Sosyal Medya

Donanım

Panasonic Connect, yeni ve gelişmiş video prodüksiyon çözümlerini tanıttı

Video prodüksiyonunun verimliliğini ve kalitesini artırmak için yeni Kairos ana bilgisayarı, gelişmiş kompakt Live Switcher ve yazılım işlevselliği.

Panasonic Connect, yeni ve gelişmiş video prodüksiyon çözümlerini tanıttı

Video prodüksiyonunun verimliliğini ve kalitesini artırmak için yeni Kairos ana bilgisayarı, gelişmiş kompakt Live Switcher ve yazılım işlevselliği.


Panasonic Connect Europe, video prodüksiyonunun verimliliğini ve kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi yeni ürün ve geliştirmeyi duyurdu. En yeni Kairos ana bilgisayarının kompakt Live Switcher özelliği ve gelişmiş yazılım işlevselliği, Las Vegas’ta düzenlenen 2024 Ulusal Yayıncılar Birliği (NAB) Fuarı’nda  sergiledi.

Yeni Kairos ana bilgisayarı ve işlevselliği

 

Panasonic, yeni anaçatı bilgisayar Kairos Core 200 AT-KC200L1’i ve akıllı yönlendirme işlevini dahil eden en son yazılım güncellemesini (sürüm 1.7) tanıttı. Standart olarak SDI I/O’yu destekleyen AT-KC200L1 ve yeni akıllı yönlendirme işlevi, KAIROS kullanan yayın, etkinlik, spor, kurumsal ve eğitim pazarlarında gelişmiş video kalitesi ve üretkenlik sağlıyor.

AT-KC200L1 ana bilgisayarı, Haziran 2023’te duyurulan ikinci nesil Kairos Core 200 (AT-KC200) ile benzer işlevlerle donatılmıştır. Standart olarak 24 giriş / 12 çıkış (FHD) destekliyor, ancak SDI tabanlı video prodüksiyon sistemlerini kullanan müşterilere daha esnek video prodüksiyonu sunuyor. Ayrıca, isteğe bağlı olarak Şubat 2024’te piyasaya sürülen AT-KC20M1 SDI I/O Kartı ürünü eklenti olarak takılarak 32 giriş/16 çıkışa (FHD) kadar desteklenebilir.

1.7 sürüm yazılım güncellemesi tüm Kairos Ana Bilgisayarları (AT-KC2000/2000S1, AT-KC200/200L1 ve AT-KC1000/KC100) ile uyumludur ve Akıllı Yönlendirme adı verilen yeni bir işlevin kullanılmasını sağlıyor. Bu özellik, daha fazla sayıda giriş kaynağının sanal olarak işlenmesini sağlamak için ağ anahtarından otomatik olarak KAIROS’a video aktarır. Bu sayede, KAIROS çok sayıda giriş içeren video prodüksiyonlarında kullanıldığında video bant genişliği sınırlamaları ortadan kalkıyor.

Live Switcher geliştirmeleri

Panasonic ayrıca, Mayıs 2024’te AV-HSW10 kompakt Live Switcher için web seminerleri ve diğer canlı etkinlikler için video prodüksiyonunun verimliliğini ve kalitesini artıracak heyecan verici geliştirmelerin geleceğini duyurdu. Yeni AV-HSW10, Panasonic’in yayın ve profesyonel donanım anahtarlayıcılarındaki istikrarı, yazılım çözümlerinin ölçeklenebilirliği ile birleştirecek. Üründeki geliştirmelere arasında kolaylaştırılmış kurulum sağlayan 2.00 sürümü ve verimli tek kişilik kullanım ve uzaktan çalışmayı mümkün kılan ücretsiz AV-SF10 yazılım kontrol paneli bulunuyor.

Güncellemeler, günümüzün video prodüksiyon ihtiyaçlarını karşılayan çeşitli IP iletim standartları için destek de dahil olmak üzere Panasonic PTZ kameralara bağlı sorunsuz video prodüksiyon ortamlarını daha da iyiye taşıyacak. Ayrıca, RP Link ve IP bağlantıları üzerinden sayım kontrolü ile entegrasyonu, yüksek kaliteli çevrimiçi iletişimi kolaylaştıracak.

Üst düzey AV-UHS500’ü takiben, güncellenmiş AV-HSW10 da canlı etkinliklerde, özellikle LED duvarlı ve büyük ekranlı etkinliklerde kurulum süresini hızlandırmak için hareketli bir renk çubuğu oluşturacak. Hareketli ve hareketsiz görüntü modunda bulunan renk çubukları, LED’lerde ve ekranlarda eksik noktaların ve IP bağlantıları için video çıkışının kontrol edilmesini sağlayarak harici bir test sinyali üreteci ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Yeni yazılım kontrol paneli, anahtarlayıcı işlevlerinin bir bilgisayar veya tabletten (Windows 10/11 veya MacOS Monterey/Ventura/Sonoma) rahatça kontrol edilmesini sağlayacak. Geleneksel olarak düğmeler ve düğmelerle gerçekleştirilen giriş/çıkış kaynaklarının ayrıntılı ayarları ve onayı, bilgisayar klavyesi veya dokunmatik ekran ile kolayca gerçekleştirilebiliyor. Çekim öncesi ve esnasındaki sürece verim katmak için çekme belleğinin sıralanması ve fotoğraf belleğinin doğrudan yazılması/değiştirilmesi gibi yazılım kontrol panellerine özel işlevleri de bulunuyor. GUI, birden fazla video girişi/çıkışı arasında kolay geçiş sağlamak için Panasonic’in popüler büyük anahtarlayıcılarına benzer şekilde kontrol ekranını, canlı video izlemeyi ve çoklu görüntüleyiciyi entegre ediyor. Sezgisel GUI, minimum deneyime sahip operatörler de dahil olmak üzere tek bir kişi tarafından kolayca kullanılabiliyor.

Yeni PTZ Kamera ve Teams sertifikası

Bunlara ek olarak, NAB Show, en yeni AW-UE30 PTZ kamerayı çalışırken görmek için ilk şans olacak. UE30, küçük, sessiz, uygun fiyatlı ve yerleşik otomatik takip özelliklerine sahip olduğu için eğitim ve toplantılar için idealdir. AW-UE4 PTZ kamera ise Microsoft Teams ile kullanım için yakın zamanda sertifikalandırılmasının ardından gösterime hazır olacak.