Sosyal Medya

Donanım

Panasonic ve roda computer TOUGHBOOK 40 askeri araç içi çözümü geliştiriyor

TOUGHBOOK 40 Military, savunma sektörüne yönelik Panasonic ve roda computer'ın uzun süredir devam eden ilişkisinin en yeni çözümü olarak öne çıkıyor.

Panasonic ve roda computer TOUGHBOOK 40 askeri araç içi çözümü geliştiriyor

TOUGHBOOK 40 Military, savunma sektörüne yönelik Panasonic ve roda computer’ın uzun süredir devam eden ilişkisinin en yeni çözümü olarak öne çıkıyor.

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler, askeri araçlarda kullanılmak üzere özel olarak geliştirilen TOUGHBOOK 40 Military modelini duyurdu. TOUGHBOOK 40 Military, çeşitli askeri uygulamalar için TOUGHBOOK cihazlarını yapılandırma ve özelleştirme konusunda uzun bir geçmişe sahip olan Panasonic ve roda computer GmbH arasındaki uzun yıllara dayanan ilişkinin en yeni sonucu olarak öne çıkıyor.

Savunma Düşünülerek Tasarlandı

IP66 derecesine kadar toza ve suya dayanıklı olanTOUGHBOOK 40, MIL-STD810H askeri standartlarına göre test edildi. 180 cm yükseklikten düşmeye dayanabilen cihaz, -29°C ile 63°C arasındaki şoklara, titreşimlere ve çalışma sıcaklıklarına karşı dayanıklı. Çalışırken değiştirilebilir batarya imkanı sayesinde pil ömrü 36 saate kadar uzatılabiliyor. Gerektiğinde ise tüm radyo ve ekran işlevleri ‘Gizli Mod’dayken hemen kapatılabiliyor.

Askeri araçların içinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanan ve savunma sektörü yönetmelikleriyle tamamen uyumlu olan 14 inç TOUGHBOOK 40 Military, savunma sanayii için dünyanın önde gelen dayanıklı dizüstü bilgisayarını temel alıyor. Windows 11 Pro ile çalışacak şekilde yapılandırılan cihaz, dört genişletme yuvası ve askeri sınıf arayüzlerle maksimum esneklik sunuyor. Diğer sistemlerle iletişim kurabilmesini sağlayan Ethernet bağlantısı için MIL-LAN, harici ekranlara bağlanmak için MIL-DVI ve çevre birimi aygıtları için iki USB 2.0 arabirimine sahip.

Müşterinin gereksinimlerine bağlı olarak CAN Bus, MIL-DP, MIL-VGA veya USB 3.0 gibi ek arayüzler eklenebiliyor. Ek olarak, roda computer bir fiber çözümünün entegre edilip edilemeyeceğini de kontrol edebiliyor.

Ayrıca küresel iletişim şirketi Viasat’ın Eclypt® Core Şifreli Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) ile de donatılabiliyor. İngiltere’de Çok Gizli bilgileri ve altındaki tüm güvenlik seviyelerini güvence altına almak için sertifikalandırılan Viasat SSD, NATO ve diğer Avrupa ülkeleri tarafından kullanım için onaylanmış durumda.

Askeri Sınıf Bağlantılar Arıza Oranlarını Azaltıyor

Ek çevre birimleri TOUGHBOOK 40 Military’e gerektiğinde tek bir konektörde birleştirilebilen savunma sınıfı konektörlerle ve optimize edilmiş bir EMC bağlantısıyla bağlanıyor. Bu bağlantılar önemli ölçüdeki araç içi titreşimlere dayanabiliyor ve ayrıca sıvı, toz ve nem damlalarına karşı dayanıklı. Süngü ve vidalı bujiler de eldiven giyerken kolaylıkla bağlanabiliyor.

Ticari cihazlarla karşılaştırıldığında, askeri sınıf bağlantıların sağlam yapısı, bileşenlerin daha az arızalanmasını sağlıyor. Böylece en zorlu ortamlarda cihaz daha uzun süre çalışabiliyor ve bağlantı imkanına sahip oluyor.

roda computer CTO’su Florian Aschmoneit, yeni çözümle ilgili şunları söylüyor: “Dijitalleşme, orduda mobil BT’ye ve daha sağlam donanımlara olan talebi artırdı. Kullanıcılar ve karar vericiler, yüksek düzeyde performans sağlayan, mümkün olduğunca kompakt olan ve çok çeşitli uygulamalar için askeri sınıf güvenli arayüzler ve bağlantılarla donatılmış cihazlar istiyor. Bunun sonucunda kolayca değiştirilebilen modüler cihazlar, askeri kullanım için en uygun maliyetli seçeneği sunuyor.”

Sonuç Veren Bir Ortaklık

Panasonic ve roda computer, pek çok askeri kuruluşa yönelik araç içi kullanım için özelleştirilmiş TOUGHBOOK’ların yapılandırılabilmesine odaklanan büyük ölçekli projelerde uzun süredir işbirliği yapıyor. roda computer’ın 30 yıllık savunma sanayii deneyimi, Panasonic’in kanıtlanmış askeri sınıf TOUGHBOOK cihaz yelpazesiyle birleştiğinde ortaya dayanıklı, güvenli ve güvenilir savunma sektörü çözümleri çıkıyor.

Panasonic TOUGHBOOK Çözümler ve Mühendislik Genel Müdürü Jon Tucker ise şunları söylüyor: “TOUGHBOOK 40 Military, Panasonic ile roda computer arasındaki uzun süredir devam eden ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkinin en yeni çıktısı. İki şirket arasındaki bu ilişki, Avrupa’daki güvenlik ve savunma sektörleri için son teknoloji ürünü esnek ve uzun süre kullanılabilecek çözümler geliştirme konusundaki kararlılığımıza da yansıyor.”

TOUGHBOOK 40 Military hakkında daha fazla bilgi için https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/blog/tough-companion-every-mission-toughbook-40-military adresini ziyaret edebilirsiniz.