Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri Nelerdir? Hangi Detaylar Önemli?

Özgeçmiş (CV) genellikle bir defa hazırlanır ve uzun süre müdahale edilmez. Dikkat etmeniz gereken detay tam da burasıdır. Özgeçmiş hazırlarken her şeyi eksiksiz tamamlamak, başvurunuz hakkında olumsuz düşünmenizin önüne geçerek yeni iş fırsatlarını karşınıza çıkarır.

Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri Nelerdir? Hangi Detaylar Önemli?

Özgeçmiş (CV) genellikle bir defa hazırlanır ve uzun süre müdahale edilmez. Dikkat etmeniz gereken detay tam da burasıdır. Özgeçmiş hazırlarken her şeyi eksiksiz tamamlamak, başvurunuz hakkında olumsuz düşünmenizin önüne geçerek yeni iş fırsatlarını karşınıza çıkarır. İyi bir kariyer planlıyor ve bunun için etkili özgeçmiş hazırlama tekniklerini öğrenmek istiyorsanız önerilerimize kulak verin. Başarılı bir özgeçmiş sayesinde başvuruda bulunduğunuz işlerden olumlu geri dönüşler alma şansınız artar. https://cvhazirlama.cool/ adresinden cv hazırlama ile ilgili en çok merak edilenleri derledik.

Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri Nelerdir? Hangi Detaylar Önemli?

Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri ve Önemli Detaylar

Özgeçmiş gereksiz bilgiler içermemeli ve belli kurallar çerçevesinde hazırlanmalıdır. Şablonları kullanırken, cümleleri kurarken hatta yazı tipini seçerken bile özenli davranmalısınız. Özgeçmişinizi hazırlamak için mutlaka özel bir zaman ayırın. Ardından aşağıdaki sıralamayı takip ederek size iş fırsatlarının kapısını açacak özgeçmişinizi hazırlamaya koyulun.

  • Word Şablonlarını Kullanma
  • Özgeçmiş (CV) İskeleti Oluştur
  • Uzun Paragraflardan Kaçın
  • Yazı estetiğine Dikkat Et
  • Akıcı Cümleler Kullan

Bu 5 maddeye dikkat ettiğiniz sürece özgeçmiş hazırlarken sorun yaşamayacaksınız. Özgeçmiş hazırlama sanıldığı kadar zor değildir. Sadece dolu olması ve yazı estetiğinin göze hitap etmesi çoğunlukla yeterlidir. Yapacağınız tek şey öz ve kısa cümleler kurarak başlıkların altını doldurmak olacaktır.

1- Word Şablonlarını Kullanma

Word şablonları çok fazla klasikleştiği ve gereksiz başlıklara yer verdiği için kullanıcıları strese sokuyor. Sizin sunmanız gerekmeyen ancak şablonda yer alan başlıkları silmeniz gerekecek. Bu durumda şablonun estetiği bozulabilir ve takip edeceğiniz sıralamayı karıştırmanız söz konusu olabilir. Eğer Word kullanmayı biliyorsanız şablonlarınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Böylece kendi başlıklarınızı kullanacak ve gereksiz bilgi eklemekten uzaklaşmış olacaksınız. Word uygulaması özgeçmişinizi özelleştirmek için birden fazla özelliği kullanmanıza olanak tanımaktadır. Bu nedenle özgeçmiş hazırlamaya Microsoft Word ile başlamanız tavsiye edilir.

2- Özgeçmiş (CV) İskeleti Oluştur

CV iskeleti hazırlamak için can alıcı noktalarından birisidir. Bu aşamayı bitirdiğinizde özgeçmişinizi çok kısa sürede içerisinde doldurabileceksiniz. İlk olarak özgeçmişinizde yer almasını istediğiniz başlıkları bir araya getirin. Bunlar başlıca; kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, yabancı dil ve iş tecrübeleri olmalıdır. İskeletlerin altında madde işaretleri atarak çok daha kolay doldurulabilir bir forma sokabilirsiniz. İskeleti hazırlarken yazı stiline ve boyutuna dikkat edin. Başlıklar ve önemli noktalar mutlaka Bold (Kalın) yazı tipiyle yazılmalıdır. Özgeçmiş örnekleri incelemek size hazırlayacağınız cv için ipuçları sağlayacaktır.

3- Uzun Paragraflardan Kaçın

Uzun paragraflar özgeçmişi kalitesiz bir forma sokar. İşverenler günde onlarca özgeçmiş incelediğinden dolayı sadece istenen bilgileri kısa ve akıcı cümlelerle açıklamalısınız. Akıcı cümlelerden oluşan bir özgeçmiş kolay okunabilir olduğu için işverenin aklında olumlu bir izlenim belirecektir. Kendinizi ifade etmenin dijital bir yolu olan özgeçmiş bu nedenle önem taşıyor.

4- Yazı Estetiğine Dikkat Et

Yazı estetiği yazınızı kaliteli kılacak bir diğer önemli noktadır. Başlıkların uyumu, paragraf uzunluğu, yazı tipi, yazı boyutu ve maddeleme bu açıdan büyük önem taşıyor. Aksi takdirde özgeçmişinizin güçsüz ve kalitesiz görünmesi kaçınılmaz olacaktır.

5- Akıcı Cümleler Kullan

Özgeçmişinizi sanki akıcı bir diksiyonla konuşuyor gibi az ve öz şekilde açıklamanız gerekmektedir. İşverenler iyi bir özgeçmişten kolay okunabilirlik ve dolu bilgi isterler. Özgeçmiş hazırlama tekniklerimizden yararlandığınızda iş hayatınızdaki olumlu etkilerini görmeye başlayacağınızdan eminiz.