Sosyal Medya

Yazılım

Paraşüt’ten Mobil Uygulamaların Gelişimine Platin Destek!

Bulut tabanlı ön muhasebe programı Paraşüt; mobil, web ve masaüstü için derlenen uygulamaları tek bir kod tabanından hazırlamayı sağlayan Flutter için özel olarak düzenlenen “Flutter Festival Türkiye”nin Platin sponsorluğunu üstlendi.

Flutter Festival Türkiye’de sponsor ve konuşmacı olarak yer aldı

Paraşüt’ten Mobil Uygulamaların Gelişimine Platin Destek!

Bulut tabanlı ön muhasebe programı Paraşüt; mobil, web ve masaüstü için derlenen uygulamaları tek bir kod tabanından hazırlamayı sağlayan Flutter için özel olarak düzenlenen “Flutter Festival Türkiye”nin Platin sponsorluğunu üstlendi. Paraşüt’ün yazılım ekibi bünyesinde çalışanların gönüllü olarak kurduğu Team Kraken’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Paraşüt’ün mobil geliştirmeleri hakkında bilgi verilirken, Flutter projeleri için ipuçları da paylaşıldı.

Bulut tabanlı ön muhasebe programı Paraşüt, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuğuna eşlik ederken, yenilikçi teknolojilerin daha geniş kesimlere ulaşmasına da katkı sunuyor. Paraşüt bu kapsamda son olarak, Google Developer Communities Turkey tarafından düzenlenen Flutter Festival Türkiye’nin Platin sponsoru oldu. Mobil, web ve masaüstü için derlenen uygulamaları tek bir kod tabanından hazırlamayı sağlayan Flutter için özel olarak düzenlenen çevrim içi etkinlikte, Flutter üzerinden proje geliştirmeye yönelik bilgiler paylaşıldı.

Flutter Festival Türkiye’ye Paraşüt adına katılan Team Kraken, Flutter’da yaptıkları çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Projelerde kullanılan dosya mimarisi, versiyon yönetimi, performans ve optimizasyon gibi konuları ele alan ekip, Paraşüt’ün mobil geliştirme süreçleri hakkında da izleyenlere bilgi verip, soruları yanıtladı.

PARAŞÜT’TEN MOBİL UYGULAMALARIN GELİŞİMİNE DESTEK

Paraşüt’ün gönüllü mobil geliştirme ekibi

Paraşüt’ün yazılım ekibi bünyesindeki çalışanlar tarafından gönüllü olarak kurulan Team Kraken, özellikle mobil uygulamalar alanında çeşitli çalışmalar yürütüyor. Mobil tasarım, mobil uygulama geliştirme (Flutter, iOS, Android), mobil ekip yönetimi, mobil proje/ürün yönetimi gibi farklı alanlara ilgi duyan Paraşüt çalışanlarından oluşan ekip, yazdıkları makaleler ve katıldıkları etkinlikler ile Türkiye genelinde bu konulara ilgi duyanlar ile bir araya gelip, fikir paylaşımında bulunuyor.

Bugüne kadar Medium platformu üzerinden 25 adet makale yayınlayan Team Kraken, Flutter konusunda Türkiye’de en yetkin takım olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Sektörde faaliyet gösteren çeşitli mobil ekiplerle yaptığı fikir paylaşımlarında, olası senaryolar üzerine çalışıyor ve farklı kuruluşlara pilot müşteri olarak teknik destek sağlıyor. Sosyal medya platformları üzerinden çalışmaları hakkında detaylı bilgi paylaşan ekip, mobil yazılım alanında gelişmek isteyenlerle de iletişimini sürdürmeye devam ediyor.