Sosyal Medya

Otomobil

Panasonic, daha yüksek kapasiteli TESLA Pilini 2023’te üretebilir!

4680 hücreden oluşacak yeni pil elektrikli otomobillerin kullanım mesafesini - menzilini yüzde 15'in üzerinde artırabilir üstelik maliyetleri de azaltabilir.

Panasonic, daha yüksek kapasiteli TESLA Pilini 2023’te üretebilir!

4680 hücreden oluşacak yeni pil elektrikli otomobillerin kullanım mesafesini – menzilini yüzde 15’in üzerinde artırabilir üstelik maliyetleri de azaltabilir.

Panasonic, gelecek yılın başlarında Tesla için daha büyük kapasiteli piller üretmeye başlayabilir. 4680 hücreden oluşan yeni pillerin elektrikli araçların menzilini yüzde 15’in üzerinde artıracağı belirtiliyor.

Nikkei‘nin belirttiği gibi, bu yeni pillerle Model S’nin menzilini tek bir şarjla 650 km’den (404 mil) 750 km’ye (yaklaşık 465 mil) çıkarabilir.

Dikkat çeken ayrıntı ise, yeni TESLA pilinin – bataryasının önceki versiyonlardan iki kat daha büyük olduğu söylense de, Nikkei’ye göre enerji kapasitesinde beş kat artış var… İşin güzel tarafı ise muhtemel maliyetlerin daha da düşürülmesi olacak. Zira bu durum EV’leri daha uygun fiyatlı hale getirebilir ve elektrikli araçlara geçişi hızlandırabilir. Dahası, daha uzun menzil, sürücülerin pilleri eskisi kadar sık ​​şarj etmesine gerek kalmayacağı anlamına da geliyor…

İşin güzel tarafı bu gelişmeyi şirket, Reuters’e 2022’de bir test üretim hattı kurduğunu doğruladı, ancak pilleri daha büyük ölçekte üretmeye ne zaman başlayacağı henüz belirtilmedi. Konu ile ilgili sadece “Seri üretim için çeşitli seçenekler üzerinde çalışıyoruz” denildi.

Ülkemizde de 4 modeli ile gelmesi beklenen TESLA’nın özellikle daha büyük kapasiteli pillerin geliştirilmesi için Panasonic’e talepte bulundu. Panasonic, Tesla’nın talebi üzerine hücre üzerinde çalışmaya başladı. Panasonic’in pil bölümünün başkanı Kasım ayında yaptığı açıklamada, şirketin önceliği Tesla olmasına rağmen, diğer otomobil üreticileri için hücre üretmeyi reddetmediğini yada arka plana atmadığını söyledi.

Küçük bir not, Tesla, 4680 hücreli pil’i Eylül 2020’deki bir Pil Günü etkinliğinde duyurmuştu. O sırada Musk, hücrenin ve diğer gelişmelerin Tesla’nın 25.000 dolarlık bir EV satmaya başlamasını sağlayabileceğini söylemişti…