Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Pasaport teslim sürelerinde gecikme yaşanıyor! 42. Günde Mesaj Geldi!

Yazın gelmesi ile birlikte, imkanı olanlar yurt dışına gitmek için yeni pasaport başvuruları yapıyor. Başvurularda özellikle Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluğu da bakılırsa ciddi bir artış var.

Pasaport Teslim Süreçlerinde Yaşanan Gecikmeler Dikkat Çekiyor!

Yazın gelmesi ile birlikte, imkanı olanlar yurt dışına gitmek için yeni pasaport başvuruları yapıyor. Başvurularda özellikle Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluğu da bakılırsa ciddi bir artış var.

Bunun bir yansıması olarak, son dönemde pasaport teslimat sürelerinin gecikmesi sebebiyle ciddi sıkıntı çekiliyor. Özellikle yurt dışındaki okullardan Master için kabul alan veya Erasmus’a gidecek öğrencilerin mevcut pasaportlarının kalan kullanım süresine dikkat etmesi gerekiyor. Zira en az 1 yıllık kullanım süresi isteniyor.

Bu nedenle özellikle Pasaport yenilemek isteyen öğrencilerin bu işlemleri için acele etmesinde fayda var.

Peki şu anda neler olur?

Yaşayarak deneyimlediğimiz üzere şu günlerde Pasaport başvurusu yapanlar, teslim süresinin gecikmesi yüzünden gerçekten ciddi mağduriyet yaşıyor…

Daha önceleri yaklaşık 4 ile 7 gün arasında bir sürede yeni Pasaport’lar adresinize geliyordu. Ancak şu anda bu Pasaport Teslimat Süreleri 2 hafta ile 4 hafta arasına kadar çıkabiliyor. Muhtemelen 4 Haftadan bile fazla olabilir.

Şunu da belirtmekte fayda var,

Özellikle Pasaport işlemleri Nüfus Müdürlüklerine devir edildikten sonra, randevulu olarak gidildiğinde ilgili başvuru işlemlerinin yapılması gerçekten hızlı gerçekleşiyor. Ancak gelin görün ki pasaport teslimat süreçleri için bugünler özelinde bunu söylemek çok zor.

E-Devlet uygulaması üzerinden Pasaport’ların durumunu kontrol ettiğimizde ise, “Başvurunuz Basım Öncesi Kontrol Aşamasındadır.” şeklinde bir uyarı ile karşılaşılıyor. 

Peki Acelesi Olanlar Bu Durumda Yapmalı?

Öncelikle ilk ve tek yapmanız gereken ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi numarasını arayarak PASAPORT’a acil ihtiyacınız olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Bunu yapmaktan başka bir çözüm göremiyorum.

Konu ile ilgili de henüz resmi bir açıklama yok, ancak kendim ayın 13’ünde bir başvuru yaptım, gerçi benim acelem yok; aradan 10 gün geçmesine rağmen bir değişiklik yok. Benzer şekilde başvuru yapmış ve üzerinde 2 hafta geçtiğini bildiğimiz arkadaşlarımızda var.

Ben özellikle bu vesileyle, Yurt Dışına Gidecek Öğrencilerin bu konuya dikkat etmelerini tavsiye ediyorum…

Güncelleme: 25 Haziran 2022 itibariyle, Örnek verdiğimiz arkadaşımızın ki 3 hafta geldi!

Güncelleme: 13.06.2022 tarihinde başvurdum 30 haziran itibariyle 17 gün geçti hala kontrol aşamasında diyor.

Güncelleme: 04.07.2022 tarihi itibariyle, aciliyet belirttiğimiz pasaport geldi. Ancak bizimkiler hala yok. Aciliyet belirtilen pasaport 20 günde gelmiş oldu. Aynı tarihte başvurduğumuz bizimkilerden haber yok hala.

18.07.2022 tarihi itibariyle pasaportlardan hala haber yok. (9 günlük bayram tatilinin bunda etkisi olabilir) toplam 35 gün geçti.

22.07.2022 maalesef hala tık yok….

01.08.2022 tarihi itibariyle kargoya verildiği mesajı geldi…. 

Sonuçta 42 günde yola çıkmış oldu…

Pasaport ücretleri 2022 ne kadar? 10 yıllık Pasaport ücreti ne kadar oldu?

Güncelleme  22 Ağustos 2022!

ACİL İŞİ OLANLAR ANKARA’YA GİDİYOR

Eğitim, sağlık ya da iş sebebiyle pasaportuna acil ihtiyaç duyanlar ise Ankara’nın yolunu yutuyor. Yeni Mahalle’deki pasaport basım merkezine gidenler bir süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Saat 08.00’de başlayan işlemlerde başvuru yapanlar, birkaç saat içerisinde Lalegül PTT Şubesi’nden pasaportunu teslim alabiliyor.