Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Parmak İzi Ödeme Sistemi : Japon Hükümeti Teste Onay Verdi

Japon Hükümeti güvenliği arttırmak, çalıntı kart ile hileli işlemleri azaltmak için Parmak izi Ödeme Sistemini test ediyor.

Japon hükümeti “Fingerprint as Currency” adı verilen yeni parmak izi ödeme sisteminin bu yaz test edilmesine izin verdi. Yabancı turistlerin hem kimliklerini doğrulamak hemde parmak izi kullanılarak daha fazla mal ve hizmet satın alımına izin verecek yeni ödeme sisteminin sonuçları merakla bekleniyor.

Hükümet yeni ödeme sisteminin Japonya’da kullanımı konusunda köklü kararlar vermeden değerlendirmek için 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları öncesi olası hırsızlık gibi suçların işlenmesinin önlemek ve olası kredi kartı veya nakit taşıma ihtiyacını azaltarak turistlerin stresten uzak tatil yapmalarını sağlamak istiyor.

94659792

Söz konusu test kapsamında turizm merkezlerinde yer alan yaklaşık 300 hediyelik eşya,restoran,oteller gibi popüler satıcılarda parmak izi okuyucuları yer alacak ve ödemeler bu sistem üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ancak hotellerde pasaport kontrolünden vazgeçilmiş değil. Yinede pasaport kontrolünden sonra ödemelerinizi konakladığınız süre boyunca parmak izi kullanarak gerçekleştirebileceksiniz.

Sistemin bu ilk büyük testi olacak fakat daha önce de geçtiğimiz Ekim ayında Nagasaki bulunan Huis Ten Bosch tema parkında bu sistem denenmiş ve problemsiz kullanılmıştı. Tema parkta tüm çocuklar ödemelerini parmak izi ödeme sistemi ile sorunsuz gerçekleştirmeyi başardı.

qualcom_parmakizi

Tüm bunlara ilave olarak Japon Hükümeti kendi vatandaşları içinde Kredi Kartı Kullanımını Sıfıra indirecek , parmak izi kullanarak para çekebileceğiniz ATM cihazlarını da test edmiş olacak.

Eğer tüm bu testler başarılı sonuçlanırsa gelecekte Kredi Kartları yerine parmak izi ödeme sisteminin kullanılacağını söyleyebiliriz.

Bu önlem kesinlikle daha güvenliği ve çalıntı kart ile hileli işlemlerin dünya genelinde azalmasını sağlayacaktır.

Fingerprints to be tested as ‘currency’ on The Japan News