Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

PayPal, Ukrayna’daki kullanıcılara para göndermeyi kolaylaştırdı!

Ülkemizde faaliyetlerini sonlandıran PayPal Ödeme platformu, Ukrayna'daki müşterileri için işlem ücretlerinden geçici olarak feragat ediyor. 

Artık Ukrayna’daki kullanıcılara para göndermek için PayPal’ı kullanabilirsiniz

Ülkemizde faaliyetlerini sonlandıran PayPal Ödeme platformu, Ukrayna’daki müşterileri için işlem ücretlerinden geçici olarak feragat ediyor.

Şirket bugün, Rusya’nın işgalinin ardından Ukrayna’daki hizmetlerini önemli ölçüde genişlettiğini duyurdu. Bu kapsamda Ukrayna’ya gönderilen veya Ukrayna’dan PayPal kullanılan başka ülkelere olan gönderimlerdeki ücretini sıfırladı… Yani komisyon almıyor. Bu arada söylemekte fayda var, daha önce, Ukraynalı PayPal müşterileri ödeme platformunu yalnızca ülke dışına para göndermek için kullanabiliyordu.

PayPal bu ayın başlarında ise Rusya’nın şiddetli saldırganlığını protesto etmek amacıyla Rusya’daki faaliyetlerini durdurmuştu.

Bu değişiklikle Ukrayna’daki PayPal kullanıcıları artık  çift yönlü para gönderimi için PayPal’ı kullanabilecekler. Bir anlamda Yurtdışındaki ailelerinden para yardımı bekleyenler için bu iyi bir kolaylaştırıcı destek olabilir. Ukraynalılar ayrıca PayPal hesaplarına Visa veya Mastercard banka veya kredi kartlarını bağlayarak doğrudan banka hesaplarına da para gönderebilecekler.

PayPal’ın bu yeni komisyon sıfırlama adımı şimdilik 30 Haziran tarihine kadar geçerli. Savaşın uzaması durumunda bu süre muhtemelen uzatılabilir.

“Ödeme platformu normalde, geleneksel olarak uluslararası işlemler için %5’ten başlayan ve ödeme yönteminize ve alıcınızın ikamet ettiği bölgeye bağlı olarak artan bir ücret alıyor.”

Savaşın devam ettiği ve yurt dışına para göndermenin ve almanın zor olduğu Ukrayna için bu hayatı kolaylaştıran bir hamle kesinlikle.  Ukrayna’da küresel bir müşteri tabanına hizmet veren her ödeme platformu (WesterUnion, MoneyGram, Remitly dahil) uluslararası bir işlem ücreti veya komisyonları gerçekten yüksek.