Sosyal Medya

Donanım

Panasonic’ten iki yeni Pro 4K ekran serisi: SQE1 ve CQE1

Panasonic'ten iki yeni Pro 4K ekran serisi: SQE1 ve CQE1...Kablosuz Ekran özelliği sayesinde video, sunumlar ve fotoğraflar doğrudan bir...

Panasonic’in iki yeni Pro 4K ekran serisi, çok yönlü birinci sınıf özellikleriyle uygun maliyet sunuyor

SQE1 Serisi, hem kurumsal hem de halka açık bilgi alanlarında günün her saati kullanılabilen birinci sınıf profesyonel bir ekran serisi olarak öne çıkıyor. CQE1 Serisi de perakende ile konaklama sektörlerindeki tabelalarda ve sınıflarda uygun maliyetli kullanım sunuyor.

Panasonic, iki yeni 4K UHD LCD ekran serisini piyasaya sürdüğünü duyurdu. SQE1 Serisi, halka açık bilgiler sağlamak, perakende tabelalar olarak kullanmak veya bir konferans toplantısı ortamında sunum yapmak için günün her saati kullanılabilecek şekilde tasarlanan çok yönlü bir gelişmiş profesyonel ekranları barındırıyor. CQE1 Serisi de toplantı ve sınıfların yanı sıra perakende ve konaklama sektörlerinde de kullanılmak üzere tasarlanmış olağanüstü 4K görüntü kalitesine sahip işletme düzeyinde bir ekran çözümü sunuyor.

SQE1 Serisi, 7/24 güvenilir kullanım için tasarlandı

Mevcut SQ1 ürün yelpazesini yeniden hayata geçiren SQE1 Serisi, ek wi-fi özelliği ile daha birçok işlevsel özelliği bir arada sunan ve parlak olduğu kadar dayanıklı da olan 4K UHD LCD ekranlardan oluşan üst düzey bir koleksiyon olarak dikkat çekiyor.

Kullanıcılarına 98 inç ile 43 inç arasında değişen yedi farklı LCD panel boyutu arasından seçim şansı sunan SQE1 Serisi, büyük ve kapalı alanlarda üstün kalitede görüntüleme sağlayan 500 cd/m2 parlaklık kapasitesine sahip. Seride yer alan portre görüntüleme modu ise bilgilerin perakende veya halka açık bilgi ortamında esnek ve net bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Öte yandan IPS görüntüleme paneli ise yan açıdan bakıldığında bile bilgileri ve görüntüleri net bir şekilde görme imkanı sunuyor.

perakende ve ticari kullanımlar ile tren istasyonları, havalimanları ve diğer ulaşım merkezleri gibi halka açık ortamlarda 7/24 görüntüleme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan SQE1 Serisi’nin bağlantı ve içerik görüntüleme seçenekleri, bu seriyi ayrıca modern toplantı odaları, dersler ve sunumlar için ideal hale getiriyor.

Kolay işbirliğine uygun tasarım

Seri, uzun süre kullanılacak pek çok yöntem ile içeriğin hızlı ve uygun bir şekilde paylaşılmasını sağlayan çok sayıda ekran ve bağlantı seçeneğine de sahip.

Panasonic, bu seri ile Intel Akıllı Ekran Modülü (SDM) olanaklarını 4K yüksek çözünürlüklü LCD ekranlarına dâhil eden ilk şirket olarak öne çıkıyor.

SQE1 Serisi, şık tasarımına zeka ve birlikte çalışabilirlik özellikleri ekleyen Intel SDM yuvasını içeriyor. Bu yuva aynı zamanda birçok farklı kurumsal işlevi karşılamak üzere kullanılabiliyor. Bu işlevler arasında dijital tabela için kullanılabilen yerleşik bilgisayar ve yayın ile etkinlikler için kullanılabilen terminal paneli yer alıyor.

SQE1 Serisi ve önceki SQ1 Serisi, Panasonic’in PressIT adlı; yeni Kablosuz Sunum Sistemi ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanan terminal paneli (Intel SDM) tipi alıcıyla da tek başına kullanılabiliyor.

Kasım 2020’de piyasaya sürülecek olan PressIT ile birlikte verici üzerinde bulunan tek bir düğmeye basılarak kolaylıkla ekran kontrolü sağlanabilecek.

Seri ayrıca yazılım/sürücü kurulumuna veya ağ bağlantısına gerek kalmadan bilgisayar, iOS/Android[1] ve mobil cihazlardan video ve ses sinyalleri de gönderebiliyor.

SDM Yuvası, toplantı masasında herhangi bir donanım kilidi olmadan; tamamen kablosuz 4K çözümü tercih edildiğinde WolfVision’ın Cynap Pure BYOD kablosuz sunum çözümü SQE1 ekranlarına tam olarak entegre etmek için de kullanılabiliyor.

Bu esnek sistem, AirPlay; Miracast ve Chromecast ekran yansıtma protokollerini destekleyen tüm işletim sistemleriyle uyumlu olmasının yanı sıra kullanıcılarına birçok yapılandırma ve uzaktan yönetim seçeneği de sunuyor. Ayrıca daha birçok ekran ve bağlantı seçeneğine de sahip.

İçerikler, HTML5 Android web tarayıcısı veya 4K/60p sinyallerini destekleyen; USB medya oynatıcı işlevi kullanılarak bağlı bir set üstü kutuya gerek kalmadan direkt olarak ekranda görüntülenebiliyor. Kablosuz Ekran özelliğindeki bire bir kablosuz iletişim ile doğrudan bir Windows bilgisayardan video, sunum ve fotoğraf akışı gerçekleştirmeyi de mümkün kılıyor.

Seri, harici cihazları bağlamak üzere HDMI terminallerinin yanı sıra 4K görüntülerin eş zamanlı görüntülenmesi için; papatya zinciriyle bağlanmış bir DisplayPort (Giriş/Çıkış) ve mobil cihazları bağlamak için kullanılan bir USB Tip-C ile donatılıyor. Bu donanımlar standart Seri, USB, LAN, VGA/PC ve ses terminalleri ve yerleşik hoparlörlerin yanında sunuluyor.

Perakendede görüntüleme, toplantılar ve sınıflar için uygun CQE1 Serisi

Toplantı ve sınıflarda uygun maliyetli kullanım imkanının yanında perakende ile konaklama sektöründe ilgi çekici görseller ve tabelalar sergileme fırsatı sunan CQE1 Serisi; çok yönlü ve profesyonel bir 4K UHD LCD ekran çözümü olmasıyla öne çıkıyor.

98 inç ile 43 inç boyutları arasında yedi modeli bulunan seri; 400 cd/m2 parlaklığa sahip net IPS ekranıyla (98 inç model 500 cd/m2 parlaklığa sahip) odanın her noktasında; 4K görüntü kalitesi sunuyor ve üstün bir izleme deneyimi yaşatıyor.

Günlük kullanım için tasarlanan seri, günde kesintisiz 16 saat çalışma özelliğiyle hem güvenilirlik sağlıyor hem de yapılan yatırımın karşılığını veriyor.

En büyük 98 inç’lik modelinin 7/24 görüntüleme yapabilecek şekilde tasarlandığı seri; geniş bir ihtiyaç yelpazesini karşılayabilmek için çok yönlü çalışmasını sağlayan çeşitli bağlantı seçenekleriyle donatılıyor. Ek olarak HTML5 tarayıcısı veya 4K/60p sinyallerini destekleyen USB medya oynatıcı işlevini kullanarak tabela gibi içerikleri de doğrudan ekranda görüntülüyor.

Kablosuz Ekran özelliği sayesinde video, sunumlar ve fotoğraflar doğrudan bir Windows bilgisayardan paylaşılabiliyor. CQE1 Serisi, Panasonic’in yeni Kablosuz Sunum Sistemi’nin set üstü kutu alıcı sürümüne bağlandığında PressIT ile birlikte kullanılabiliyor.

Alternatif olarak harici cihazları ekranlara bağlamak için çeşitli terminallerin kullanılmasını da mümkün kılıyor. Bu terminaller arasında ekranın ve bağlı cihazların birlikte çalıştırılmasını sağlamak için HDMI CEC’yi destekleyen 4 adet HDMI terminali; mobil cihazlar ve Seri, USB, LAN, PC, ses terminalleri ile yerleşik hoparlörleri bağlamak için kullanılan USB Tip-C yer alıyor.

Her iki Panasonic Serisi de Kasım 2020’den itibaren ekran boyutuna bağlı olarak piyasada yer alacak.


Panasonic SQE1 Serisi hakkında daha fazla bilgi,

https://business.panasonic.com.tr/visual-system/2020-Yeni-Gelen-urunler

Panasonic CQE1 Serisi hakkında daha fazla bilgi,

https://business.panasonic.com.tr/visual-system/2020-Yeni-Gelen-urunler