Sosyal Medya

Kripto Para

Paxos dramasının ardından CRV artışları, Poligon zkEVM Mart’ta başlıyor

Bybit tarafından hazırlanan günlük bültende sektör gelişmelerine yer veriliyor.

Paxos dramasının ardından CRV artışları; Poligon zkEVM Mart’ta başlıyor

Bybit tarafından hazırlanan günlük bültende sektör gelişmelerine yer veriliyor.

Ocak ayındaki TÜFE sonuçları piyasanın beklentilerini aştığı için ABD hisse senetleri gece boyunca karışık bir performans sergilerken, daha geniş bir ortak mal ve hizmet sepeti enflasyonist baskılarda artış gördü. Kripto para piyasası Paxos dramasından biraz nefes alarak biraz toparlandı, Bitcoin ve Ethereum, değerlendirme yazıldığı sırada son 24 saat içinde sırasıyla %1,70 ve %2,99 arttı. Bugünün en çok hareket eden coin’i olan CRV, Salı günkü düşük seviyesinden %21’lik bir artış kaydetti. crvUSD beklentisi ve merkezi olmayan sabit coin’e yönelik olumlu hisler nedeniyle daha geniş bir pazardan daha iyi performans gösterdi.

CRV, sahiplerinin CRV ödüllerini likidite havuzlarına yönlendirmek için oy haklarına sahip olduğu Curve DAO’nun yerel simgesi. Curve’deki en popüler havuz, platformda sabit coin ticaretinin hakimiyetine yol açan DAI, USDC ve USDT’den oluşan 3pool’dur. CRV’nin son performansı, Paxos’un düzenleyici baskılar nedeniyle BUSD’yi desteklemeyi bırakacağını duyurmasıyla geldi, bu da merkezi sabit coin’e karşı olumsuz bir hava oluşmasına ve dolayısıyla merkezi olmayan sabit coin’e fayda sağlamasına neden oldu. Öte yandan, Curve tarafından piyasaya sürülecek olan stabilcoin crvUSD, merkezi olmayan bir borsa tarafından çıkarılan ilk sabit coin olduğu için pazar payını alma potansiyeline sahip.

Tanınmış Ethereum Layer 2 çözümü Polygon, 27 Mart 2023’te zkEVM ana ağ beta sürümünü başlattığını duyurdu. Ekim 2022’de halka açık test ağlarının kullanıma sunulmasından bu yana, Polygon’un zkEVM’si, test ağı kullanımı ve denetimi tarafından savaş testine tabi tutuldu. Polygon zkEVEM “EVM eşdeğeridir” ve EVM uyumlu Layer 2 çözümlerinden daha gelişmiştir. Polygon ayrıca zkEVM çözümünün rakiplerinden daha ucuz ve hızlı olacağını iddia ediyor.