnuvalarda dahi olası sırt, kol, bel ve boyun ağrılarına karşı önleminizi alabilirsiniz.

Oyuncu Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Birçok kişi, hobi ya da profesyonel amaçlarla bilgisayar tabanlı çevrimiçi ya da çevrimdışı oyunlar oynayarak vakit geçirmekten hoşlanır. Çevrimiçi oyunların dünya çapında turnuvaları düzenlenir ve bu turnuvalara yediden yetmişe birçok kişi katılım gösterir. Bilgisayar donanımı kadar oyuncunun fiziksel konforu da oyun performansını etkileyen önemli kriterlerden biridir.

Doğru bir oyuncu sandalyesi seçimi yaparak oyun kalitenizi ikiye katlayabilir, uzun soluklu turnuvalarda dahi olası sırt, kol, bel ve boyun ağrılarına karşı önleminizi alabilirsiniz. Oyuncu koltuklarının belirli modellerinde kişinin doğal duruş pozisyonunu destekleyen sırt ve bel minderleri bulunur.

Kol yapısı da dirsekleri destekleyerek bilek ve dış kol ağrılarının önlenmesine yardımcı olur. Oyuncu koltuğu seçerken, boy ve kilonuzu destekleyen bir model tercih etmeniz gerekir. Süngerlerde kaliteli malzemeler kullanılan modeller, oturum konforunu iyi bir şekilde destekler. Koltuk yapımında kullanılan amortisörler ayarlanabilir olmalıdır.

Kademeli amortisör ayar seçenekleri, bacak ve masa boyutuna uygun bir şekilde ayarlanarak vücut yapınıza ve ortama uygun bir oyuncu koltuğu boyutu elde etmenizi sağlar. Oyun alanı konforlu bir şekilde dizayn edildiği takdirde oyun performansı da yükselir. Siz de vücut yapınıza ve oyun alanınıza uygun oyuncu koltukları arasından inceleme yapabilir, en ucuz oyuncu koltuğunu markaların sunduğu modeller arasında fiyat karşılaştırması yaparak kolaylıkla bulabilirsiniz.

Oyuncu Koltuğu Nasıl Ayarlanır?

Oyuncu koltukları farklı renk, tasarım ve boyut alternatiflerine sahiptir. Doğru oyuncu koltuğu seçimi ile hem oyun kalitesini artırabilir hem de vücudunuzun doğal duruş pozisyonunu dengeleyebilirsiniz. Birçok gamer koltuğu modelinde yer alan ayarlanabilir sırt ve boy ayarlamasını kendi vücut yapınıza göre yükselterek ya da alçaltarak vücudunuza uygun bir duruş yaratabilir, oyun oynadığınız zamanlarda ya da bilgisayarda geçireceğiniz vakitlerde daha konforlu bir kullanım elde edebilirsiniz.

Oyun alanı ve vücut yapısı gibi unsurları belirledikten sonra sizin için en iyi oyuncu koltuğu modelini bulmak oldukça kolay bir hale gelir. İhtiyaçlarınıza hitap eden uygun bir oyuncu koltuğu edindikten sonra, koltuğun boy ve sırt gibi ayarlanabilir bölümlerinde birkaç değişiklik yapmanız gerekebilir.

Amortisörlü koltukları ayarlarken hem masa hem de ayak tabanının tam olarak yere değme hizasına uygun bir ayarlamak yapmak, oturum sırasında bacaklarınızın rahat bir pozisyonda olmasını sağlar. Kolçaklar, masanın alt kısmı ile temas ettiği takdirde kol ve omuz bölgeniz rahat bir pozisyona gelemez. Dirsekler, kolçak üzerinde 90 derecelik bir pozisyonda durmalıdır ve bu duruş esnasında bu alandaki kaslarda herhangi bir gerilme olmamalıdır.

Oyuncu koltukları, oturum sırasında doğal vücut postürünü destekleyerek konforlu bir kullanım sunar. Kademeli bir şekilde yatırılabilen sırt, sırt ve bel destekleyici yastıklar ile donatılan gamer koltukları, gün sonunda sabit pozisyonda durma dolayısıyla oluşabilecek boyun, omuz, omurga ve bel ağrılarının önlenmesine yardımcı olur.

Oyuncu Koltuğu Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Oyuncu koltuğu seçerken, modelin tasarım açısından zevkinize hitap eden bir yapıda olmasının yanı sıra oyun mekânınıza uygun bir yapıda olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. Fileli gamer koltuğu modelleri, sırt kısmında bulunan file kumaş ile sırt bölgesinde temas sonucu oluşabilecek terlemeyi önler. Hava geçirgen özelliği bulunan file kumaşlı koltuklar, sıcak iklim şartları bulunan şehirlerde yaşayan oyuncuların daha konforlu bir oyun süreci elde etmesine adına iyi bir tercih olacaktır.

Ucuz oyuncu koltuğu fiyat seçeneklerini inceleyerek bütçenize ve vücut yapınıza uygun modeli cazip fiyatlandırmalar üzerinden satın alarak oyun performansını iyileştirebilir, konfor odaklı bir oyun alanına sahip olabilirsiniz. Geniş fiyat aralıklarında kullanıcılar ile buluşturulan oyuncu koltukları, her oyuncunun konforlu bir oyun deneyimi yaşamasını hedefler.

Oyuncu koltukları, oyun ekipmanlarının yer aldığı masayla da da uyumlu bir yapıda olduğu takdirde tam konfor elde etmenize yardımcı olur. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir oyuncu koltuğuna sahip olduktan sonra modelin kullanım kılavuzuna göz atarak kolçak, boy ve sırt ayarlamalarına göz atabilir, oyuncu koltuğunu kendi vücut yapınıza uygun bir pozisyona getirebilirsiniz.

Profesyonel Oyuncuların Tercihi: Oyuncu Koltuğu

Oyuncu koltuk fiyatları, model, renk seçenekleri, amortisör sistemleri, boyut, genişlik, sunduğu destekler, kumaş yapısı ve taşıyabileceği maksimum ağırlık gibi kategoriler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Oyunculara yönelik tasarımlarını kullanıcılar ile buluşturan oyuncu koltuğu markalarının sunduğu modeller arasında da fiyat farkına rastlamak mümkündür.

Oyuncu koltuğuna eklenen ekstra pozisyon özellikleri, bu tür ürünlerin fiyatlarını etkileme konusunda önemli bir rol oynar. Farklı renk seçeneklerine sahip olan oyuncu koltukları, oyun severlerin oyun alanlarını zevklerine uygun bir şekilde dekore etmelerine de olanak tanır. Oyuncu koltukları, hem profesyonel hem de amatör olarak bilgisayar tabanlı ya da internet platformlarında oyun oynayan kişiler için uygun bir seçenek olarak gösterilebilir.

Oyun oynama süreleri, kişiden kişiye farklılık gösterir ve profesyonel oyuncular hobi amacıyla oyun oynayan kişilere nazaran oyun içerisinde daha uzun saatler geçirebilir. Bir oyuncunun olmazsa olmaz ekipmanlarından biri olan oyuncu koltuğu, oyuncuya uygun yapılarda tasarlandığı takdirde bu kişilerin oyun keyiflerini ikiye katlar. Sabitlenebilen ya da yaylı sırt desteği bulunan oyuncu koltukları, oyun oynadığınız süre zarfında omurganızın rahat bir pozisyonda durmasını sağlar.

En Çok Tercih Edilen Oyuncu Koltukları

Ergonomik yapıda ve uzun ömürlü oyuncu koltuğu arayışınız varsa bu modelleri inceleyerek karar verme sürecini hızlandırabilirsiniz:

●     Rampage KL-R99 3D Ayarlı Kırmızı/Siyah Gaming Oyuncu Koltuğu

Rampage KL-R99 3D ayarlanabilir oyuncu koltuğu, tasarımında siyah ve kırmızı renkler barındırır. 3 boyutlu hareketli kolu ile kol duruşunuza göre ayarlayabileceğiniz profesyonel oyuncu koltuğu, oyunculara kafa yastığı ve bel desteği ile ergonomik bir alternatif sunar. Bel ve kafa yastığı, fiziki yapınıza göre aşağıya ya da yukarıya doğru ayarlanabilir özelliktedir. Sırt ve boynu iyi bir şekilde destekleyen Rampage KL-R99 kırmızı/siyah oyuncu koltuğu, uzun süreli bir kullanım sunan özel suni deri yüzeye sahiptir. Dayanıklı tekerlekleri, geniş kilogram aralığındaki oyuncuların vücutlarını baskı yaratmadan taşır. Sırt tasarımı, 180 derece geriye doğru yatarak oyuncuların oturma şekillerini diledikleri açıda kademeli olarak ayarlamalarına yardımcı olur. Modelin gövdesinde metal materyallere yer verilir. Ayakları koltuğa bağlayan bölgede 3 class amortisörler bulunur ve koltuğu bacak boyunuza ya da masanızın yüksekliğine uygun bir boyda alçaltarak veya uzatarak size en uygun pozisyonu kolaylıkla bulabilirsiniz. Rampage oyuncu koltuğunun KL-R99 3D ayarlı modelinin yüksekliği tekerleklerden itibaren 137 cm, koltuk genişliği 53 cm, iki kol arası 68 cm ve sırt genişliği ise 44 santimdir. Sırtla oturma alanı uzaklığı 50 cm, sırt uzunluğu 87 cm, tekerlekler ve oturma alanı aralığı da 54 cm boyutlardadır. Rampage marka oyuncu koltuğunun taşıyabileceği maksimum ağırlık 120 kilogramdır.

●     Everest Rampage KL-R40 Throne Serisi Siyah/Beyaz Oyuncu Koltuğu

Tasarımında siyah ve beyaz renkleri bir araya getiren Everest KL-R40 Throne Serisi Rampage oyuncu koltuğu, kaliteli suni deri kumaş kaplaması ile hem rahatlık hem de uzun soluklu bir kullanım ömrü sunar. Throne serisi KL-R40, bel ve boyun kısmında yer alan yumuşak süngerli yastıklar ile boyun ve bel bölgesinin kendine has kıvrımlarını destekleyerek ergonomik bir oyuncu koltuğu arayan kişiler için cazip bir alternatif olarak gösterilebilir. Ayrıca boyun ve bel için tasarlanan ekstra yastıkların yükseklik ayarını kendi vücut yapınıza uyumlu bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Throne serisi oyuncu koltuğu, 135 dereceye kadar yatabilen sırt tasarımına sahiptir. Sırt bölgesini sabit bir şekilde kullanabilir ya da yaylı sistemini tercih edebilirsiniz. 3 class türü amortisör, oyuncu koltuğunun yüksekliğini mekana ve bacak boyunuza göre ayarlayabilme açısından avantaj sunar. Rampage marka oyuncu koltuğundan en yüksek verimi alabilmek için önerilen maksimum boy kilo ölçüleri 180 cm/120 kg’dir. Koltuğun tüm boyu 138, oturma alanı genişliği 38, iki kol aralığı 70, sırt genişliği 32, sırt uzunluğu 87, sırt ile kolçak uçları arasındaki mesafe ise 45 santimdir.

●     xDrive Sancak Profesyonel Oyuncu Koltuğu

xDrive Sancak oyuncu koltuğu, kırmızı, mavi, pembe, sarı ve yeşil renk seçeneklerine sahiptir. 2D hareketli kolçaklar, sağa, sola, yukarıya ve aşağıya hareket edebilir özelliktedir. Bel ve boyun destek minderi, uzun soluklu oyun süreçlerinde dahi bel ya da sırtta oluşabilecek ağrıların oluşmasını engeller. Her açıdan ergonomik tasarım öğelerini içerisinde barındıran xDrive Sancak, 120 kilograma kadar taşıma kapasitesi bulunan tekerleklere sahiptir. xDrive marka oyuncu koltuğunun 65 santimetrelik metal ayaklık çapı bulunur. Metal ayaklara ek olarak, koltuğun sırt ve oturma kısmında dayanıklı suni deri materyallere ver verilir. 4 class olarak adlandırılan amortisörleri ile oyuncu koltuğunun yükseklik ve alçaklık ayarını dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. 130 derecelik sırt eğimi bulunan xDrive oyuncu koltuğunu istediğiniz açıdan yaylanma sistemi ile ya da sabitleyerek kullanabilirsiniz. xDrive marka gamer sandalyesini konforlu bir şekilde kullanmak için önerilen maksimum boy 180, kilo ise 100’dür. Modelin boyu 127-138 santim, oturma alanı 25 santim, sırt alanı 48 santim, oturma alan uzunluğu 55 santim, sırt boyu ise 84 santimdir.

●     Türksit Range Mini Oyuncu Koltuğu

Toplam boyu 105-115, sırt yüksekliği 60, oturma yüksekliği 45-55, genişliği 50, iki kol arası genişliği 61, derinliği ise 50 santimetre olan Türksit Range Mini gamer koltuğu, 360 derece dönebilen sessiz ve parke çizmeyen dayanıklı tekerleklere sahiptir. Gri, kırmızı, mavi, pembe, sarı, turuncu ve yeşil renk seçeneklerine sahip olan Türksit Range, zengin renkleri ile her oyuncunun zevklerine hitap eder. Taşıma kapasitesi maksimum 100 kilogram olan oyuncu koltuğu, kolay ve zahmetsiz kurulumu ile pratik bir kullanım süreci sunar. Ergonomik bir yapıya sahip olan modelin sırt ve bel desteği, uzun soluklu oyun ya da bilgisayar başı işlerde dahi konforlu bir oturum deneyimi elde etmenize yardımcı olur. Türksit Range Mini oyuncu koltuğunun sırt ve kolçak bölgeleri sabittir, ayakları oturma alanı ile bağlayan bölge ise amortisörler yardımıyla yükseltilip alçaltılarak fiziğinize uygun bir duruş sunar.

●     Tulpar Oyuncu Koltuğu

Siyah/gri, siyah/beyaz, siyah/kırmızı, turuncu, yeşil, pembe ve lila renk alternatifleri üzerinden kullanıcılara sunulan Tulpar bilgisayar oyuncu koltuğu, 80 cm yükseklik, 55 cm genişlik ve 55 cm derinlik değerlerine sahiptir. Kuvvetli ve uzun ömürlü amortisörler, koltuğun boyutunu masa konumuna ve bacak boyunuza göre ayarlamanız konusunda size avantaj sunar. 360 derece dönebilen tekerlekler, sessiz hareketi ve parke çizmeyen dış yüzeyi ile her türlü zeminde kullanıma uygundur. Yüksek kalite süngerle kullanılarak tasarlanan oturum ve sırt bölgesi, konforlu bir kullanım deneyimi elde etmenize yardımcı olur. Tulpar oyuncu koltuğunun sırt kısmı kademeli olarak yatırılabilir özelliktedir.