Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Payten’in alışveriş kredisi çözümü, firmaların satış kayıplarını önlüyor!

Payten Teknoloji'nin Payten Payment Gateway ile mevcut ödeme altyapılarına entegre ettiği yeni alışveriş kredisi ile ödeme çözümü sayesinde müşteriler ihtiyaçları olan ürün ve hizmetlere rahatça ulaşırken, firmalar da yeni müşteriler kazanıyor.

Payten’in alışveriş kredisi çözümü, firmaların satış kayıplarını önlüyor!

 

Payten’in alışveriş kredisi ile ödeme çözümü, e-ticarete yepyeni bir tüketicisi kitlesi kazandırıyor

Payten Teknoloji’nin Payten Payment Gateway ile mevcut ödeme altyapılarına entegre ettiği yeni alışveriş kredisi ile ödeme çözümü sayesinde müşteriler ihtiyaçları olan ürün ve hizmetlere rahatça ulaşırken, firmalar da yeni müşteriler kazanıyor. 

Sanal POS altyapılarını sağladığı 27 banka ve 50 binden fazla üye iş yeri ile Türkiye’nin en büyük online ödeme altyapısını yöneten Payten Teknoloji, firmalara ve tüketicilere yenilikçi, pratik ve karlı bir alışveriş deneyimi sunan alışveriş kredisi ile ödeme çözümünü kullanıma sundu. Payten’in çözümü ile firmalar, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına duyarlı ve hızlı bir şekilde yanıt vererek satış hacimleri ve müşteri memnuniyetini artırırken müşteriler de kolayca erişebildikleri alışveriş kredisi ile ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere anında sahip oluyor ve karlı bir alışveriş deneyimi elde ediyorlar.

Firmaların satış kayıplarını önlüyor, tüketiciye finansal rahatlık sağlıyor

 

Payten Payment Gateway ödeme geçidine entegre sunulan alışveriş kredisi ile ödeme seçeneği; banka veya kredi kartı kullanmayı tercih etmeyen veya kart ve hesap limiti yeterli olmayan kullanıcılara, finansmana erişmenin daha hızlı ve daha kolay yolunu sunarken, üye işyerlerinin de daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmasını sağlıyor. Müşteriler ödeme adımında alışveriş kredisi seçeneğine tıklayarak, dijital ortamda hızlı ve kolay erişebilecekleri alışveriş kredisi ile ödemelerini güvenle tamamlayarak ihtiyaçlarını anında karşılayabiliyorlar. Başvuru sırasında faiz oranları ve vade süreleri, ödeme planlarına en uygun olan bankanın kredi altyapısını kendileri belirleyebiliyorlar. Alışveriş kredisi ile ödeme yöntemi, müşteri memnuniyetini artırmanın yanı sıra firmaların olası satış kayıplarını da önlemelerine yardımcı oluyor. Alışverişlerde özgürlük sunan ve faizsiz veya tüketici dostu faiz oranlarıyla finansal rahatlık sağlayan çözüm, tüketicilere ise nakit akışı ve bütçelerini daha verimli şekilde yönetebilme imkanı tanıyor.

Kolay bir entegrasyon ile firmalar, alışveriş kredisi ile ödeme seçeneği sunabiliyor

SaaS ortamda çalıştığı için herhangi bir kurulum gerektirmeyen Payten Payment Gateway, teknik açıdan son derece kullanıcı dostu ve tüm altyapılara cevap veren esnek entegrasyonlar sunarak, firmaların alışveriş kredisi ile ödeme seçeneğini web sitelerine kolayca entegre etmelerini sağlıyor. API aracılığıyla ve web tabanlı ödeme sayfası entegrasyonları ile işletmeler, oldukça pratik ve karlı olan alışveriş kredisi hizmetlerini pürüzsüz bir şekilde müşterilerine sunabiliyorlar. Müşteri panelinde yer alan alışveriş kredisi parametre yönetimi menüleri de, bu süreci daha da kolaylaştırarak işletmelerin verimliliğini ve operasyonel etkinliklerini artırıyor. Payten Payment Gateway’in şu an için entegre olduğu 7 bankanın hepsi veya tercih ettikleri ile ticari anlaşmalarını yaptıktan sonra firmalar, müşterilerine geniş kapsamlı bir kredilendirme altyapısını tek ekranda sunabiliyorlar.

Sundukları yeni çözüm hakkında bilgi veren Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu,

“Pandemi sonrasında karşılaşılan küresel ekonomik yavaşlamanın etkisiyle, tüketiciler bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetmek için her fırsatı değerlendiriyorlar. Bir yandan, işletmelerin de müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarabilmeleri ve rekabetçi ortamda ayakta kalabilmeleri için yenilikçi ödeme teknolojilerini sunmaları kritik önem taşıyor. 

Alışveriş kredisi entegrasyonu gibi yenilikçi çözümler, işletmeler için; satış dönüşüm oranlarını, ortalama sepet değerini ve tekrar satın alımları artırmanın çok etkili yöntemleri. Alışveriş kredileri; kredi kartı, havale/EFT kullanmayı tercih etmeyen, kart ve hesap limiti yeterli olmayan ya da kart bakiyesini doldurmak istemeyen, genç kullanıcıları da içeren tüketici kitlesi için çok cazip avantajlar sunan yeni trend bir ödeme yöntemi. Payten Payment Gateway’in alışveriş kredisi ile ödeme entegrasyonu ile alışılmışın dışında bir müşteri kitlesini e-ticarete ve markalara kazandırıyoruz. 

Bunun yanı sıra, Paratika altyapısı üzerinden sunduğumuz alışveriş kredisi ile ödeme yöntemimizle de üye işyerlerimize kolaylık sağlıyoruz. Bu yapıda firmaların bankalarla ayrı bir finansal anlaşma yapmasına da gerek kalmıyor. Paratika ile gerçekleştirilen tek bir sözleşme ve tek entegrasyon ile anlaşmalı olduğumuz bankaların kredi seçeneklerini müşterilerine kolayca sunabiliyorlar. Üstelik, banka tarafından Paratika’nın koruma hesabına aktarılan kredi bakiyesi üye iş yerinin hesabına anında aktarılıyor.

Böylelikle Paratika olarak üye işyerlerimize kusursuz bir ödeme akışı, müşterilerine de pürüzsüz bir alışveriş deneyimi sağlayabiliyoruz.  Günümüzde e-ticarette çok kanallı alternatif ödeme yöntemleri ile kullanıcıya özgür ve kişiselleştirilmiş bir ödeme deneyimi sunabilmek mümkün. Ödeme çeşitliliğini artırarak müşterilerine daha fazla finansal seçenek, haliyle daha fazla hareket alanı sunabilen firmalar, ödeme adımında sepeti terk etme oranlarını düşürüyor, memnuniyeti artırarak marka ve müşterileri arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor ve sonucunda işlerini daha hızlı büyütebiliyor. Bu entegrasyonumuz, firmaların pazarda daha etkin bir konuma ulaşmalarına ve müşteri deneyimlerini zenginleştirmelerine büyük katkı sağlıyor. Firmalar müşteri ağlarını daha da genişletme imkânına sahip olurken, AI ve ML destekli gelişmiş anti-fraud çözümü ile 360 derece korunan uçtan uca güvenli bir altyapıda ve PCI DSS Level 1 sertifikasyon güvencesi ile sağladığı kredili ödeme yöntemlerini, müşterilerine gönül rahatlığıyla sunabiliyorlar.

Şu ana kadar 7 banka ile entegre olduk,  diğer bankalar ile de görüşmelerimiz ve entegrasyon çalışmalarımız devam ediyor. Dijital çağda firmaların dönüşümlerine cevap veren, tam kapsamlı çözümler sunma yaklaşımımızla tüm kredi seçeneklerini müşterilerimize ve son kullanıcıya sağlamayı hedefliyoruz. Firmalara ve onların müşterilerine değer katan yenilikçi ödeme çözümlerini ve modülleri kapsayan Payten Payment Gateway, bir şirketin online ödemeler konusunda ihtiyacı olan tüm çözümleri tek ürünle sunma kabiliyetine sahip Türkiye’nin en geniş kapsamlı ödeme geçidi konumunda. İnovasyonun geleceğimiz için öneminin farkındayız. Bu sebeple 24 yılı aşkın süredir Ar-Ge kurum kültürümüzün merkezinde yer alıyor. Bundan böyle de, İTÜ ARI Teknokent’te bulunan AR-GE merkezimizde tecrübeli ve yenilikçi ekiplerimizle çözümlerimizi durmaksızın geliştirerek, müşterilerimize en yenilikçi ödeme teknolojilerini ve değer odaklı servislerimizi tek merkezden sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Payten Teknoloji’nin yeni alış veriş kredisi çözümü hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.