Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Patent Savaşında Samsung, Apple’ı Geride Bıraktı

Samsung, Ar-Ge bölümüne yapmış olduğu harcamalar ile gündeme geldi. Samsung bu yıl patent alma konusunda Apple'ı geride bıraktı.

Samsung, Ar-Ge bölümüne yapmış olduğu harcamalar ile gündeme geldi. Samsung bu yıl patent alma konusunda Apple’ı geride bıraktı.

Teknoloji dünyasında Samsung ile Apple’ın patent savaşları uzun süre konuşuldu. Her iki firma da birbiriyle büyük bir rekabet içerisinde olup, Ar-Ge bölümlerini geliştirmek için milyon dolarlar harcıyor. Pek, bu yıl Ar-Ge çalışmaları sonucunda alınan patentler bu iki firmayı nasıl etkileyecek?

2015 yılı Ocak ayından Mayıs ayına kadar olan patent alınma sayıları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu rapor patent savaşları hakkında çok önemli bilgiler içeriyor. Rapora göre 3059 adet patent başvuru sayısı ile listenin ilk sırasında IBM yer alıyor. Listenin ikinci sırasında ise 3052 adet patent başvuru sayısı ile Samsung yer alıyor.

Apple, Patent Konusunda Samsung’un Gerisinde!
Samsung’un en büyük rakibi Apple ise bu dönemler arasında 780 adet patent başvuru ile listenin on birinci sırasında yer alıyor. Apple patent başvurusu sıralamasında Canon, LG, Sony, Microsoft ve Qualcomm gibi firmaların da gerisinde bulunuyor.

Samsung’un Apple’ın önünde yer almasının birçok nedeni bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise Samsung’un birden fazla sektörde yer alması. Bildiğiniz gibi Samsung sadece telefon, tablet ve bilgisayar sektöründe yer almıyor. Televizyon, beyaz eşya, otomotiv, tıp ve fotoğraf sektöründe de yer alan Samsung, yeni patentleri ile ürünlerini geliştirmeyi hedefliyor.

samsung-patent

Bakalım önümüzdeki günlerde yine Apple ile Samsung patent davası ile karşımıza çıkacak mı?